Zootopia – Zootropolis (2016) | recenzie

zootropolis

Introducere | Zootopia – Zootropolis

Zootopia este orasul unde orice vis devine realitate. Un fel de taram utopic unde toate animalele se inteleg si nu exista termenul de prada si pradator. Cel putin asa pare acesta pentru tanara Juddy Hopps, o iepuroaica tanara care are un vis, cel de a deveni politista.

Chiar daca legea naturii spune ca politistii trebuie sa fie animale mari, Juddy ne arata ca nu exista vise irealizabile, ci doar oameni care renunta prea usor. Asa ca se pune pe treaba, se inscrie la academia de politie si ajunge prima iepuroaica politist.

Dupa asta urmeaza o poveste despre cum animale construite genetic sa se urasca devin buni prieteni si se ajuta reciproc atunci cand situatia de vine periculoasa. Scenariul are foarte multe rasturnari de situatie menite sa te tina atent pe toata durata filmului, dar si glume subtile si referiri la alte filme. Daca vrei sa vezi cum arata Nasul (The Godfather) in versiunea zootopica, acesta este filmul pe care trebuie sa-l vezi.

zootopia-789964l-1600x1200-n-584378c5-min

Rezumat | Zootopia – Zootropolis

Juddy Hopps isi propune sa devina prima iepuroaica politist. In ciuda tuturor descurajarilor primite din partea familiei ei, dar si din partea celorlalte animale, ea reuseste cumva si ajunge politist la sectia 1 din Zootropolis. Aici il intalneste pe Nick Wilde, o vulpe sireata care incearca sa faca un ban cinstit ajutat de faptul ca o vulpe nu poate sa fie altcumva decat sireata.

Inarmata cu multa incredere si cu o viziune foarte pozitiva despre noul oras in care avea sa locuiasca, Juddy constata ca realitatea nu e asa de roz pe cat isi imagina ea. Chiar daca fiecare poate sa fie cine vrea, asta nu inseamna ca e si usor. Situatia se complica in momentul in care din Zootropolis dispar 14 animale si Juddy isi propune sa il gaseasca pe unul dintre ei, pe domnul Vidrescu.

zootopia iepure

Opinii | Zootopia – Zootropolis

A fost un film mai bun decat ma asteptam. In general nu prea-mi plac mie filmele de animatie si ma plictisesc destul de usor la ele, dar de data asta a fost diferit. Zootropolis a reusit sa devina orasul meu pentru aproape doua ore cat a durat filmul si m-am amuzat alaturi de Juddy, Nick si celelalte animale. Mi-a placut mult modul in care scenaristii au ales sa prezinte relatiile dintre prada si pradator, dar si cel in care doresc sa ne arate ca de cele mai multe ori aparentele insala.

zootopia lenes

In final ar mai fi de zis ca Lenesul este un animal care seamana cu mine in zilele alea de vara in care diminetile sunt atat de calduroase incat n-am chef sa ma dau jos din pat si parca fac totul in reluare, dar s-ar putea sa fie o problema atunci cand faci asta si lucrezi la inmatriculari auto.

Shakira este responsabila de vocea unei gazele, dar si de o melodie pe care ti-o las la sfarsitul articolului si pe care o sa o tin pe repeat cateva zile.

In concluzie, Zootopia este un film care are un mare plus din partea mea si pe care il recomand atat copiilor, cat si adultilor care au nevoie de o pauza de la cotidian.

Cateva detalii in plus:

Regizori: Byron Howard, Rich Moore, Jared Bush.
Scenaristi: Jared Bush, Phil Johnston, Byron Howard, Rich Moore, Jennifer Lee, Josie Trinidad, Jim Reardon.
Actori principali (voci): Shakira, Ginnifer Goodwin, Jason bateman, Idris Elba, Bonnie Hunt.

Daca vrei sa vezi si alte filme bune, poti intra pe link-ul din stanga, articol in care adun cele mai bune filme pe care le-am vazut si ti le recomand.

Scriu despre lucruri care îmi atrag atenția, locuri prin care merg, festivaluri și uneori îmi mai dau cu părerea despre ce se întâmplă pe internet. În timpul liber mă uit la filme, seriale și nu ratez vreo ocazie de a cunoaște oameni sau de a merge la un concert bun.

2 comentarii la „Zootopia – Zootropolis (2016) | recenzie”

Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.