Prin ce „probe” am trecut ca să mă înscriu la master

Așa cum anul trecut a trebuit să trec prin câteva probe ca să ajung la noul sediu SNSPA și anul acesta a trebuit să trec prin alte probe ca să mă înscriu la master.

Desigur că prima probă a fost reprezentată de prezentarea în PowerPoint pe care a trebuit să o fac pentru înscriere. Am ales să o fac despre Syria și de îndată ce am început să caut date despre imigranți m-am pierdut printre atâtea numere și mi-a luat câteva ore doar ca să-mi dau seama ce trebuie să fac.

Proba 2: CEC Bank și a opta minune a lumii.

După ce am printat prezentarea, mi-am făcut și poze, aveam aproape toate actele și mai aveam nevoie doar să plătesc taxa și să legalizez adeverința de licență și m-am gândit „cât timp poate să dureze?”

Răspunsul? Enorm! Pentru că se pare că notarii dispăruseră și în condițiile în care în fața mea mai erau două persoane care voiau să legalizeze o diplomă de bac și așteptau acolo de câteva ore deja. Despre tipa de la bancă ce să mai zic? Pentru ea SNSPA nici nu exista, iar când a apărut, se pare că era doar facultatea de management, cea de comunicare dispăruse de mult, greu să te înscrii la master…

Proba 3: Găsește un notar

După ce am văzut că durează câteva ore pentru legalizarea unei adeverințe am zis că e timpul să caut alt notar, ajung la alte două notariate și constat că și aici notarii dispăruseră pe vreo planetă îndepărtată. Tipa de la recepție mi-a răspuns cu „așteptăm și vedem” atunci când am întrebat în cât timp se întoarce notarul.

La al patrulea birou notarial am avut noroc și în 15 minute adeverința mea era deja legalizată, dar timpul trecuse deja și era prea târziu ca să mă mai înscriu în ziua aceea la facultate.

Proba finală: Înscrierea

Nu a fost chiar o probă grea, asta dacă nu luam în considerare formularul de aplicare pe care trebuia să îl completez online și mai avea puțin și mă întreba și ce am mâncat acum doi ani la masa de prânz. Oricum, am ajuns la facultate, am plătit taxa acolo (așa am scăpat și de încă o provocare la CEC) și în 20 de minute deja eram înscris.

Nici măcar „tehnici esențiale de supraviețuire” nu m-a pregătit pentru asta, dar îți recomand și articolul în care am scris câteva păreri despre SNSPA și ce am învățat în 5 ani de FCPR:

Scriu despre lucruri care îmi atrag atenția, locuri prin care merg, festivaluri și uneori îmi mai dau cu părerea despre ce se întâmplă pe internet. În timpul liber mă uit la filme, seriale și nu ratez vreo ocazie de a cunoaște oameni sau de a merge la un concert bun.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.