Recomandări de filme bune de văzut

Lista cu seriale a prins atât de bine încât m-am gândit că ar fi cazul să fac și o listă cu recomandări de filme bune pe care le-aș revedea oricând cu plăcere.

Un mic disclaimer înainte de a începe. Văd foarte multe filme și în lista aceasta vor intra doar cele care m-au impresionat prin faptul că au trezit anumite sentimente sau m-au pus pe gânduri după ce le-am văzut. Prin urmare va fi o listă subiectivă. Așadar, chiar dacă s-ar putea să nu ți se potrivească o parte dintre filme sunt sigur că vei găsi multe care să-ți placă.

Pe măsură ce mai descopăr filme bune voi face update articolului. Așadar, te încurajez să salvezi link-ul pe undeva și să revii peste câteva luni pentru a vedea noile titluri.

Fără alte completări, aici este lista cu recomandări de filme bune de văzut:

Fight Club (1999)

fight club - filme bune

Fight Club este de departe filmul meu preferat. A trebuit să-l văd de două ori ca să înțeleg ce s-a întâmplat de fapt. Dar nu m-am oprit aici, am ajuns la a patra vizionare și cred că o să mai adaug una curând.

În film este vorba despre Edward Norton care ajunge la doctor pentru a se trata de insomnie. Psihologul nu consideră că are o problemă chiar așa de gravă așa că îi sugerează o vizită într-un loc în care poate vedea ce este cu adevărat durerea, un grup de suport pentru persoane cu boli în faze terminale.

Pe lângă asta are câteva idei despre consumerism și problemele lumii în care trăim care cu siguranță te vor pune și pe tine pe gânduri. Acestea te vor face să te întrebi câte dintre lucrurile pe care le fac oamenii în general sunt doar pentru a impresiona și câte pentru a se simți împliniți cu adevărat.

Și cu asta am încălcat prima regulă, „să nu vorbeşti despre Fight Club”. Sper să ne auzim și lunile viitoare cu recomandări de filme. 

Durante la Tormenta – Mirage (2018)

Durante la Tormenta - Mirage (2018)

Este un film excelent despre călătoria în timp cu un scenariu foarte bine făcut. Când am dat play nu aveam mari așteptări și credeam că o să fie un fel de dramă cu adolescenți. Ei bine, n-a fost deloc așa și chiar am rămas surprins.

Filmul spune povestea lui Nico, un puști care cântă la chitară și obișnuiește să-și filmeze performanțele și Vera, o femeie care riscă totul pentru a-l salva pe Nico de la o soartă cumplită pe care aceasta reușește să o prevadă în timpul unei furtuni.

Deadpool (2016)

deadpool din lista de filme bune

Este primul film cu super eroi pe care l-am văzut în care au fost introduse multe scene amuzante și glume. Unele dintre acestea sunt chiar și despre alte filme. Ll-as clasifica mai degrabă ca un film de comedie, nu unul de acțiune și cred că este filmul pe care nu trebuie să-l ratezi dacă ești fanul producțiilor cu super eroi.

Alte lucruri nu prea ar fi de spus decât că de data asta trebuie să mă credeți pe cuvânt când vă spun că filmul ăsta e bun.

Are o coloană sonoră faină și personal consider că lui Ryan Reynolds i se potrivește perfect rolul acesta. Acestea fiind motivele și pentru care abia am așteptat să văd al doilea film din serie, dar din păcate, deși Deadpool 2 este un film bun, nu pot spune că s-a ridicat la nivelul primului.

Parasite (2019)

Gisaengchung Parasite - cu siguranta unul dintre cele mai bune filme

Pe numele său original, Gisaengchung este un film catalogat drept comedie neagră produs în Coreea de Sud. Acesta are un scenariu complex care cu siguranță te va pune pe gânduri.

Ce mi-a plăcut foarte mult la film este că tratează într-un mod original problema păturilor sociale. De asemenea, arată cât de departe poate merge o familie pentru a ieși din sărăcie sau pentru a supraviețui. Nu o să intru mai mult în detalii, dar voi mai spune că filmul are câteva întorsături de situație foarte interesante. Eu l-am privit ca pe o combinație între comedie neagră, thriller și dramă.

Iar dacă ceea ce am scris mai sus nu te-a convins să-l vezi, află că pe 10 februarie 2020 a câștigat premiul Oscar, fiind desemnat cel mai bun film al anului.

Joker (2019)

joker Joaquin Phoenix

Joker este poate unul dintre cele mai așteptate filme ale anului 2019. În centrul acțiunii se află Arthur Fleck (Joaquin Phoenix), un rezident al orașului Gotham care își dorește să devină comediant renumit. 

Filmul prezintă realitatea crudă cu care se confruntă orașul Gotham și rețeta în urma căreia Arthur Fleck devine Joker. Nu este un film ușor de vizionat din cauza violenței, atât fizice cât și psihologice. Cei care au tăria să-l vadă vor înțelege mult mai bine cum a luat naștere cel mai mare rival al lui Batman. Joker nu înnebunește pur și simplu peste noapte și ceea ce devine el mai târziu este rezultatul anilor de abuz pe care i-a primit din partea societății. La aceștia se adaugă și faptul că cei care trebuiau să aibă grijă de el l-au neglijat.

Dintr-o dată Joker nu mai este un personaj negativ. Acesta este pus într-o lumină bună prin prisma faptului că tot ceea ce face este să încerce să supraviețuiască într-un oraș care parcă se îngrijește doar de cei bogați, timp în care cei mai puțin norocoși parcă nu mai au nici un drept și au soarta deja decisă.

Deși violent, filmul nu vrea să transmită un mesaj conform căruia violența este necesară. Cred mai degrabă că prezintă violența ca o ultimă șansă de scăpare pentru personajul principal. Astfel, cea mai recentă producție a studiourilor DC dorește să arate ceea ce îl ghidează pe Joker în acțiunile sale.

Nerve (2016)

nerve

Ce poate fi rău la o aplicație care îți trimite niște provocări în urma cărora primești bani? Atunci când zeci de mii de oameni, ascunși sub protecția anonimatului, votează provocările pe care le primești s-ar putea să ai o problemă.

Filmul spune multe despre psihologia umană și felul în care gândim atunci când credem că nu putem fi trași la răspundere pentru acțiunile noastre. Tocmai din acest motiv, provocările din film devin din ce în ce mai nebunești și viața jucătorilor ajunge să fie în mâna unor oameni care ar face orice pentru amuzamentul personal. Mai rău este faptul că spectatorii sunt conștienți de faptul că orice s-ar întâmpla în joc, ei nu vor putea fi acuzați.

Mafia Survival Game (2016)

mafia survival games - movie

În Moscova anului 2072 televiziunea pare că epuizează toate subiectele de reality show-uri și trece la o versiune live de killer predă-te.

Avem un număr de jucători dintre care doi primesc rolul de mafioți, iar restul civili. Nimeni nu știe ce rol are celălalt și în fiecare rundă se votează eliminarea unuia dintre jucători. Ideea jocului este de a elibera civilii prin eliminarea mafioților. Dacă civilii greșesc și îl elimină pe unul de-al lor, mafia va ucide pe cineva la începutul următoarei runde.

La bază, jocul nu prezintă nici un pericol pentru că în versiunea copilăriei noastre, cei care erau uciși trebuiau doar să stea pe bară până se termină jocul. Lucru care aici nu se întâmplă, crimele sunt pe bune și se petrec într-un spațiu virtual care simulează cele mai adânci temeri are concurenților.

Poate că filmul nu are ceva prea special în el, dar te pune pe gânduri cu privire la modalitățile de entertaining care vor exista în viitor și oare cât de departe suntem de organizarea unor astfel de emisiuni?

P.S. Mafia Survival Games e în limba rusă. 

The Hateful Eight (2016)

Recomandări de filme bune de văzut

Un film semnat de Quentin Tarantino. 187 de minute de scene de acțiune îmbinate cu cele de umor și de suspans. A ajuns în listă pentru că nu credeam că un film de trei ore mă va face să stau așa de atent și liniștit în sala de cinema, dar modul în care povestea e spusă e atât de bun încât nici după un pahar mare de pepsi nu întrăznești să vrei la baie de frică să nu pierzi ceva.

Pe scurt, acțiunea se învârte în jurul lui John Ruth și Daisy Domergue care se îndreaptă spre orașul Red Rock unde John plănuiește să o ducă pe Daisy în fața justiției. Planul se schimbă în momentul în care aceștia trebuie să se adăpostească de viscol și ajung într-un bar unde întâlnesc niște persoane cel puțin la fel de interesante ca ei. De aici avem parte de acțiune și de foarte multe dialoguri bine construite.

Me Before You (2016)

me before you - film bun

Poate că e puțin ciudat ca recomandarea asta să vină din partea unei persoane de sex masculin, dar nu o să o fac pentru povestea de dragoste din film, ci mai degrabă pentru faptul că mi se pare o lecție bună de viață.

Filmul prezintă povestea unui tip care, după o viață trăită din plin, ajunge să fie paralizat într-un scaun cu rotile și nu trece o zi fără să se gândească la trecut și la toate lucrurile pe care putea să le facă

Acesta se îndrăgostește de tipa care trebuia să aibă grijă de el și încearcă să construiască alături de ea o frumoasă poveste de dragoste. Însă faptul că este într-un scaun cu rotile îl împiedică să se bucure de relația aceasta și să vrea ca totul să se termine.

Nu o să spun mai multe pentru a nu da spoilere, dar finalul filmului este destul de dezbătut în sensul că este blamat de mulți, dar în același timp sunt și susținători care consideră că a luat decizia corectă. Din ultima categorie fac și eu parte.

The Equalizer (2014 & 2018)

equalizer denzel washington

Vorbesc aici despre două filme care îl au în rol principal pe Denzel Washington. Notate cu o medie de 7.0 pe IMDb, aceste producții cinematografice m-au impresionat, de la scenariu, la scenele de acțiune și evoluția personajelor, toate sunt scrise fix pe placul meu și deși par filme obișnuite de acțiune unde binele învinge întotdeauna, parcă de data aceasta a fost puțin altfel.

În primul film acțiunea se învârte în jurul salvării unei fete din ghearele mafiei rusești și se pare că acest lucru îi strică planurile lui Robert McCall de a avea o viață liniștită. Cel de-al doilea debutează tot cu încercarea sa de a avea o viață liniștită, dar o serie de întâmplări nefericite îl duce din nou în război cu mafia. Can’t a man get some rest?

Bad Boys for Life (2020)

Bad Boys for Life

Mike Lowery și Marcus Burnett revin pe marile ecrane cu un nou film din seria băieți răi. Lansat la 25 de ani după prima producție din această serie, este un film foarte reușit pe care vreau să-l recomand.

De această dată Marcus este în rolul de bunic și nu prea mai are chef de băieți răi, dar Mike nu ratează nici o ocazie în care are șansa să arate că este la fel de sprinten și ager ca în tinerețe. Din această cauză ajunge și în situația de a fi urmărit de niște interlopi periculoși.

Iar pentru a te convinge să-l vezi, o să-ți mai spun că în film joacă și Will Smith și Martin Lawrence ale căror glume cu siguranță te vor face să recomanzi și tu filmul mai departe.

Book of Eli (2010)

cartea lui eli

Cartea lui Eli, pe numele său în română, are la bază un scenariu post-apocaliptic în care Eli, jucat de Denzel Washington, călătorește prin America pentru a proteja o carte sacră care are puterea de a salva rasa umană.

În ceea ce privește cartea pe carea acesta o protejează, încă de la începutul filmului aflăm că este Biblia, deci nu este nici un secret. Ceea ce nu știm exact este motivul pentru care Eli este dispus să își riște viața pentru a o proteja.

Nu știu eu ce părere au criticii de film despre el, dar are o notă IMDb de 6.9 și mie mi-a plăcut ideea scenariului și nu am simțit cum au trecut cele aproape 2 ore. Pe internet am citit tot felul de idei împărțite, dar per total l-am considerat un film care , pentru mine, se încadrează în categoria filme bune.

My spy – Profu` de spionaj (2020)

My spy - Profu` de spionaj (2020)

Oare cum se simte un agent CIA care ajunge la mâna unei puștoaice de 9 ani? La întrebarea asta cu siguranță știe răspunsul JJ, jucat de Dave Bautista.

Situat undeva între acțiune și comedie, filmul cu siguranță își găsește locul mai mult în cel de-al doilea gen menționat și îl face perfect pentru a fi vizionat alături de familie, prieteni sau persoana iubită.

În opinia mea, chiar dacă ratingul imdb nu este cine știe ce, acesta este un film bun care nu te plictisește și te face să fii cu ochii la ecran pe toată durata sa. Este clar unul dintre producțiile cinematografice pe care le-aș putea vedea foarte ușor și a doua oară fără să mă plictisesc.

Green Book (2018)

Green Book - film bun de vazut

Filmul prezintă povestea reală dintre un pianist de culoare și un italo-american angajat de acesta să-i fie șofer și asistent personal. Acțiunea se petrece în America anilor 60, perioadă în care rasismul și ura față de persoanele de culoare erau lucruri la ordinea zilei.

Așadar îi avem în rolurile principale pe Tony Lip și pe Dr. Donald Shirley prin intermediul cărora vedem dinamica relațiilor sociale din America anilor 60. Pe parcursul filmului aceștia sunt supuși mai multor încercări din care fiecare are câte ceva de învățat.

Aș putea să spun mai multe despre film deoarece cu siguranță face parte din categoria de filme pe care trebuie neapărat să le vezi, dar mă voi opri aici deoarece sunt mult prea multe de spus despre ce se întâmplă, mai ales opinii personale, și nu aș vrea să dau spoilere.

Pokémon Detective Pikachu (2019)

Pokémon Detective Pikachu - top filme

Nu este doar un film pentru copii, Detective Pikachu este un film pe care nici un fan al seriei Pokémon nu ar trebui să-l rateze. Acțiunea are loc, în mare parte, în Ryme City, un oraș în care pokemonii nu mai trăiesc pentru a lupta și formează o societate alături de oameni cu care muncesc cot la cot la joburile de zi cu zi.

Este plin de răsturnări de situație și construcția personajelor este făcută foarte frumos. De menționat este faptul că acest Pikachu are o personalitate puțin diferită față de cel cu care v-ați obișnuit din desenele animate, dar acest lucru se datorează a ceva ce s-a întâmplat în film, dar vă voi lăsa pe voi să descoperiți ce. 

Merită văzut? Cu siguranță da și cel mai bine ar fi să-l vizionați alături de fani ai seriei pentru o experiență cât mai plăcută.

The Godfather (1972)

The Godfather (1972)

The Godfather este probabil ce mai vechi film care va apărea în această listă, dar este unul dintre filmele clasice pe care cu siguranță trebuie să le vezi dacă ești pasionat de cinematografie.

Don Vito Corleone, șeful mafiei italiene, decide să lase conducerea în mâinile fiului său, Michael. Acest lucru se pare că pornește un adevărat război în interiorul mafiei și nimeni nu mai este în siguranță.

În loc de încheiere lansez o provocare să lași în comentariu un top filme bune de văzut. Ca să nu fie listele prea lungi mă gândesc să ne limităm la maximum 10 filme/comentariu.

P.S. dacă ai ajuns cu filmele la zi ai putea încerca să citești și lista cu seriale bune de văzut.

Vizionare plăcută!

Scriu despre lucruri care îmi atrag atenția, locuri prin care merg, festivaluri și uneori îmi mai dau cu părerea despre ce se întâmplă pe internet. În timpul liber mă uit la filme, seriale și nu ratez vreo ocazie de a cunoaște oameni sau de a merge la un concert bun.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.