Contact Facebook România – ia-l de unde nu-i

Realizezi cât de dispensabili sunt utilizatorii pentru o platformă de genul atunci când ai nevoie să intri în contact cu Facebook România și descoperi că n-ai cum.

Singura metodă prin care pare că poți intra în contact cu cei de la Facebook este să bagi bani mulți în publicitate și să speri deoarece nici așa nu te asigură nimeni că vei fi contactat de ei dacă ai probleme.

De ce te lovești la prima problemă pe care o ai? Ei bine:

 • Facebook nu are număr de telefon;
 • Facebook nu are adresă de mail;
 • Facebook nu are sediu în România.

Ce e de făcut și cum poți recupera un cont dacă ai probleme?

Poți încerca să te folosești de centrul de ajutor Facebook pentru găsi răspunsuri la unele probleme pe care le ai. Cu toate astea, nici acolo nu poți intra în legătură directă cu un operator sau cu o persoană care are putere de decizie pentru a-ți debloca contul, spre exemplu.

Prin intermediul centrului de ajutor pare mai mult că poți raporta alți utilizatori, nu problemele de conectare pe care le întâmpini. Spre exemplu, plimbându-mă pe acea pagină am observat că poți raporta:

 • Abuzuri pe platformă;
 • Probleme de natură tehnică ale platformei;
 • Conturi false, furate sau spam;
 • Elemente (foto, text și video) care încalcă drepturile de proprietate intelectuală.

La o simplă căutare pe Google contact Facebook România vei găsi multe articole care vorbesc despre acest subiect. O parte dintre ele oferă și câteva adrese de mail la care cică ai găsi pe cineva, dar din încercările mele și ale altor persoane pe care le cunosc, pot spune că nu răspunde nimeni la vreunul dintre acele mailuri.

Partea buna este că, din experiența personală, pot spune că am reușit să rezolv problemele pe care le-am avut prin diferitele formulare de la Facebook. Am avut contul de câteva ori blocat și l-am primit înapoi în câteva ore/zile. De asemenea, am primit și răspuns la câteva raportări pe care le-am făcut privind niște probleme de copyright.

În ceea ce privește conturile, cel mai sigur este să folosești autentificarea în doi pași și singurele probleme care mai pot apărea sunt pierderea numărului de telefon sau raportările pe care le primești din parte altor utilizatori. În ceea ce privește prima problemă nu văd cum ți-ai pierde numărul, iar cea de-a doua poate fi rezolvată destul de ușor dacă trimiți către Facebook actele pe care ți le cere.

În ceea ce privește procesul de contactare directă, lucrurile nu stau la fel de rău pentru firmele care investesc mulți bani în platformă. Pentru ele există o metodă de a programa un apel telefonic, dar chiar și aceasta nu este oferită tuturor celor care au campanii de Ads pe Facebook. Detalii aici.

Cu toate astea, trebuie să înțelegem că Facebook este un serviciu care ne este oferit gratuit și varianta de a cere cuiva de la Facebook socoteală pentru eventualele probleme care apar cu conturile personale pare o poveste de basm cu final fericit care nu va avea loc niciodată.

Așadar, dacă vrei să intri în contact cu Facebook România s-ar putea să te lupți cu morile de vânt și dacă te afli în nefericita situație de a te trezi cu contul blocat, cel mai simplu este să-ți faci altul dacă vezi că trec săptămâni sau luni de când tot le completezi formularele și nu se întâmplă nimic. Cu toate astea, poți avea noroc și să primești un răspuns prin formularele de contact.

Avatar pentru Marius Calin

Scriu despre lucruri care îmi atrag atenția, locuri prin care merg, festivaluri și uneori îmi mai dau cu părerea despre ce se întâmplă pe internet. În timpul liber mă uit la filme, seriale și nu ratez vreo ocazie de a cunoaște oameni sau de a merge la un concert bun.

8 comentarii la „Contact Facebook România – ia-l de unde nu-i”

Lasă un comentariu
  • Poate să dureze și câteva săptămâni procesul de verificare. De asemenea, există și varianta nefericită în care nu mai răspunde nimeni la cerere…

   Răspunde
 1. Salut! Aseara m-am trezit cu contul meu gol,fara prieteni fara poze absolut gol.
  Ce pot face sa recuperez cele pierdute, se mai poate face ceva?

  Răspunde
  • Salut, sigur nu te-ai logat pe alt cont sau sa fi instalat extensii pentru Facebook pe browser? e ciudat sa te trezesti fara prieteni/poze, dar sa ai inca activ contul.

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.