Recomandări de filme bune de văzut

Lista cu seriale a prins atât de bine încât m-am gândit că ar fi cazul să fac și o listă cu recomandări de filme bune pe care le-aș revedea oricând cu plăcere.

Un mic disclaimer ar fi faptul că văd foarte multe filme și în lista aceasta vor intra doar cele care m-au impresionat prin faptul că au trezit anumite sentimente sau m-au pus pe gânduri după ce le-am văzut. Prin urmare va fi o listă subiectivă și chiar dacă s-ar putea să nu ți se potrivească o parte dintre filme sunt sigur că vei găsi multe care să-ți placă.

Pe măsură ce descopăr filme noi voi face update articolului. Așa că n-ar fi rău să salvați linkul undeva și să mai reveniți din când în când pentru că îmi propun să adaug cel puțin câte un film la câteva luni.

Acestea fiind spuse, lista cu recomandări de filme bune de văzut începe:

Fight Club (1999)

  fight club

Fight Club este de departe filmul meu preferat pentru că a trebuit să-l văd de două ori ca să înțeleg ce s-a întămplat de fapt și, fiind o persoană care rareori vede un film de două ori, cu Fight Club am ajuns la a patra vizionare și cred că o să mai adaug una curând.

În film este vorba despre Edward Norton care ajunge la doctor pentru a se trata de insomnie, dar în schimb i se sugerează să viziteze câteva grupuri de terapie pentru boli în faze terminale ca să vadă ce înseamnă cu adevărat suferința.

Pe lângă asta are câteva idei despre consumerism și problemele lumii în care trăim care cu siguranță te vor pune și pe tine pe gânduri și te vei întreba câte dintre lucrurile pe care le fac oamenii în general sunt doar pentru a impresiona și câte pentru a se simți împliniți cu adevărat.

Și cu asta am încălcat prima regulă, „să nu vorbeşti despre Fight Club”. Sper să ne auzim și lunile viitoare cu recomandări de filme. 

Deadpool (2016)

deadpool

Deadpool a fost primul film cu super eroi pe care l-am văzut în care au fost introduse o grămadă de scene amuzante și foarte multe glume, unele chiar și despre alte filme. Eu l-as clasifica mai degrabă ca un film de comedie, nu unul de acțiune și cred că este filmul pe care nu trebuie să-l ratezi dacă ești fanul producțiilor cu super eroi.

Alte lucruri nu prea ar fi de spus decât că de data asta trebuie să mă credeți pe cuvânt când vă spun că filmul ăsta e bun.

Are o coloană sonoră faină și personal consider că lui Ryan Reynolds i se potrivește perfect rolul acesta și abia aștept să văd Deadpool 2.

Joker (2019)

joker Joaquin Phoenix

 

Joker este poate unul dintre cele mai așteptate filme ale anului 2019. În centrul acțiunii se află Arthur Fleck (Joaquin Phoenix), un rezident al orașului Gotham care își dorește să devină un comediant renumit. 

Filmul prezintă realitatea crudă cu care se confruntă orașul Gotham și rețeta în urma căreia Arthur Fleck devine Joker. Nu este un film ușor de vizionat din cauza violenței atât fizice cât și psihologice, dar cei care au tăria să-l vadă vor înțelege mult mai bine cum a luat naștere cel mai mare rival al lui Batman. Joker nu înebunește pur și simplu peste noapte și ceea ce devine el mai târziu este rezultatul anilor de abuz pe care i-a primit din partea societății și neglijenței din partea celor care trebuiau să aibă grijă de el.

Dintr-o dată Joker nu mai este un personaj negativ și este pus într-o lumină bună prin prisma faptului că tot ceea ce face este să încerce să supraviețuiască într-un oraș care parcă se îngrijește doar de cei bogați, timp în care cei mai puțin nocorocoși parcă nu mai au nici un drept și au soarta deja decisă.

Deși violent, filmul nu vrea să transmită un mesaj conform căruia violența este necesară ci cred că mai degrabă prezintă violența ca o ultimă șansă de scăpare pentru personajul principal. Astfel, cea mai recentă producție a studiourilor DC dorește să arate ceea ce îl ghidează pe Joker în acțiunile sale.

Nerve (2016)

nerve

Ce poate fi rău la o aplicație care îți trimite niște provocări în urma cărora primești bani? Ei bine, atunci când zeci de mii de oameni, ascunși sub protecția anonimatului, votează provocările pe care le primești s-ar putea să ai o problemă.

Filmul spune multe despre psihologia umană și felul în care gândim atunci când credem că nu putem fi trași la răspundere pentru ceea ce facem. Tocmai din acest motiv provocările din film devin din ce în ce mai nebunești și viața jucătorilor ajunge să fie în mâna unor oameni care ar face orice pentru amuzamentul personal știind că orice s-ar întâmpla în joc, ei nu vor putea fi acuzați.

Mafia Survival Game (2016)

mafia survival games

În Moscova anului 2072 televiziunea pare că epuizează toate subiectele de reality show-uri și trece la o versiune live de killer predă-te.

Avem un număr de jucători dintre care doi primesc rolul de mafioți, iar restul civili. Nimeni nu știe ce rol are celălalt și în fiecare rundă se votează eliminarea unuia dintre jucători. Ideea jocului este de a elibera civilii prin eliminarea mafioților. Dacă civilii greșesc și îl elimină pe unul de-al lor, mafia va ucide pe cineva la începutul următoarei runde.

La bază, jocul nu prezintă nici un pericol pentru că în versiunea copilăriei noastre, cei care erau uciși trebuiau doar să stea pe bară până se termină jocul. Lucru care aici nu se întâmplă, crimele sunt pe bune și se petrec într-un spațiu virtual care simulează cele mai adânci temeri are concurenților.

Poate că filmul nu are ceva prea special în el, dar te pune pe gânduri cu privire la modalitățile de entertaining care vor exista în viitor și oare cât de departe suntem de organizarea unor astfel de emisiuni?

P.S. Mafia Survival Games e în limba rusă. 

The Hateful Eight (2016)

Recomandări de filme

Un film semnat de Quentin Tarantino. 187 de minute de scene de acțiune îmbinate cu cele de umor și de suspans. A ajuns în listă pentru că nu credeam că un film de trei ore mă va face să stau așa de atent și liniștit în sala de cinema, dar modul în care povestea e spusă e atât de bun încât nici după un pahar mare de pepsi nu întrăznești să vrei la baie de frică să nu pierzi ceva.

Pe scurt, acțiunea se învârte în jurul lui John Ruth și Daisy Domergue care se îndreaptă spre orașul Red Rock unde John plănuiește să o ducă pe Daisy în fața justiției. Planul se schimbă în momentul în care aceștia trebuie să se adăpostească de viscol și ajung într-un bar unde întâlnesc niște persoane cel puțin la fel de interesante ca ei. De aici avem parte de acțiune și de foarte multe dialoguri bine construite.

Me Before You (2016)

me before you

Poate că e puțin ciudat ca recomandarea asta să vină din partea unui tip, dar nu o să o fac pentru povestea de dragoste din film, ci mai degrabă pentru faptul că mi se pare o lecție bună de viață.

Filmul prezintă povestea unui tip care, după o viață trăită din plin, ajunge să fie paralizat într-un scaun cu rotile și nu trece o zi fără să se gândească la trecut și la toate lucrurile pe care putea să le facă

Acesta se îndrăgostește de tipa care trebuia să aibă grijă de el și încearcă să construiască alături de ea o frumoasă poveste de dragoste. Însă faptul că este într-un scaun cu rotile îl împiedică să se bucure de relația aceasta și să vrea ca totul să se termine.

Nu o să spun mai multe pentru a nu da spoilere, dar finalul filmului este destul de dezbătut în sensul că este blamat de mulți, dar în același timp sunt și susținători care consideră că a luat decizia corectă. Din ultima categorie fac și eu parte.

The Equalizer (2014 & 2018)

Vorbesc aici despre două filme care îl au în rol principal pe Denzel Washington. Notate cu o medie de 7.0 pe IMDb, aceste producții cinematografice m-au impresionat, de la scenariu, la scenele de acțiune și evoluția personajelor, toate sunt scrise fix pe placul meu și deși par filme obișnuite de acțiune unde binele învinge întotdeauna, parcă de data aceasta a fost puțin altfel.

În primul film acțiunea se învârte în jurul salvării unei fete din ghearele mafiei rusești și se pare că acest lucru îi strică planurile lui Robert McCall de a avea o viață liniștită. Cel de-al doilea debutează tot cu încercarea sa de a avea o viață liniștită, dar o serie de întâmplări nefericite îl duce din nou în război cu mafia. Can’t a man get some rest?

Pokémon Detective Pikachu (2019)

Pokémon Detective Pikachu

Detective Pikachu este un film pe care nici un fan al seriei Pokémon nu ar trebui să-l rateze. Acțiunea are loc, în mare parte, în Ryme City, un oraș în care pokemonii nu mai trăiesc pentru a lupta și formează o societate alături de oameni cu care muncesc cot la cot la joburile de zi cu zi.

Este plin de răsturnări de situație și construcția personajelor este făcută foarte frumos. De menționat este faptul că acest Pikachu are o personalitate puțin diferită față de cel cu care v-ați obișnuit din desenele animate, dar acest lucru se datorează a ceva ce s-a întâmplat în film, dar vă voi lăsa pe voi să descoperiți ce. 

Merită văzut? Cu siguranță da și cel mai bine ar fi să-l vizionați alături de fani ai seriei pentru o experiență cât mai plăcută.

Cam asta e lista mea cu recomandări de filme bune de văzut până acum. Voi ce filme ați mai văzut și care v-au plăcut mai mult din listă?

P.S. dacă ai ajuns cu filmele la zi ai putea încerca să citești și lista cu seriale bune de văzut.


Înscrie-te la newsletter


Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.