Uite diploma, nu e diploma #intamplarilaSNSPA

 

Uite diploma, nu e diploma

Am primit un mesaj de la facultate in care spunea ca trebuie sa ma duc sa imi ridic diploma pentru ca nu mai au nevoie de ea si eu oricum termin (sa speram) in cateva luni.

Am iesit din bloc, m-am urcat in masina, bineinteles ca a inceput sa ploua ca doar o spalasem cu o zi inainte si am plecat spre facultate. Ploua si aici. Cand dau sa intru, iese o tipa care parca vazuse pentru prima data ploaie si spune asa foarte mirata, aratand cu degetul uite, ploua. Ii raspund, nop, eu cred mai degraba ca ninge si intru in facultate. Cine stie cu ce impresie a ramas fara, o crede ca suntem multi nebuni pe la facultatea asta.

Ajung la etajul 5. Aici stiam eu ca e secretariatul si evident ca nu l-am gasit. Imi sun o colega care mi-a spus ca isi luase dimploma cu o zi inainte si o intreb de unde. Imi explica ea ca e tot la etajul 5, dar alta sala. Intre timp apucasem sa cobor pe la 3 ca sa explorez facultatea asa cum am facut-o la licenta. Ii multumesc colegei pentru ca mi-a spus unde trebuie sa ma duc si ii spun ca daca mai am nevoie de ceva, gen cum sa ies din facultate, o sun.

Am gasit sala si am intrat sa intreb de diploma. Buna ziua, buna ziua, diploma mea.

Pai nu e aici?

Cum nu?

Am primit un mesaj in care…

Ah, pai nu trebuia sa fie in dosar?

Scoate dosarul, imi arata fiecare pagina din el si ajungem la concluzia ca nu era nici urma de diploma mea pe acolo.

Ma gandesc ca poate am luat-o si am uitat eu de ea, asa ca plec acasa dezamagit, dar fericit pentru ca am gasit niste studenti care ieseau din facultate, m-am tinut dupa ei si am gasit si eu drumul.

Am ajuns acasa, nici urma de diploma, asta se intampla la 2 zile dupa ce am crezut ca am ramas fara blog. Fara blog, fara facultate, asta da criza de identitate.

Dupa 4 zile de cautari mi-a venit ideea sa intreb la secretariat la licenta de ea pentru ca tot ce e posibil. Ei bine, eu chiar am stat 2 ani la buget la master fara diploma de licenta in original, se pare ca adeverinta era destul de buna sau ei chiar m-au crezut pe bune.

Partea buna era ca imi gasisem diploma, iar partea rea ca trebuia sa ma duc pana la vechiul sediu ca sa o ridic, adica la Povernei. Bineinteles ca memoria mea de peste auriu n-a tinut minte pe unde e asta si am bagat de la Romana pe maps ca sa stiu in ce directie sa merg. Am ajuns acolo, mi-am ridicat diploma, asa am aflat si eu ca am avut media 8, asta nu stiu daca e de bine sau de rau, dar cert e ca apoi am vazut nota de la licenta si mi-am amintit ca am o disertatie de scris. Asta e de rau, sigur e de rau ca am doar patru randuri scrise pana acum.


Înscrie-te la newsletter


5 comentarii la „Uite diploma, nu e diploma #intamplarilaSNSPA”

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.