Regula de 5 minute pentru productivitate

De când cu durerile de spate și cu munca de acasă am început să fiu mult mai atent la cât de productiv sunt în timpul unei zile pentru că vreau să stau doar cât e necesar la birou pentru a evita alte probleme cu durerile de spate și vreau să simt că am făcut ceva atunci când mă ridic de la birou, nu doar că am dat scroll pe Facebook sau refresh în Analytics.

Prin urmare, am căutat informații despre productivitate și a trebuit să filtrez zeci de clipuri și articole care merg pe ideea de get up and be productive right now. Dar cum productivitatea nu merge comandată prin Glovo și oricât de Genius ești s-ar putea să nu ajungă Sameday e nevoie de mai multe încercări ca să găsești ce funcționează pentru tine.

Regula de 5 minute pentru productivitate

Unul dintre lucrurile care funcționează pentru mine este să aplic regula de 5 minute. In viziunea mea, aceasta presupune rezolvarea task-urilor care îți iau mai puțin de 5 minute atunci când sunt primite sau atunci când realizezi că trebuie să faci ceva. În cazul meu, regula se aplică preponderent atunci când am ceva de rezolvat sau de aranjat prin casă, dar și atunci când trebuie să răspund la mailuri.După ceva timp am ajuns la concluzia că pierdeam mai mult timp gândindu-mă când o să rezolv un anumit task sau la cum ar trebui să răspund la un mail pe care l-am citit și căruia i-am dat unseen pentru mai târziu.

Acum nu știu cum e la voi, dar mintea mă prostește de fiecare dată când vine vorba de task-uri mici cu gânduri precum lasă că îți ia doar 5 minute, îl faci tu când ai timp.

Cum regula de 5 minute nu e universală, iată un clip care explică o abordare din perspectiva task-urilor mai mari pe care le ai deja. Teoria de mai jos presupune spargerea unui task mare în mini task-uri de 5 minute pentru a-ți păcăli creierul că nu e chiar atât de mult de făcut și să te apuci de treabă.

Alte teorii presupun să te convingi să faci ceva pentru cel puțin 5 minute deoarece vei reuși să duci la bun sfârșit task-ul din inerție apoi.

Scriu despre lucruri care îmi atrag atenția, locuri prin care merg, festivaluri și uneori îmi mai dau cu părerea despre ce se întâmplă pe internet. În timpul liber mă uit la filme, seriale și nu ratez vreo ocazie de a cunoaște oameni sau de a merge la un concert bun.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.