Gânduri după 6 ani de blog

Azi, 1 august, blogul împlinește 6 ani și am zis să-i dedic articol în care să scriu despre ce am învățat în anii aceștia și despre planurile de viitor pe care le am pentru blog și pe plan profesional.

Prima dată când am scris pe un blog a fost în 2013, inspirat fiind de evenimentele la care începusem să particip ca student și am înțeles atunci că dacă vreau o carieră în online, trebuie să fiu conectat la ce se întâmplă pe aici.

Doi ani mai târziu am decis că e timpul să trec la următorul nivel și a luat naștere mariuscalin.ro. Am știut că trebuie să-l fac pe domeniu propriu pentru că blogspot nu mă motiva destul să scriu și simțeam că un domeniu acolo nu e luat în serios. Încă lucrez la partea cu motivația, dar zic eu că sunt pe drumul cel bun.

Blogul, dar și faptul că prin intermediul lui eram conectat la ce se întâmpla în online, m-a ajutat să prind câteva internship-uri în domeniul comunicării, cursuri și workshop-uri. Urmând ca la 4 ani după lansare să găsesc un job ca specialist SEO, domeniu despre care deja citeam în fiecare zi și aplicam cele învățate pentru celelalte proiecte pe care le-am pornit.

În 6 ani s-au adunat sute de articole pe care le-am împărțit între acest blog, BucharestJournal și Calculatorescu. Am făcut asta deoarece am vrut ca fiecare pasiune a mea să aibă locul ei și am folosit cele două proiecte pentru a dobândi mai multe cunoștințe despre SEO și online în general, dar mai ales să aplic zilnic ceea ce învăț.

Am ca plan de viitor pentru blog să postez mai des, nu doar articole despre festivaluri și de travel, ci și păreri despre ceea ce se mai întâmplă prin online. Chiar dacă anul trecut am ignorat blogul ca să mă ocup de celelalte proiecte, am un excell cu zeci de idei despre care vreau să scriu.

Multe nu prea ar mai fi de spus pentru că degeaba promit dacă nu și fac.

Așa că ne revedem curând cu articole noi.

Scriu despre lucruri care îmi atrag atenția, locuri prin care merg, festivaluri și uneori îmi mai dau cu părerea despre ce se întâmplă pe internet. În timpul liber mă uit la filme, seriale și nu ratez vreo ocazie de a cunoaște oameni sau de a merge la un concert bun.

5 comentarii la „Gânduri după 6 ani de blog”

Lasă un comentariu
  1. Bună,
    La mai mulţi ani înainte! Să ştii că te urmăresc cu drag, ai articole interesante.
    Multă sănătate şi la mai multe postări pe teme diferite.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.