Obiective turistice în Londra și un City Break de patru zile

Pentru un City Break de patru zile orașul pare foarte mare deoarece sunt multe obiective turistice în Londra, dar și alte lucruri de făcut. Am citit pe undeva înainte să plecăm la drum că prima dată când vizitezi Londra trebuie să ai în vedere doar obiectivele cu intrare liberă. Asta ca să nu dai panică portofelului, dar și din cauza faptului că sunt foarte multe și în câteva zile nici pe acestea nu vei apuca să le vizitezi.

Dacă Paralia Katerini mi se părea ca o stațiune românească teleportată în Grecia, pot spune că Londra e un oraș în care s-au teleportat oameni de peste tot de prin lume. Diversitatea culturală este uimitoare și dă un plus de frumusețe orașului care vine în contrast cu mult prea desele și lungi ploi. Dacă nu v-ați prins până acum urăsc ploile când tot ce vreau să fac e să mă bucur de oraș și să fac multe fotografii. Noroc cu telefoanele astea noi că sunt și waterproof. 

Trafalgar Square
Trafalgar Square | #withgalaxy

Lăsând deoparte problema mea cu ploile, experiența propriu zisă cu orașul a fost una super faină și în continuare vă povestesc despre obiective turistice în Londra, adică cele pe care le-am vizitat, dar și despre prețuri, cât de amețit e Google Maps, mâncare și M&Ms

Faptul că în UK mașinile circulă invers și au volanul pe dreapta nu e un secret, dar Google Maps se pare că n-a fost pregătit de excursia asta și tot drumul ne-a arătat că mergem în direcția opusă și pentru el stânga era dreapta și dreapta stânga. Ba chiar ne arăta și pe partea opusă a străzii de fiecare dată. Așa că încercați să nu dați de băut telefonului și să aveți și o hartă fizică la voi când plecați.

Gara din Londra
Liverpool Street Station | #withgalaxy

Transportul mi se pare puțin cam scump în condițiile în care mai mult de jumătate din bani s-au dus pe tren, metrou, autobuz și Uber. 

Trenul de la aeroport până în gara de pe Liverpool Street ne-a costat 25 de lire dus-întors de persoană. O călătorie cu metroul costă în jur de 5 lire și cu autobuzul 1.5 lire. La autobuz cu mențiunea că nu-ți ia mai mult de 5 lire pe zi de pe card, iar dacă folosești de mai multe ori în aceeași oră costul va fi doar de 1.5 lire, nu de 3. Da, card pentru că la ei urci în autobuz și validezi folosind cardul tău primit de la bancă, fără alte 20 de carduri sau bilete de hârtie în portofel. Că deh, oraș civilizat, smart d-ăla. Trăiască ING aici deși weekendul din Londra a fost fix ăla în care s-au dublat plățile, să vezi panică. 

Uberul pe o distanță de vreo 6 km ne-a costat 9 lire. Noi l-am luat de la Victoria and Albert Museum până în Clampham South pentru că am ieșit din muzeu la 22:00 fix (ora până la care era deschis vineri) și nu prea știam exact cum trebuie să facem cu autobuzul ca să ajungem la cazare.

Dacă ar fi să aleg din nou pot spune că trebuie bifată cel putin o călătorie cu metroul, dar autobuzul ar trebui să fie mijlocul de transport la care trebuie să recurgă un turist în Londra pentru că ar costa doar 5 lire/zi, nu 10+ ca în cazul metroului. 

Panică ce ne-am luat în London Bus când crengile copacilor de pe marginea drumului începuseră să lovească tabla de pe autobuz. Pe lângă asta și șoferii mai aveau un stil total haotic de condus, dar păreau siguri pe ei în ceea ce făceau așa că nu mă bag. 

Moment de laudă: mi-am depășit și recordul personal la km de mers pe jos și am trecut de cei 25 făcuți la Electric Castle și am ajuns la aproape 30 de km. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Marius Calin ° Bucharest (@mariuscalinro) on

Așa cum spuneam, există multe obiective turistice în Londra, iar noi am ales să vizităm Palatul Buckingham pe care l-am văzut doar de afară, London Bridge, Tower of London, London Eye și ne-am învârtit în jurul Big Ben-ului timp de 15 minute până ne-am dat seama că era chiar lângă noi, în curs de renovare. Da, ăștia renovau Big Ben-ul fix când ne-am dus noi să-l vedem hashtag big fail

Big Ben în renovare
Big Ben în renovare sau cineva l-a luat și n-a bipăit la ieșire.

Trecând la lucruri mai vesele, cum ne plimbam noi pe străzi am descoperit două magazine care ne-au răpit sufletele de adulți și ne-au transformat în copii pentru vreo oră și ceva. De vină sunt M&M world și Lego world care sunt fix față în față. Dacă ajungeți pe acolo să luați în calcul daune serioase la buget în caz că sunteți fani Lego sau M&M. 

Magazin m m londra
Copil fericit la M&M Store | Obiective turistice în Londra

De îndată ce ne-am recăpătat sufletele de adulți ne-am întors la lista muzeelor pe care voiam să le vizităm. Desigur că n-am avut timp de toate, dar am ajuns la Victoria and Albert Museum, National Gallery și National Portrait Gallery.

Cu toate că muzeele nu prea mă impresionează de obicei pot spune că am ales un trio norocos de muzee și cel puțin Victoria and Albert Museum și National Gallery au fost fantastice. Cât despre National Portrait Gallery pot spune că nu e chiar pe gustul meu, dar cu toate astea am văzut câteva tablouri interesante. 

Muzeu Londra - Obiective turistice în Londra
Din categoria obiective turistice în Londra. Muzeul, nu Andreea 😛

Despre mancare nu prea ar fi multe de spus pentru că am cumpărat de la supermarket și prețurile au fost mai mult decât decente. Trei lire un meal deal care constă într-un sandwich, un suc și o pungă mică de chipsuri sau câteva bucăți de fructe. Desigur mai există și varianta pe care am ales-o eu, aproape 2 lire pentru două sandwich-uri făcute din mezeluri feliate și pâine. Asta pentru că nu-mi plac sosurile, cașcavalul și brânza așa că nu pot mânca sandwich-uri gata făcute. 

Cu toate astea, sâmbătă am găsit un restaurant prin China Town unde am mâncat cât am putut cu 10.5 lire de persoană. Și când zic cât am putut mă refer la faptul că a fost genul ăla de masă de parcă urma să fugim de acasă în deșert pentru nu știu cât timp și nu știam când va fi următoarea dată când mâncăm. Presupun că asta pățești când mergi mai mult de 25 de km într-o zi, ți se face foame. 


Londra e un oraș foarte frumos, dar n-aș vrea vrodată să locuiesc acolo pentru că deși am prins doar o singură zi de ploaie mi-am luat porția de apă venită din nori pentru câteva luni și data viitoare când plouă intru pe Netflix și fac maraton de seriale, nu mai ies eu afară. 

Cu toate astea mi-ar plăcea să mă întorc la un moment dat pentru că sunt multe obiective turistice în Londra care au rămas nevizitate, dar și alte lucruri de făcut. De exemplu mi-ar plăcea să iau multe străduțe la pas într-o zi fără ploaie și să fac poze la toate ușile colorate pe care le găsesc.

Scriu despre lucruri care îmi atrag atenția, locuri prin care merg, festivaluri și uneori îmi mai dau cu părerea despre ce se întâmplă pe internet. În timpul liber mă uit la filme, seriale și nu ratez vreo ocazie de a cunoaște oameni sau de a merge la un concert bun.

Un comentariu la „Obiective turistice în Londra și un City Break de patru zile”

Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.