Cu diacritice, așa va fi blogul meu de acum încolo

Acum ceva timp scriam articolul acesta în care încercam să explic că e mai bine să nu folosești diacritice pentru că motoarele de căutare te vor indexa mai bine. După aproape 2 ani am început să văd lucrurile puțin mai diferit și de câteva luni scriu cu diacritice.

De ce scriu cu diacritice?

Chiar dacă motoarele de căutare prioritizează într-un fel conținutul fără diacritice, diferența a devenit mult mai mică și noi, bloggerii, suntem datori cititorilor să scriem într-o limbă română corectă și fără greșeli. Asta înseamnă să punem cratima acolo unde trebuie, virgulele la fel, dar și să folosim diacriticele ca să știți atunci când fata înseamnă față sau fată.

Desigur, vizitele din căutări sunt importante pentru că de acolo vin foarte mulți oameni pe blog/site și foarte multe business-uri nu ar putea supraviețui fără motoarele de căutare, dar în 2 ani lucrurile s-au schimbat destul de mult și mi se pare că diferența dintre articolele cu diactritice și cele fără e din ce în ce mai mică atunci când vine vorba de prioritizare în lista de căutari. Ba chiar am reușit să ajung printre primele rezultate cu un articol despre seriale scris cu diacritice și am multe exemple de genul pe blog.

Din păcate nu mai pot face aceeași comparație ca acum doi ani pentru că despre filme am început să scriu mai rar și lucrurile s-au schimbat de mai multe ori pe blog și tipul de content pe care îl vedeți acum aici e rezultatul multor nopți în care n-am avut somn și în care m-am gândit cum pot face încât o vizită pe blog să merite și fiecare cititor să plece cu ceva de aici, nu cu un regret că n-a găsit ce trebuie sau că a dat de un articol scris prost.

Dacă sunteți bloggeri aș vrea să plecați de aici cu ideea de a oferi un content cât mai bine scris și cât mai bun cititorilor.

Dacă sunteți cititori, articolul cu seriale este aici și sper că veți găsi câteva care să vă placă și să le consumați cu măsură.

Scriu despre lucruri care îmi atrag atenția, locuri prin care merg, festivaluri și uneori îmi mai dau cu părerea despre ce se întâmplă pe internet. În timpul liber mă uit la filme, seriale și nu ratez vreo ocazie de a cunoaște oameni sau de a merge la un concert bun.

3 comentarii la „Cu diacritice, așa va fi blogul meu de acum încolo”

Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.