Filme pe care le-am văzut în 2015

Blogul mi-a permis să merg la foarte multe vizionări de filme de-a lungul timpului așa că m-am hotărât să fac o listă cu filme pe care le-am văzut în 2015. 

Update: mai am adăugat 2 liste pe blog, una cu filme văzute în 2016, alta din 2017.

Self/less: Transfer de viață

Self/less pornește de la o idee foarte bună, povestea pare să fie bine structurată, dar consider că timpul alocat filmului este prea scurt pentru a dezvolta ideea din spatele lui. Cu toate acestea, firul narativ reușește să cuprindă multe aspecte din viața personajelor.

În centru se află povestea unui milionar care se confruntă cu probleme de sănătate și are nevoie de un corp nou pentru a supraviețui. Pe parcursul filmului i se spune că nemurirea are un preț, dar nu știe care este acela. Inițial crede că decizia de a-și prelungi viața în mod artificial nu va face rău nimănui. Odată ce află ce a însemnat alegerea sa pentru cei din jur încearcă să-și îndrepte greșelile.

Transporter: Moștenirea

Un film de acțiune cu mafie rusească, prostituate, mașini de firmă, o sticlă de vin scump care merită apărată cu prețul vieții și efecte speciale. Cam așa sună filmul dacă i-aș face un rezumat de un rând.

Filmul continuă tradiția Transporter și aplică aceleași reguli: fără nume, nu schimba detaliile afacerii și nu deschide pachetul. Povestea propriu-zisă lipsește și toată acțiunea se învârte în jurul efectelor speciale și ale mașinilor Audi care nu se zgârie, nu se udă și par mai indestructibile decât un tanc.

Sleeping with Other People sau Sexul, bată-l vina!

Este genul de film de la care pleci râzând și care îți schimbă total modul în care privești un borcan (o să înțelegi despre ce vorbesc când o să-l vezi). În rolurile principale sunt Jake, un tip care are probleme cu fidelitatea și schimbă în fiecare zi partenerele și pe Lainey, o tipă cu care vorbește despre toate aventurile și peripețiile sale. Mai apoi situația se complică și apar sentimente care nu ar trebui să existe. De aici întreagă nebunie.

The Intern

Ben Wittacker, un bărbat de 70 de ani, ajunge la concluzia că există viață și după pensionare. Aplică pentru un post de senior intern pentru un site de modă și o întâlnește pe Jules Ostin. Cei doi se împrietenesc și Ben află de Facebook și învață despre tehnologia modernă, iar Jules are beneficiază de sfaturile unui om trecut prin viață.

The Intern reamintește faptul că atunci când te dedici unui anumit lucru, succesul nu ezită să apară, dar și că există momente în care trebuie să recunoști că situația te depășește și să apelezi la ajutorul celorlalți.

Marțianul – The Martian

În centrul atenției se află povestea unei echipe de șase oameni care pleacă într-o misiune pe Marte. Din cauza unei furtuni întregul echipaj e în pericol și trebuie să părăsească planeta. Matt Damon rămâne în urmă și toată lumea crede că a murit.

Dar ghici ce? Nu se lasă așa de ușor și la un moment dat reușește să cultive niște cartofi pe Marte!

Crimson Peak

N-am știut dacă să scriu despre Crimson Peak în lista de filme pe care le-am văzut în 2015, dar am zis să-i dau o șansă în speranța că poate vouă vă place mai mult pentru că eu sunt tare indecis.

Am apreciat foarte mult decorurile, costumațiile și modul în care este redată atmosfera epocii. De la modul în care erau decorate camerele conacului, la luminile și umbrele, toate te apropie mai mult de acțiune și xistă momente în care te întrebi ce ai face dacă ai fi în locul personajelor. 

În schimb, elementele horror nu m-au impresionat deoarece erau destul de previzibile și era genul ăla de horror vizual cu care te obișnuiești după câteva filme.

Burnt – Super Chef

Povestea lui Adam și a persoanelor alături de care vrea să deschidă noul restaurant m-a impresionat încă de la începutul filmului. Am văzut adevărate gesturi de prietenie, de iubire, dar și ce înseamnă trădarea. Cel mai important lucru pe care l-am învățat este că niciodată nu trebuie să renunți la un vis, o idee, o pasiune și că trebuie să dai totul. Trebuie să dai tot ce ai pentru că doar așa poți ajunge să ai succes.

The Last Witch Hunter

După 800 de ani, vrăjitoarele hotărăsc să se răzbune și pun la cale un plan în care ajutorul lui Kaudler este ucis. De aici începe acțiunea filmului în care îl avem în rol principal pe Vin Diesel care încearcă să îi găsească pe cei responsabili și să îi ducă în fața justiției.

Misiunea este uneori îngreunată de noul ajutor al lui Kaudler, dar ultimul vânător de vrăjitoare găsește în Chloe (Rose Leslie) ajutorul de care are nevoie.

Secvențele de acțiune și efectele speciale au fost bune, decorul a fost destul de realist și pot spune că filmul este unul bun.

Spectre

Efectele speciale s-au ridicat la înălțimea filmului, fetele lui Bond nu au întârziat nici ele să apară, iar acțiunea filmului Spectre te face să crezi pentru un moment că faci parte din lumea lui 007.

Coloana sonoră este genială și cred că va concura cu cea din Skyfall ca număr de vizualizări pe YouTube. 

Deși este un film de acțiune, umorul a fost și el prezent, în cantități chiar mari aș putea spune.

Victor Frankenstein

Nu este un film rău, dar e departe de ceea ce pot să numesc eu horror. N-am citit cărțile așa că nu am știut la ce să mă aștept din punct de vedere al ecranizării poveștii. Dar atunci când auzi de Frankenstein te gândești la ceva care ar trebui să te sperie măcar puțin. 

Acțiunea se petrece foarte încet, unele scene devin plictisitoare, stai și aștepți să se întâmple ceva. Dacă vrei un film horror, pot să-ți spun că Victor Frankenstein nu este ceea ce cauți. Dacă vrei să afli povestea din spatele lui Frankentein, creatorul de monștri, este exact ceea ce cauți. 

Secretul – Secret in their eyes

Scenariul filmului este bun, îmi place ideea unui detectiv care este transformat de un caz și viața lui se transformă pe parcurs. Au fost și scene plictisitoare, dar și momente în care credeai că filmul s-a terminat și cazul a fost rezolvat. Desigur că nu era așa, de fiecare dată apărea un factor care schimba direcția în care merge filmul și te ținea în suspans.

Povestea îți va reaminti de faptul că lumea nu este niciodată corectă și că nu primești de la viață nimic gratis.

Vacanță cu de toate – Babysitting 2

Poate că filmul nu e perfect, dar nu m-am mai distrat așa de mult timp. Modul în care e realizat te face să râzi din orice. Mi-a plăcut că multe dintre scenele din film au fost filmate cu un GoPro și acest lucru dă un aer de autenticitate și te gândești că aia poate să fie chiar vacanța ta. 

Surori bune și nebune – Sisters

Am văzut multe filme de comedie și Surori bune și nebune e pe lista cu cele bune. Pe scurt, este vorba despre regăsirea tinereții, prietenilor, pasiunilor și o redefinire a noțiunii de party. Everybody deserves to party once in a while, nimeni nu vrea să munceasă de la 8 la 8 și să fii resonsabil uneori e nașpa.

Star Wars: The Force Awakens

„Escape now, hug later”, vei înțelege când vei vedea filmul. Mi-a plăcut prea mult replica, așa că trebuia să încep articolul cu ea.

Povestea filmului Star Wars: The Force Awakens are loc cu aproximativ 30 de ani după evenimentele din Return of the Jedi. Noul film Star Wars ne aduce un nou Han Solo, de această dată nu mai aspiră la poziția lui Obi-Wan Kenobi și devine cel care le spune personajelor că forța există, dar asta știai deja din trailer.

Scenele de luptă au fost la nivelul cu care ne-a obișnuit seria filmelor Star Wars, doar că de această dată, săbiile laser oferă efecte mult mai bune. Peisajele redau o atmosferă pe care nu aș putea să o descriu în cuvinte și nici măcar nu aș vrea să încerc pentru că vreau să-l vezi și tu pentru că merită.

Dacă v-a plăcut lista cu filme pe care le-am văzut în 2015 trebuie să vă spun că am scris și un articol despre cele mai bune filme pe care le-am văzut și le recomand oricând cu plăcere dacă dorești să le vezi.

Categorii Diverse

Înscrie-te la newsletter


Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.