Filme pe care le-am văzut în 2015

De-a lungul timpului, prin intermediul blogului, am ajuns la foarte multe filme prin cinematografele din România și am decis să scriu despre ele, în prima instanță a fost o listă cu filme pe care le-am văzut în 2015 disponibilă mai jos.

Apoi am decis că nu fiecare film merită o recomandare și am făcut o listă cu cele mai bune filme pe care le-am văzut. În aceasta le-am adăugat doar pe cele pe care le pot recomanda oricând prietenilor fără nici urmă de regret că n-ar fi bune sau ceva de genul.

Filme pe care le-am văzut în 2015, unele bune altele mai puțin

Self/less: Transfer de viață

Self/less pornește de la o idee foarte bună, povestea pare să fie bine structurată, dar consider că timpul alocat filmului este prea scurt pentru a putea dezvolta ideea din spatele lui. Cu toate acestea, firul narativ reușește să cuprindă multe aspecte din viața personajelor ceea ce îl face un film decent care merită recomandat.

În centru se află povestea unui milionar care se confruntă cu probleme de sănătate și are nevoie de un corp nou pentru a supraviețui. Pe parcursul filmului i se spune că nemurirea are un preț, dar nu știe care este acela.

Transporter: Moștenirea

Un film de acțiune cu mafie rusă, prostituate, mașini scumpe, o sticlă de vin apărată cu prețul vieții și efecte speciale. Cam așa sună filmul dacă i-aș face un rezumat de un rând.

Filmul continuă tradiția Transporter și aplică aceleași reguli: fără nume, nu schimba detaliile afacerii și nu deschide pachetul. Povestea propriu-zisă lipsește și toată acțiunea se învârte în jurul efectelor speciale și mașinilor Audi care nu se zgârie, nu se udă și par mai indestructibile decât un tanc. Cu toate astea, în ciuda descrierii pe care am făcut-o, eu am o slăbiciune pentru filmele de genul, mai ales cele în care joacă Jason Statham și mi-a plăcut destul de mult.

Sleeping with Other People – Sexul, bată-l vina!

Este genul de film de la care pleci râzând și care schimbă total modul în care privești un borcan o să înțelegi despre ce vorbesc când o să-l vezi.

În rolurile principale sunt Jake, un tip care are probleme cu fidelitatea și schimbă în fiecare zi partenerele și Lainey. Acțiunea începe în momentul în care apar sentimente care nu ar trebui să existe și transformă viața celor doi într-o adevărată nebunie și comedie demnă de văzut în cinema cu prietenii. 

The Intern

Ben Wittacker, un bărbat de 70 de ani, ajunge la concluzia că există viață și după pensionare după ce aplică pentru un post de senior intern pentru un site de modă. Aici o întâlnește pe Jules Ostin, iar cei doi se împrietenesc și Ben află de Facebook și despre tehnologia modernă, iar Jules are parte de sfaturile unui om trecut prin viață, o situație win-win.

The Intern reamintește faptul că atunci când te dedici unui anumit lucru, succesul nu ezită să apară, dar și că există momente în care trebuie să recunoști că situația te depășește și trebuie să apelezi la ajutorul celorlalți.

Marțianul – The Martian

În centrul atenției este povestea unei echipe de șase oameni care pleacă într-o misiune pe Marte. Din cauza unei furtuni întregul echipaj este în pericol și trebuie să părăsească planeta. Din păcate, Matt Damon rămâne în urmă și toată lumea crede că a murit. Dar ghici ce? Nu se lasă așa de ușor și la un moment dat reușește să cultive niște cartofi pe Marte! Restul în film.

Crimson Peak

N-am știut dacă să scriu despre Crimson Peak în lista de filme pe care le-am văzut în 2015, dar am zis să-i dau o șansă în speranța că poate vouă vă place mai mult pentru că eu sunt tare indecis.

Am apreciat foarte mult decorurile, costumațiile și modul în care este redată atmosfera epocii. De la modul în care erau decorate camerele conacului, la luminile și umbrele, toate te apropie mai mult de acțiune și există momente în care te întrebi ce ai face dacă ai fi în locul personajelor. 

În schimb, elementele horror nu m-au impresionat deoarece erau destul de previzibile și era genul ăla de horror vizual cu care te obișnuiești după câteva filme.

Per total, un film foarte bun în ceea ce privește decorul și recuzita folosită, dar foarte slab calitativ în ceea ce privește partea de horror.

Burnt – Super Chef

Povestea lui Adam și a persoanelor alături de care vrea să deschidă noul restaurant m-a impresionat încă de la începutul filmului. Am văzut adevărate gesturi de prietenie, de iubire, dar și ce înseamnă trădarea în lumea bucătarilor.

Cel mai important lucru pe care l-am învățat este că niciodată nu trebuie să renunți la un vis, o idee, o pasiune și că trebuie să dai totul. Trebuie să dai tot ce ai pentru că doar așa poți ajunge să ai succes.

The Last Witch Hunter

După 800 de ani, vrăjitoarele hotărăsc să se răzbune și pun la cale un plan în care ajutorul lui Kaudler este ucis. Aici începe acțiunea filmului în care îl avem în rol principal pe Vin Diesel care încearcă să îi găsească pe cei responsabili și să îi ducă în fața justiției.

Misiunea este uneori îngreunată de noul ajutor al lui Kaudler, dar ultimul vânător de vrăjitoare găsește în Chloe (Rose Leslie) ajutorul de care are nevoie.

Spectre

Efectele speciale s-au ridicat la înălțimea filmului, fetele lui Bond și-au făcut și ele apariția, iar filmul a fost cu adevarat interesant și plin de acțiune în stilul caracteristic al agentului 007.

Coloana sonoră este genială și cred că va concura cu cea din Skyfall ca număr de vizualizări pe YouTube. 

Victor Frankenstein

Nu este un film rău, dar e departe de ceea ce pot să numesc eu horror. N-am citit cărțile așa că nu am știut la ce să mă aștept din punct de vedere al ecranizării poveștii. Cu toate astea, atunci când auzi de Frankenstein te gândești la ceva care ar trebui să te sperie măcar puțin. 

Acțiunea are loc foarte încet, unele scene devin plictisitoare, stai și aștepți să se întâmple ceva.

Dacă vrei un film horror, pot să-ți spun că Victor Frankenstein nu este ceea ce cauți.

Dacă vrei să afli povestea din spatele lui Frankentein, creatorul de monștri, este exact ceea ce cauți. 

Secretul – Secret in their eyes

Scenariul filmului este bun deși pare un clișeu acest detectiv a cărei viață a fost schimbată așa radical de un caz, dar nu am fost deranjat de asta pentru că de fiecare dată când un lucru părea sigur apărea o întorsătură de situație menită să te țină în suspans.

Povestea îți va reaminti de faptul că lumea nu este niciodată corectă și că nu primești de la viață nimic gratis.

Vacanță cu de toate – Babysitting 2

Poate că filmul nu e perfect, dar nu m-am mai distrat așa de mult timp. Modul în care e realizat te face să râzi din orice. Mi-a plăcut că multe dintre scenele din film au fost filmate cu un GoPro și acest lucru dă un aer de autenticitate și te gândești că aia poate să fie chiar vacanța ta. 

Surori bune și nebune – Sisters

Am văzut multe filme de comedie și Surori bune și nebune e pe lista cu cele bune.

Pe scurt, este vorba despre regăsirea tinereții, prietenilor, pasiunilor și o redefinire a noțiunii de party.

Star Wars: The Force Awakens

Escape now, hug later, vei înțelege când vei vedea filmul. Mi-a plăcut prea mult replica, așa că trebuia să încep cu ea.

Povestea Star Wars: The Force Awakens are loc cu aproximativ 30 de ani după evenimentele din Return of the Jedi.

Noul film Star Wars ne prezintă o nouă față a lui Han Solo, de această dată nu mai aspiră la poziția lui Obi-Wan Kenobi.

Scenele de luptă au fost la nivelul la care ne-a obișnuit seria filmelor Star Wars, doar că de această dată săbiile laser oferă efecte mult mai bune datorită evoluției tehnologice.

Citește și lista cu filme văzute în 2016, dar și pe cea cu filme din 2017.


Înscrie-te la newsletter


Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.