Cum să verifici dacă touchscreen-ul telefonului are probleme

Chiar dacă mi-am propus să scriu doar despre fotografie, articole personale, travel și festivaluri, uneori o să mai vedeți pe aici articole de genul tips and tricks care sper să vă ajute în cazul în care vă confruntați cu aceleași probleme ca mine.

Cele mai multe probleme ale mele sunt legate de smartphone-uri pentru că reușesc tot timpul să le pierd sau să le sparg display-ul.

Ultima data am făcut asta scăpând-ul în mașină și din toate locurile în care putea să cadă a ales fix fierul de care tragi ca să reglezi scaunul.

Telefonul meu, un Galaxy S8+, a rezistat cu ecranul crăpat aproape 3 luni și semnele cum că luminița din ecran s-ar stinge au început cu vreo 7 zile înainte de momentul 0. O parte din touchscreen a început să nu mai funcționeze și pentru că nu înțelegeam ce se întâmplă am găsit o aplicație* care te ajută să testezi dacă există vreo parte din el care nu răspunde la atingere.

touchscreen-ul telefonului

Aplicația e simplu de folosit și tot ce trebuie să faci e să atingi ecranul cu degetul și punctele albe își vor schimba culoarea în verde. În caz contrar, acea parte din touchscreen nu reacționează la atingere.

Pentru mine lucrul ăsta devenise foarte enervant pentru că cercul de la chat-urile de pe messenger era de fiecare dată pe cele 6 puncte albe din dreapta și nu puteam nici să-l deschid, nici să-l mut de acolo.

*Aplicația pe care am folosit-o se numește Touchscreen Test și poate fi descărcată din Google Play de aici.

În loc de încheiere îți recomand și acest articol despre cum să faci fotografii reușite cu Galaxy Note 9.

Scriu despre lucruri care îmi atrag atenția, locuri prin care merg, festivaluri și uneori îmi mai dau cu părerea despre ce se întâmplă pe internet. În timpul liber mă uit la filme, seriale și nu ratez vreo ocazie de a cunoaște oameni sau de a merge la un concert bun.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.