World of Instagram și tips and tricks pentru instagrameri

Pentru cei care nu știu, World of Instagram este un eveniment dedicat instagramerilor din România și ieri am bifat cea de-a treia participare consecutivă. Am ratat prima ediție, dar promit că nu mai fac.

Psst, găsești câteva tips and tricks despre Instagram la sfârșitul articolului, asta dacă nu ai timp să-l citești pe tot. 

World of Instagram

De ce îmi place mie atât de mult World of Instagram?

Acum doi ani am început să scriu pe blog și de atunci lucrurile au tot evoluat până în punctul în care fotografia a devenit principala mea pasiune și am început să folosesc Instagram din ce în ce mai mult. Asta și datorită faptului că algoritmul Facebook a devenit din ce în ce mai neprietenos și mă trezesc des cu prieteni care îmi spun că nu îmi văd postările în feed deși uneori intră pe profilul meu doar ca să vadă dacă am mai postat ceva și să lase un like, asta chiar și după ce am încercat un mic experiment și am șters vreo 800 de prieteni de pe Facebook în speranța că algoritmul va arăta postările cui trebuie. N-a prea fost așa.

Dar acum că v-am spus de ce mi-am îndreptat atenția spre Instagram să ne întoarcem la discuția despre eveniment.

A fost prima mea interacțiune cu lumea instagramului și atunci când am participat la a doua editie (prima pentru mine) aveam un cont cu vreo 200 de urmăritori și feed-ul meu arăta îngrozitor. Era o combinație de poze cu mâncare, peisaje, alb negru și selfie-uri. Toate editate diferit.

De atunci am tot crescut, am investit mult timp în contul meu și am încercat să asimilez cât mai multe informații despre cum funcționează platforma și ce ar trebui făcut pentru un engagement mai bun. Partea bună este că eu consider că am reșit să fac asta până acum, dar online-ul se schimbă în fiecare zi și trebuie să fii prezent acolo ca să adopți schimbarea înainte să fie prea târziu.

Mai important decât să fii prezent în online este să participi și la evenimente și întâlniri offline cu urmăritorii tăi și cu oamenii care activează în aceleași domenii ca tine pentru că, până la urmă, internetul, asemenea rețelelor sociale, este o unealtă care ar trebui să ne apropie de oamenii din offline și să ne ajute să ținem legătura cu ei. D-asta mă duc și la Digital Divas chiar dacă nu sunt o divă digitală. Merg acolo pentru că fotografia de fashion este ceva ce vreau să abordez în viitor și consider că este locul perfect pentru a intra în contact cu persoane și instagrameri care activează deja în acest domeniu.

https://www.instagram.com/p/Bh4HUJkFdV1/

Ce urmează să vă spun despre Instagram sunt informații pe care le-am adunat în timp prin participarea la evenimente, din clipuri de pe YouTube, articole citite, dar și din propria experiență. Toate informațiile au mai multe surse și nu voi începe să spun x a zis pentru că s-ar putea să greșesc și nu vreau să uit pe cineva sau să atribui cuiva cuvinte pe care nu le-a spus niciodată.

Atunci când vine vorba de hashtag-uri, ai 30 de locuri libere și să nu le folosești pe toate e ca și cum ai merge cu o mașină doar cu prima și a doua viteză. Ideal ar fi să folosești hashtag-uri împărțite pe diferite categorii, un exemplu bun ar fi câteva hashtag-uri personale, 10 populare, 10 mai puțin populare, 5 legate strict de locație și restul pot fi dedicate echipamentului cu care faci fotografia, eu folosesc adesea #withgalaxy, #myphonedidthis, #galaxys8 și #dowhatyoucant pentru fotografiile realizate cu S8+, iar atunci când folosesc dslr-ul folosesc hashtag-uri precum marca aparatuluii și modelul (în cazul meu #nikon #d7200). Atenție însă că toate trebuie să aibă legătură cu fotografia ta pentru că în caz contrar nu vor avea efect și riști să fii scos din lista de hashtag-uri (shadowban). Pentru a genera hashtag-uri din care să-mi aleg folosesc DisplayPurposes în browser și aplicația Leetags.

Urmărește oameni din aceeași nișă în care activezi și încearcă să lași comentarii cât mai relevante și complexe pentru fotografiile lor. În modul ăsta vei construi o relație de prietenie virtuală cu ei, dar vei fi observat și de mulți dintre urmăritorii lor și când văd comentariile lăsate de tine vei vrea să se gândească la tine ca fiind instagramerul ăla care lasă comentarii faine.

Fii constant! aici încă am și eu probleme și încerc să găsesc o modalitate prin care să fiu mai constant cu postările mele și să am pe majoritatea conturilor cel puțin câte o postare pe zi.

Participă la evenimente și fă cunoștință cu alți instagrameri pentru că de aici se pot naște colabărări sau vă puteți promova împreună.

Fă-ți un grup de engamenent cu câțiva prieteni din aceeași nișă cu tine sau faceți o înțelegere să vă lăsați tot timpul comentarii la scurt timp după ce urcați o fotografie pe Instagram pentru a indica algoritmului că postarea este importantă și ar trebui arătată mai multor oameni. Eu am un astfel de grup cu 4 prieteni și cine dorește să participe alături de noi îmi poate scrie un mail sau un mesaj pe Instagram.

Am lăsat sfatul ăsta ultimul pentru că pentru mine e cel mai important. Fii autentic! nu încerca să pari cine nu ești de dragul urmăritorilor pentru că e o bulă care se va sparge când te aștepți mai puțin.

De urmărit pe Instagram: Laura Musuroaea, Vlad Eftenie, Cristi Ungureanu.

Pe mine mă găsiți pe conturile acestea: mariuscalinro, bucharestjournal.

Vă invit să citiți și acest articol despre cea de-a V-a ediție World of Instagram ca să vedeți cum au evoluat lucrurile, dar și articolul despre ce hashtag-uri să folosești pe Instagram.

În loc de încheiere vă las două fotografii, una care îmi place foarte mult și o alta care nu mă așteptam să prindă așa de bine și să strângă atâtea like-uri.

https://www.instagram.com/p/Bd8BwP6Am1y/

Și casa albastră din Herăstrău.

https://www.instagram.com/p/Bd5E2DQgrFB/
Avatar pentru Marius Calin

Scriu despre lucruri care îmi atrag atenția, locuri prin care merg, festivaluri și uneori îmi mai dau cu părerea despre ce se întâmplă pe internet. În timpul liber mă uit la filme, seriale și nu ratez vreo ocazie de a cunoaște oameni sau de a merge la un concert bun.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.