N-am fost un elev de nota 10 deși uneori mi-aș fi dorit să fiu

Pentru mine liceul n-a fost deloc un loc în care mi-aș dori să mă întorc. Au fost patru ani în care simt că n-am făcut nimic cu viața mea și nici măcar nu făceam parte din gașca aia de cool kids ca să zic măcar că pierdeam tipul într-un mod care să-mi placă.

elev de nota 10 marius calin

N-aș vrea ca povestea să sune atât de trist, dar uneori realitatea nu e în nici o nuanță de roz și nimic nu e totul perfect ca într-o postare de Instagram. Liceul mi-a luat 4 ani din viață și nu mi-e ușor să spun asta. M-a obligat să memorez informații care nu conțineau decât o viziune și pe care abia așteptam să le uit, la orele de muzică eram în centrul atenției pentru că nu aveam nici un talent și fiecare prof avea o plăcere ascunsă ca să mă audă cum cânt cu râsul colegilor ca instrumental, pe lângă asta nu eram bun nici la matematică și deși eram la profil uman tot trebuia să trec prin noțiuni de fizică, matematică și chimie pe care nici acum nu le-aș înțelege.

Cu toate astea am reușit să am câțiva prieteni cu care încă mai ies la o cafea și acum râdem împreună de momentele alea. Nici nu pot să spun că regret perioada aia pentru că dacă n-ar fi fost liceul cu siguranță nu aș fi fost aici acum așa că o să îl clasific drept un rău necesar. Nu mi-a plăcut, dar acolo am învățat multe despre mine și despre viață în general.

Există elevi pur și simplu geniali încât te fac să te intrebi de ce e mintea lor de diferită și cum reușesc să asimileze atâtea cunoștințe într-un timp așa de scurt. Eu voi da vina pe pasiune și cred că atunci când îți dorești cu adevărat ceva, poți fii propriul erou de nota 10 și să reușești tot ce îți propui.

Printre toate lucrurile urâte care s-au întâmplat în liceu au fost și momente bune, dar mai ales momente care m-au motivat să obțin tot ceea ce îmi doresc pe cont propriu și așa am și făcut. Am dat la facultatea de comunicare pentru că îmi era frică să vorbesc cu oamenii și ce mod mai bun de a scăpa de o frică în afară de a o înfrunta?

Ce am făcut apoi? Mi-am făcut blogul ăsta și am început să merg la evenimente, să fiu înconjuat de oameni și am ajuns atât de departe încât foștii colegi de liceu nici măcar nu m-ar mai recunoaște azi. Mă simt bine atunci când am oameni lângă mine, dar știu să apreciez și momentele de liniște.

Spuneam în titlu că mi-aș fi dorit și eu să fiu un elev de nota 10. Ei bine, cel mai mare regret al meu din liceu e că am făcut patru ani de portugheză și n-am reușit decât să învăț câteva cuvinte, asta chiar dacă mai mereu am avut media 10. Uneori chiar mă gândesc să mă înscriu acum la un curs pentru că nu aș lua-o chiar de la 0, cunosc cuvinte, sunt câteva lucruri care îmi sună cunoscut și pot înțelge o conversație, dar nu pot lua parte la ea. Ăsta e regretul meu și aș vrea să vă las și cu o întrebare înainte să vă spun de ce am scris acest articol. O voi formula în două feluri petru că știu că e greu de dat un răspuns voi ce ați fi vrut să faceți și n-ați făcut/ care este regretul vostru?

De ce v-am spus toate astea?

Ei bine, KFC m-a provocat să vă povestesc despre experiența mea din liceu și să vă spun că între 1 și 31 octombrie 2017, oricine trece pragul restaurantelor KFC și Pizza Hut poate dona pentru copiii înscriși în programul World Vision. Această donație îi va ajuta să își continue studiile și o poți face fără să cumperi alte produse.

Pentru articolul acesta, KFC va dona în numele meu 250 RON și n-am putut sta deoparte știind că pot folosi blogul ca să ajut, până la urmă e de datoria noastră ca prin oamenii pe care i-am adunat în jurul conturilor sociale și a blogurilor să folosim aceste medii și pentru a schimba ceva în bine, nu doar pentru promovarea personală sau articole de heităreală.

De-a lungul celor 10 ani de parteneriat, s-au adunat fonduri în valoare de peste 519.000 de euro. Astfel, mai mult de 1000 de elevi și-au putut continua studuiille primind burse de câte 250 RON, oferite lunar de către World Vision. 2016 a fost un an record, KFC și Pizza Hut România reușind să doneze 117.000 euro, iar eu îmi doresc ca 2017 să îl depășească.

Haideți să fim și noi #eroidenota10 pentru acești copii!

Scriu despre lucruri care îmi atrag atenția, locuri prin care merg, festivaluri și uneori îmi mai dau cu părerea despre ce se întâmplă pe internet. În timpul liber mă uit la filme, seriale și nu ratez vreo ocazie de a cunoaște oameni sau de a merge la un concert bun.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.