De ce să faci practică la Orange în timpul facultății

Vine un moment în viața oricărui student la comunicare când trebuie să aleagă unde va face practică. Ei bine, eu aveam de ales între a vinde cărți pentru editura facultății la nu știu ce târg de carte sau să-mi caut ceva serios. Când am văzut programul First Step am zis că asta sigur e de mine și m-am înscris. Așa am ajuns să fac practică la Orange în departamentul de sales.

Atunci aveam de ales dintre mai multe departamente printre care se numărau cele de HR și comunicare internă, dar eu am ales Orange Shop pentru că voiam să văd care e treaba cu vânzările și ce înseamnă să lucrezi în domeniul acesta.

La dosarul de practică n-am luat 10, a fost un 9, dar care a însemnat pentru mine mult mai mult decât orice notă pe care am primit-o la facultate. De ce? Ei bine, experiența asta a deschis noi oportunități pentru mine și, alături de un scurt internship pe care l-am făcut la Saatchi&Saatchi (actual Centrade Cheil), mi-a făcut CV-ul să arate mult mai bine și așa am găsit și primul meu job.

Cu un program de 4 ore pe zi, timp de o luna, am învățat foarte multe lucruri, mai ales că noii mei colegi mă ajutau și tot timpul îmi dădeau sfaturi. Astfel reușeam să îmi îmbunătățesc abilitățile de negociere în fiecare zi.

Așa am ajuns să primesc într-o zi target să vând 4 abonamente de internet care veneau la pachet sau ofereau reducere pentru un anumit model de tabletă în funcție de valoarea lor. Guess what? Am reușit să le vând pe toate chiar dacă o parte dintre oamenii pe care i-am abordat erau acolo pentru telefoane mobile, nu tablete. Poate nu pare mare lucru, dar la vremea aceea a fost un mare boost pentru încrederea de sine.

Asta înseamnă să faci practică într-un mediu în care oamenilor chiar le pasă ca tu să înveți ceva. Primești constant feedback și poți să îți schimbi abordarea în timp real în cazul în care realizezi că faci ceva greșit și că nu are efect. Spun asta pentru că în primele zile abia reușeam să-i fac pe oameni să asculte ce aveam de spus, iar spre finalul perioadei de practică deja reușeam să îi fac să fie interesați și de alte produse, nu doar de cele pentru care au intrat în magazin.

Dacă v-am convins și vreți să faceți practică la Orange în timpul facultății, verificați link-ul de aici pentru a vedea când se fac înscrieri.

Iar că să ne înțelegem și să nu va luați de mine că promovez doar un singur program de practică, aici nu e vorba doar de practică la Orange, dar despre locul acesta pot să vorbesc din experiență și știu cum a fost acolo pentru mine. Eu va încurajez să faceți oriunde practică atâta timp cât oamenilor de acolo le pasă ca voi să învățați ceva, mai ales dacă sunteți studenți și nu aveți experiență în vreun domeniu anume.

Cu toate astea, ar fi bine să faceți practică sau internship-uri în domenii diferite că să vedeți ce vă place mai mult, de exemplu PR, organizare de evenimente, HR, redactor pe la un ziar, etc. Ați putea să încercați și la Bucharest Journal, mai ales că este un mediu online și articolele scrise pentru site rămân acolo ca referință în CV-urile voastre.

P.S. facultatea pe care am urmat-o este FCRP, aici aveți și un articol în care povestesc despre experiența mea de 5 ani ca student la SNSPA.

Scriu despre lucruri care îmi atrag atenția, locuri prin care merg, festivaluri și uneori îmi mai dau cu părerea despre ce se întâmplă pe internet. În timpul liber mă uit la filme, seriale și nu ratez vreo ocazie de a cunoaște oameni sau de a merge la un concert bun.

2 comentarii la „De ce să faci practică la Orange în timpul facultății”

Lasă un comentariu
  1. Stiu, dar n-am mai stat sa caut alta poza, i-am dat, totusi, upload din nou ca sa ii pun alt `alt tag`. Trebuie sa fac o selectie de poze ca sa am pentru viitoarele articole.

    Răspunde
  2. Poza asta ai mai folosit-o. Vezi ca nu e bine sa ai aceeasi poza cover pt mai multe articole. Mai schimb-o, chiar daca (ti se pare ca) se potriveste.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.