Neversea 2019 a adus vibe-ul de festival la malul mării

Am ajuns pentru al treilea an consecutiv pe plaja din Constanța pentru a lua parte la Neversea 2019 și o să vă spun încă de la începutul articolului că festivalul acesta are un vibe din ce în ce mai fain și abia aștept să mă întorc.

neversea 2019 main stage note9
Neversea 2019 – Main Stage #withgalaxy Note 9

Am prins pe scenă artiști precum: Mahmut Orhan, Inna, G-Eazy, The Motans, Grasu XXL, Sean Paul, El Nino, Delia, CTC, Jessie J, KSHMR, dar și alti câțiva ale căror nume nu le-am reținut sau am uitat să-i adaug în lineup-ul din aplicație.

Scena Nostalgia a fost pentru mine o surpriză plăcută din partea ediției de anul acesta pentru că nu mă așteptam să se adune atât de mulți oameni acolo la final de seară. Mai era și amplasată strategic aproape de ieșirea din festival și pur și simplu n-aveai cum să treci pe acolo fără să mai rămâi câteva minute sau zeci de.

G-Eazy a fost pentru prima dată în România și din reacția pe care a avut-o față de public și dorința de a prelungi programul artistic se pare că nu va fi ultima dată și mă aștept să-l vedem și în următorii ani la Untold sau Neversea.

Pe El Nino nu-l aveam trecut în aplicație, dar am ajuns pe la The Ark în drum spre zona de food și pot spune doar că am amânat cina cu vreo oră, iar mai apoi ne-am întors la această scenă pentru CTC de unde am fugit spre Jessie J care deja făcea spectacol pe Main Stage.

el nino neversea 2019
The Ark – El Nino #withgalaxy Note 9

Și că tot am vorbit de Jessie J, a fost a doua oară când am văzut-o live și mi s-a părut că de data aceasta s-a întins la vorbă mai mult decât era cazul, dar per total, concertul ei a fost unul frumos cu vibe-uri pozitive.

KSHMR a mixat Noi suntem români și Salvatore Ganacci a băgat 90 de secunde așa sunt zilele mele. Bineînțeles că legionarii internetului care n-au fost la festival au vorbit mai mult de manea, dar așa e când e cool să fii anti ceva ca să strângi like-uri. Partea tristă e că aici nici n-a fost vorba de a fi sau nu anti manele. Salvatore Ganacci nu e un om cu toate țiglele pe cap și show-urile lui sunt total nebune și pline de autoironie și ironie. De căutat piesa Horse pe YouTube.

Mi-a plăcut reacția Ambasadei Suediei la București – Așa sunt zilele mele, Una bună, Zece în care nu îi desconsider pe ceilalți în funcție de cine sunt, pe cine iubesc sau ce fel de muzică ascultă. – real time marketing done right!

Ar mai fi de spus faptul că mi-a plăcut foarte mult partea de rap românesc de la Neversea 2019 și CTC, El Nino și Grasu XXL au fost cap de afiș pentru mine. Cu toate astea, dacă ajungeți la festival și structura lineup-ului și timpul vă perminte nu trebuie să ratați Subcarpați, Nimeni Altu, Spike și DJ precum DJ Wicked și DJ Shiver.

ctc la neversea 2019
The Ark – CTC #withgalaxy Note 9

În afara scenelor au avut loc tot felul de activări prin festival care puneau accentul pe distracție și vibe-ul frumos de vacanță. Erau câțiva tipi care se plimbau cu o mașină de baloane de săpun în spate, diferite spectacole de dans, dar și o reprezentație de dans la înălțime ca în poza de mai jos care pur și simplu m-a uimit.

Ultima seară de festival am petrecut-o acasă cu un live de la festival și alarma pe telefon pentru a doua zi de dimineață când aveam să plec la job mai mult adormit decât treaz. Unul dintre regretele mele e că n-am apucat să-l văd pe Dub Fx, dar urmează Untold și de acolo cu siguranță nu lipsesc de la concertul lui.

Jessie J #withgalaxy Note 9

Pe partea de food trebuie să vă spun că a fost multă mâncare și foarte variată așa că orice gusturi ai fi avut sigur găseai ceva pe acolo. Prețurile mai mult decât decente și un Fornetti la care s-a făcut ditamai coada în una dintre seri datorită feliei de pizza la 5 RON. În rest n-am prea văzut să fie cozi și cele care erau se mișcau chiar repede. 

La baruri tot la fel, prețuri normale de festival, cozi mici și o amplasare foarte bună în incinta festivalului. Legat de amplasare, pot spune același lucru și despre zonele de food fiind împărțite pentru a evita aglomerația, iar locația lor o puteai afla cu exactitate din interiorul aplicației.


Pe partea de activări ale brandurilor mi-a plăcut mult show-ul de drone pe care, din păcate, l-am văzut doar în poze, dar ideea mi s-a părut genială din partea celor de la Peroni. Nebunii ăștia au făcut un spectacol cu 60 de drone pe cer și la un moment dat au ilustrat o sticlă care turna bere într-un pahar.

Salvarea pe partea de internet și vizibilitate în real time a festivalului în online a venit de la Orange care a oferit abonaților trafic nelimitat de internet în zona Neversea și a împărțit cartele prin festival ca să nu trebuiască să mergi până la cazare să pui un story. Fericiți cei ce sunt în rețeaua Orange sau au telefoane cu dual sim. Spre exemplu, eu am putut să pun story și să trimit mesaje când pe Main Stage era Jessie J.

Pe lângă net au avut o zonă pentru tatuaje temporare, VR, selfie-uri și un cinema în aer liber la care n-am apucat să stau, dar în una dintre seri am văzut că rula Venom. Ah, și un balon cu aer cald, că tot am în wishlist că vreau să merg cu unul într-o zi.

Neversea 2019 branduri

Samsung a avut o activare super faină de genul Museum of Senses cu niște camere cu diverse iluzii optice și alături niște standuri la care puteai să-ți încarci telefonul, indiferent de marca acestuia.

Și cam atât despre brandurile de la Neversea 2019, nu de alta, dar îmi mai amintesc doar de Kaufland care a avut premii faine la un concurs și Raiffeisen Bank cu diferite amenajări interesante prin festival. Din păcate n-am ajuns nici la una, nici la alta chiar dacă ne propusesem asta încă din prima zi, dar fuga între scene și făcutul de poze prin festival ne-a cam ocupat timpul.


Încă din prima zi, peste 55.000 de oameni au participat la evenimentele din cadrul acestuia, iar numărul acesta a trecut de 65.000 în ultima zi. Deși prima zi, în general, nu reușește să strângă aproape la fel de mulți oameni ca în următoarele pe la festivaluri, aici putem spune că s-a datorat și line-up-ului format din INNA, Mahmut Orhan și G-Eazy.

Neversea 2019 g-eazy
G-Eazy #withgalaxy Note 9

Este pentru prima dată când vin în România. Tot ce am auzit, înainte să ajung, au fost poveștile despre Dracula. Însă am găsit aici un public minunat și am rămas impresionat de căldura și de energia cu care m-au primit. – G-Eazy

Organizatorii au luat toate măsurile necesare ca toată lumea să fie în siguranță și plaja a fost mult mai bine amenajată decât în primul an de exemplu când era mai greu de ajuns din festival la Main Stage din cauza unor garduri puse în jurul unor pietre. De data aceasta drumul prin festival era ușor de făcut chiar în serile în care în fața scenelor era plin. Singura dată când mi s-a părut că s-a mers cam greu prin festival a fost la Main Stage când era Jessie J, dar era de înțeles fiind atât de mulți oameni pe acolo.

Obiectele pierdute au ajuns la secția 3 de Poliție din Constanța, de pe bulevardul Mamaia, nr. 106. Printre acestea se numără zeci de buletine, carduri bacnare, telefoane mobile, obiecte vestimentare, dar și multe alte obiecte personale.

Singurul lucru care mi s-a părut cam aiurea a fost prezența minorilor în număr mult prea mare la festival. Bine, nu chiar prezenta lor, și nu generalizez aici, dar atitudinea unora era cam în contradicție cu vibe-ul de la festival.

Per total a fost o experiență foarte frumoasă timp de trei zile pe plaja Neversea și, chiar dacă aștept cu nerăbdare Untold 2019, nu pot să nu mă gândesc la Neversea 2020.

Până data viitoare vă las cu poza de mai jos de pe insta unde am și o serie de stories de la Neversea 2019.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Marius Calin ° Bucharest (@mariuscalinro) on

Scriu despre lucruri care îmi atrag atenția, locuri prin care merg, festivaluri și uneori îmi mai dau cu părerea despre ce se întâmplă pe internet. În timpul liber mă uit la filme, seriale și nu ratez vreo ocazie de a cunoaște oameni sau de a merge la un concert bun.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.