Tehnici esențiale de supraviețuire în sesiune

Zilele trec, sesiunea vine, dar ce se întâmplă cu studentul? În acest articol am adunat o serie de tehnici de supraviețuire în sesiune pe care le-am aplicat până acum cu succes.

supravietuire in sesiune

Nu te panica

E doar un examen, mai există și restante și știi cum e vorba aia, viață de student fără restante nu există. E ca și cum ai conduce o mașină și n-ai semnaliza, până la urmă tot te lovește ceva. Doar ai grijă să nu faci prea multe că după te închizi în casă ca să înveți și colegii tăi ies prin cluburi fără tine.

N-ai cursuri?

Fă rost de ele, apoi plimbă-le. La facultate, la biblioteca, acasă, chiar și prin club. Un curs plimbat e un curs fericit. Încă nu știu dacă ajută cu ceva asta, dar dacă testezi să-mi spui și mie.

Acum serios, cu siguranță există colegi care au toate cursurile și care ți le pot împrumuta și ție să le copiezi.

Cui nu-i plac serialele?

Sesiunea e momentul perfect să-ți testezi abilitățile de a vedea cât mai multe episoade într-o noapte. Apropo, de ce să te oprești la episoade? Am văzut și două sezoane într-o noapte. It works. Adică am luat licență după toate astea. Și cum nu te las eu la greu, am și un articol cu cele mai bune seriale pe care le-am văzut, așa ca inspirație.

Bine… s-ar putea să am puțin noroc sau colegi foarte de treaba, nu știu exact. Dar ce? tu n-ai colegi care nu mi-au citit articolul și chiar or să stea să învețe în seara asta? Legat de asta, am o poveste pentru tine.

Examen peste două zile, Marius încă n-a deschis cursul și tot amână „pe mâine”, interesantă locație în timp și „mâine” asta că nu l-am găsit niciodată.

Noaptea examenului, încă nu citisem nimic și eram prea obosit pentru că mă uitasem la prea multe seriale așa că n-aveam cum să mai stau treaz.

Aveam două variante, să mă duc la examen fără să știu nimic și obosit sau doar fără să știu nimic.

Am ales-o pe a două.

Am ajuns la facultate, era undeva pe la Polizu. Colegii mei deja așteptau să intre în sală cu foi în mână ca să mai repete câte ceva. Aș fi repetat și eu, dar nici măcar nu știam de unde. O văd pe Andreea și o întreb dacă a învățat, îmi spune că da, o iau de mâna și ii spun „tu stai lângă mine”. Acceptă, eram așa de fericit de parcă mă trezisem într-o dimineață și aveam metrou în Dr. Taberei. Chiar mi-a purtat „noroc” și am luat examenul ăla. Thank you, Andreea. 

Nu uita de roșii, curățenie și pauze lungi și dese 

Ai văzut tu student stresat și înfometat care să ia note mari la examene?

Și dacă tot nu mai ai timp să înveți, citește ceva sau profită de seara de dinainte de examen că atunci Facebook-ul se transformă în ceva foarte amuzant.

Nimeni nu mai pune poze cu pisici, selfie-uri sau citate din Nietzsche. O să vezi citate din cursuri, uneori scrise cam agramat, melodia aia cu we stay up late to get lucky și foarte multă lume panicată. Sau găsești articole că acesta.

Oricum, sesiunea e chiar fun, cunoști colegi noi chiar dacă, în teorie, erați la aceeași facultate de vreo doi ani. Experiența spune că în fiecare sesiune descoperi un coleg pe care nu l-ai văzut niciodată pe la cursuri.

Concluzia este că există tehnici de supraviețuire în sesiune, dar nu toate îți garantează note mari. Dacă vrei și note mari trebuie să o lași mai moale cu serialele și cu ieșitul și să te pui pe învățat, dar nici aici să nu faci excese pentru că ai nevoie de o minte liniștită la examene.

Iar dacă te întrebi cum e la SNSPA am scris un articol cu păreri despre SNSPA pe care îl poți citi.

Scriu despre lucruri care îmi atrag atenția, locuri prin care merg, festivaluri și uneori îmi mai dau cu părerea despre ce se întâmplă pe internet. În timpul liber mă uit la filme, seriale și nu ratez vreo ocazie de a cunoaște oameni sau de a merge la un concert bun.

Un comentariu la „Tehnici esențiale de supraviețuire în sesiune”

Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.