Ce am mai făcut în ultimul timp

Au trecut două săptămâni de la articolul în care îmi anunțam revenirea pe blog, timp în care n-am scris prea mult, dar am planificat și făcut mai multe teste în zona de video. Urmează câteva articole pe blog despre SEO și câteva teorii despre cum va arăta optimizarea pentru motoarele de căutare în era AI-ului.

Am luat un Samsung S23 în teste și în curând vine și review-ul pe Calculatorescu. Până acum telefonul se comportă foarte bine și îmi place foarte mult ce văd pe partea de fotografie.

Încă n-am ajuns la o concluzie în ceea ce privește BucharestJournal din punct de vedere al conținutului, probabil urmează o perioadă în care accentul cade pe cronicile de film și mai puțin pe locurile din București.

Am instalat în sfârșit DaVinci Resolve și am început să editez cu el. Încă îmi prind urechile și încerc să învăț shortcut-urile, dar nu e atât de ușoară trecerea de la programe precum Adobe Premiere Pro mai ales că am ales să folosesc layout-ul original DaVinci și nu ma bifat la instalare că vin de pe Premiere.

Apropo de partea cu video, n-am crezut vreodată că cel mai greu aspect în crearea de conținut video va fi calitatea audio. Deși folosesc un Focusrite Scarlett cu un Neewer NW-800 nu e așa de simplu cum mă așteptam și încă mai fac teste în ceea ce privește filmarea cu dslr-ul vs. filmarea cu telefonul mobil.

Oricum, pentru ceea ce fac ar trebui să trec la un mirrorless, dar după un research prețurile m-au convins că e cazul să mai aștept puțin până să iau decizia de a schimba D750-ul cu un Sony.

Am instalat codurile de tracking pe blog pentru Google Analytics 4 (GA4), iar dacă ești blogger îți recomand și ție să faci același lucru pentru că începând cu 1 iulie nu vom mai avea date în Analytics clasic.

În altă ordine de idei, am făcut o programare pentru un RMN ca să aflu care e treaba cu tinitusul. Spre surprinderea mea am primit loc în martie cu bilet de trimitere, deci n-a trebuit să aștept câteva luni. Apropo, aplicațiile de white noise ajută enorm în serile în care țiuitul devine chiar deranjant.

Probabil urmează o perioadă în care voi posta mai rar până pun la punct partea cu video, dar deja am început să aloc o mare parte din timpul de după job și din weekend-uri pentru crearea de conținut.

Scriu despre lucruri care îmi atrag atenția, locuri prin care merg, festivaluri și uneori îmi mai dau cu părerea despre ce se întâmplă pe internet. În timpul liber mă uit la filme, seriale și nu ratez vreo ocazie de a cunoaște oameni sau de a merge la un concert bun.

4 comentarii la „Ce am mai făcut în ultimul timp”

Lasă un comentariu
    • Am văzut că-l tot bați la cap pe Mihai să treacă și el pe Davinci :)) Eu am trecut din motive de licență în principiu, dar n-au stricat reminderele despre.

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.