M-am vaccinat cu Moderna

Mă număr printre bucureștenii care în ziua de 14 martie au luat cu asalt platforma de vaccinare și am prins un loc în Fetești. În cazul meu a fost mai mult vorba de noroc deoarece dădeam refresh în platformă deja de câteva zile în speranța că poate se mai eliberează locuri.

De îndată ce am reușit să fac programarea am trecut în calendar data de 5 aprilie și singurele drumuri pe care le mai făceam erau magazin-acasă.

În ziua de dinainte de vaccin n-am dormit deloc bine, cred că mintea mea deja își făcea tot felul de planuri și visa la momentul în care vom putea merge festival sau la un concert B.U.G. Mafia.Am plecat din București la 10 și pe la 12 eram în Fetești căutând Clubul Pensionarilor. Dar pentru că am găsit un vechi club al pensionarilor către care ne-a îndrumat Waze pentru că n-am scris direct adresa, ne-am mai învârtit puțin prin oraș și la 12:20 am ajuns la centrul de vaccinare nr. 1 din Fetești.

Eram primii sosiți în acel interval orar așa că am intrat direct și pe la 13 eram deja în drum spre București.

Am aflat că în zonă e populară teoria cu 5G și alte fake news care umblă pe internet de parcă legea legată de zădărnicirea combaterii bolilor nici n-ar exista. Deși știam că asta e realitatea, vestea m-a întristat puțin, dar am rămas împăcat cu ideea că prin programarea mea n-am luat locul celor de acolo la vaccin, mai ales că deja erau 9 absenți în ziua aceea și medicii de acolo mi-au spus că seara cheamă oameni chiar și din București ca să le ofere dozele rămase din acea zi.

N-am făcut vaccinuri în ultimii ani așa că nici nu știam la ce să mă aștept. De fapt, tot ce aveam în cap era hai să facem vaccinul odată să terminăm cu pandemia asta că sincer și de seriale mi s-a cam luat și în 2021 am văzut mult mai puține decât la început de pandemie. Mi-e dor de un film la cinema, un concert, festival sau eveniment în aer liber.

Cum a fost după prima doză?

Așa cum spuneam, la centru totul a mers ca pe roate și în mai puțin de 30 de minute de când l-am găsit am ieșit de acolo cu vaccinul făcut sau cum ar spune unii cu cipul în curs de instalare și cu promisiunea de a reveni în 28 de zile pentru update.

La câteva ore după ce am ajuns acasă de la vaccin am dormit vreo 3-4 ore și trebuie să recunosc că n-am mai dormit așa bine de mult timp. Acum nu știu dacă e de la vaccin sau de la drum, dar ce bine mi-au prins!

Ca efecte (că n-are rost să le zic adverse) am resimțit o durere la umăr timp de câteva zile ca și cum n-am calculat bine traiectoria când am ieșit din casă și am încercat să iau tocul ușii cu mine – da, mi se întâmplă des. În rest nici o problemă, a doua zi am avut program normal de job și am putut scrie la tastatură fără probleme. Ba chiar mașina de spălat a luat decizia să nu mai funcționeze și a trebuit s-o mut prin casă.

Timp de două zile după am devorat tot ce am găsit dulce prin frigider și vreo două sticle de cola. Țin să precizez că totul a revenit la normal după (că cine știe pe unde ajunge articolul și găsesc pe net teorii conform cărora vaccinul vine cu un cip care dă boost 50% la consumerism).

În rest toate bune, la trei zile după vaccin nici nu mă mai durea brațul și n-au apărut alte simptome. Acum aștept rapelul.

Cum a fost după rapel?

vaccinat cu moderna

A trecut o săptămână de la rapel și între timp am ajuns la momentul acela în care vorbim de relaxarea restricțiilor, ba chiar data de 15 mai reprezintă un milestone pentru că masca nu va mai fi obligatorie în aer liber și poți să te plimbi pe unde vrei seara. Păcat că restricțiile astea au fost ridicate pentru toți, speram ca statul să dea dovadă de o gândire mai cu picioarele pe pământ și să ridice restricțiile, în prima etapă, pentru cei vaccinați.

Oricum, vorbeam de rapel. Am avut aceleași simptome ca la prima doză – adică somn câteva ore după vaccin și o stare de oboseală a doua zi.

De data asta n-am mai golit atâtea sticle de cola și nici n-am căutat toate dulciurile rămase prin casă. Umărul a fost și el mai cuminte și a durut mai puțin și pe o perioadă mai scurtă. Deja la două zile orice simptom a trecut și mi-a zburat gândul la festivaluri.

L-aș mai face o dată?

Cu siguranță, l-aș face și în fiecare lună dacă asta ar însemna că se termină odată cu pandemia asta și revenim la normal (sau la o nouă normalitate care permite organizarea de concerte și evenimente culturale).

Scriu despre lucruri care îmi atrag atenția, locuri prin care merg, festivaluri și uneori îmi mai dau cu părerea despre ce se întâmplă pe internet. În timpul liber mă uit la filme, seriale și nu ratez vreo ocazie de a cunoaște oameni sau de a merge la un concert bun.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.