De ce mă bucur că a fost interzis fumatul în spațiile publice

Astăzi, 15 decembrie 2015, a fost interzis fumatul în spațiile publice, dar și în apropierea locurilor de joacă.

Legea asta nu-mi aduce altceva decât bucurie. În sfârșit voi pleca din oraș fără să fiu nevoit să-mi duc hainele pe balcon din cauza mirosului neplăcut de tutun și voi putea mânca liniștit într-un restaurant fără să plutesc pe un mare nor de fum.

interzis fumatul în spațiile publice

Am fost în Bruxelles unde, la câteva grade, oamenii ieșeau din restaurant ca să fumeze. Acolo, la fel ca în multe alte orașe și tări, oamenii știu să-i respecte pe cei din jur și să nu îi deranjeze cu fumul de țigară. Nu e deloc frumos ca plămânii tăi să aibă de suferit exact în locurile unde se presupune că mergi să te distrezi cu prietenii sau ca să te relaxezi.

Acum poate fumătorii vor sări să comenteze la acest articol. Nu de alta, dar am văzut cum merge treaba pe internet. Principalele argumente ar fi că au și ei drepturi. Ei bine, fumatul e un viciu și nu e deloc sănătos, iar libertatea lor se termină unde începe libertatea mea. Adică libertatea de a respira un aer curat și de a nu-mi mânca friptura la restaurant cu un nor de fum deasupra mea.

De asemenea, acum chiar poți merge într-un parc și să respiri aer curat cât de curat se poate.

Chiar dacă Bucureștiul este un oraș destul de poluat din cauza traficului, ne îndreptăm și noi spre o oarecare normalitate unde nu te așezi pe iarba verde din parc doar ca peste câteva secunde să descoperi că ești înconjurat de chiștoace de țigară.

Și chiar mi-aș dori să nu mai văd părinți care își duc copii la locul de joacă doar ca să stea la un metru de ei pe o bancă și să pufăie tigară după țigară.

Acestea fiind spuse, mă bucur că a fost interzis fumatul în spațiile publice și sper ca această lege să fie aplicată, nu să fie acolo doar de dragul de a exista.


Înscrie-te la newsletter


2 comentarii la „De ce mă bucur că a fost interzis fumatul în spațiile publice”

 1. O dadusi in bara cu parcul. Acolo e voie daca nu e loc de joaca. In Cismigiu si Herastrau e voie sa fumezi. Probabil vor fi amenajate locuri speciale pentru fumat si in parcuri. Eu le-as numi tarcuri pentru animale.

  Răspunde
  • Da. Nu știu cât dintr-un parc e considerat loc de joacă. Sau dacă e considerat măcar un loc de joacă. În teorie suna bine. În teorie toate sună bine până te gândești cum se aplică.
   Apoi m-am gândit și la plajă. Vara cred că poți face o plută din chiștoace de țigări.

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.