Untold 2019 și spectacolul făcut de Robbie Williams

Am ajuns pentru cel de-al treilea an consecutiv pe Cluj Arena și Untold 2019 a fost despre muzică faină, atmosfera aia bună de festival de care tot v-am mai spus, dar cu toate astea n-am apucat să facem tot ce ne-am propus din cauza unei probleme la umăr care m-a ținut departe de gardul din fața scenei și a scurtat cu mult plimbările prin festival.

untold 2019
Main Stage – Untold 2019 – with Galaxy Note 9

Despre Untold 2019, line-up și păreri personale

După un drum București – Cluj care s-a lăsat cu minute bune de ploaie torențială din cauza căreia abia mai vedeai în față am ajuns la Cluj și ne-au mai rămas doar câteva ore pentru a merge să ne ridicăm brățările și să ajungem în timp util în festival pentru a o prinde pe Tove Lo. În ciuda ploii care încă nu dădea semne că ar vrea să se oprească, dar cu ajutorul unui uber am reușit să ajungem la timp și aventura noastră prin festival a început în pelerine, dar cu un prim concert foarte reușit.

Pe lângă Tove Lo i-am ascultat live și pe James Arthur, Tujamo, Busta Rhymes, Armin Van Buuren, Bastille, Danny Avila X Flying Steps, Don Diablo, Tinie Tempah, El Nino, Robbie Williams și David Guetta, dar am petrecut ceva timp și la scene precum Nostalgia sau Vlad Cazino care nu era de fapt o scenă, dar un DJ inspirat a început să bage muzică din anii 90.

Cel mai frumos concert-show de entertainment a fost cel al lui Robbie Williams care a reușit să umple arena până la blocarea intrărilor și o bună parte dintre cei 95.000 de oameni prezenți în acea seară în incinta Untold Festival au putut urmări spectacolul pe car acesta l-a făcut pe scenă, dar și momentul din imaginea de mai jos.

Pentru mine a fost prima dată când l-am văzut live pe Robbie Williams, n-am venit cu nici o așteptare la concert și chiar nu știam ce va fi în seara aceea pe scenă. A fost magic, interacțiunea cu publicul a fost genială și melodia cântată alături de tatăl său ireală. Asta ca să nu vă spun ca a fost nevoie să caut pe google dacă cel de pe scenă era chiar tatăl său și când am aflat că da, ei bine, înmulțiți emoțiile de mai devreme cu doi.

robbie williams untold

Artiștii pe care i-am ratat din cauza faptului că în ultima zi de festival trebuia să merg devreme la somn pentru că mă aștepta lungul drum spre casă sunt: Dub FX și Martin Garrix. Cu toate astea tristețea nu e chiar așa de mare pentru că i-am văzut în anii trecuti, dar concertele lor chiar merită văzute ori de câte ori ai ocazia.

La scena Alchemy am avut parte de un sunet super bun și mi-a plăcut că în una dintre seri am ajuns complet random la concertul lui El Nino pe care l-am ascultat și la Neversea 2019.

Scena Alchemy

Ca atmosferă generală, Untold 2019 s-a ridicat la așteptările mele și abia aștept ediția din anul 2020 când sper că mă voi întoarce de la festival și cu un vlog sau mini-vlog prin care să vă arăt cum văd eu atmosfera la astfel de festivaluri.

Pe Main Stage și-au făcut apariția și personajele din serialul meu favorit în momentul de față, Money Heist (La Casa de Papel). Toată nebunia s-a întâmplat în timpul concertului lui Danny Avila când totul s-a oprit și au început să se audă dinspre scenă nume ale capitalelor. Tokyo, Denver, Nairobi, Rio… apoi s-au auzit versurile melodiei Bella Ciao care a fost readusă în atenția publicului datorită serialului.

Bella Ciao Untold

Despre cozi, mâncare și organizare

În ceea ce privește cozile din food zone sau de la toalete, îmi mențin părerea de anul trecut și spun că organizatorii s-au descurcat foarte bine. Am văzut toalete cu 2-3 persoane la coadă, dar și cu mai mult de 10 că așa se mai întâmplă când toată lumea vrea acolo după ce se termină concertul de pe Main Stage. Așa că repet sfatul de anul trecut: dacă aveți nevoie la toaletă încercați să nu mergeți chiar după ce termină Robbie Williams de cântat pentru că nici o locație din lume nu e pregătită pentru 10 mii de oameni care aleargă către cea mai apropiată toaletă.

În ceea ce privește mâncarea, noi am mâncat noodles și cu 26 RON de persoană ne-am asigurat în fiecare seară că plecăm sătui de la festival. Cât despre prețurile de la alte tipuri de mâncare, dulciuri și băutură erau mai mult decât decente pentru un festival de genul acesta și puteai să te încadrezi într-un anumit buget dacă nu făceai excese. Partea bună este că toate erau disponibile în aplicație și chiar puteai pleca de acasă cu un buget gata făcut pentru food&drinks.

Activările brandurilor la Untold 2019

Orange a avut grijă de partea de internet și a împărțit tradiționalele rucsacuri cu cartele ca să n-avem grija internetului. Au avut și pelerine, tatuaje temporare și pe deasupra puteai urmări și un film în zona special amenajată pentru cinema. Cei mai norocoși au câștigat și câte o boxă portabilă prin intermediul unor cartonașe răzuibile.

Pelerine au avut și cei de la Head and Shoulders și Vlad Cazino care a fost o surpriză pentru mine fiind prezenți cu un stand cu activări foarte faine printre care și muzică veche, dar mult mai puțin aglomerat decât la Nostalgia și am ales să ne petrecem una dintre seri aici. 

Muzică la Vlad Cazino

La RedBull puteai să îți personalizezi paharul, Eti Candyland oferea o tură gratuită în caruselul de lângă roată la orice produs cumpărat e la ei, tonomatul Ursus oferea produse promoționale pentru cei care reciclau doze goale, tonomatul Logic a avut ca premii boxa/baterie portabilă, dopuri de urechi, cablu de încărcare și multe altele.

Ediția de anul acesta a reprezentat celebrarea celor 5 ani de Untold și pot spune că ar fi putut fi cea mai bună ediție de până acum dacă n-ar fi fost problema asta cu umărul din cauza căreia chiar n-am reușit să ne plimbăm prin festival cât ne-am fi dorit și nici n-am putut ajunge în fața scenei la toate concertele pe care ni le trecusem în aplicație la line-up.

Cam asta a fost povestea Untold 2019 și deja număr zilele până mă voi întoarce pe Cluj Arena pentru Untold 2020. Acestea fiind zise, ne vedem anul viitor.

main stage la festivalul untold 2019

Avatar pentru Marius Calin

Scriu despre lucruri care îmi atrag atenția, locuri prin care merg, festivaluri și uneori îmi mai dau cu părerea despre ce se întâmplă pe internet. În timpul liber mă uit la filme, seriale și nu ratez vreo ocazie de a cunoaște oameni sau de a merge la un concert bun.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.