Cu ce am rămas de la cursul de blogging

blog, scoala flancoAșa cum ați văzut și pe Facebook, vinerea trecută am participat la cursul #bloggingpesteasteptari sustinut de Cristian și m-am gândit să îți spun și ție cum a fost și ce am învățat de acolo.

Am ajuns la concluzia că bloggingul nu se face doar online și că partea de offline contează cel mai mult. Acolo e locul unde legi prietenii, vezi ce mai e nou în materie de blogging și dacă ai noroc mai faci și un parteneriat.

La un moment dat a venit o întrebare din rândul participanților și se referea la ce faci când mergi la un eveniment la care organizarea a fost defectuoasă. Aici aveam patru variante de răspuns: scrii despre el într-un mod foarte pozitiv, nu scrii, scrii într-un mod negativ sau păstrezi o abordare neutră. Cu ocazia acestei întrebări am o nouă idee de articol unde o să vorbesc despre ce aș face eu în acest caz și pe care o să-l public zilele următoare pe blog.

A doua idee de articol a pornit de la întrebarea „e bine să ai pagină de Facebook pentru blog sau nu?” În urma cursului pot răspunde cu un DA clar și voi reveni cu articolul în care voi explica o parte din beneficiile unei pagini de Facebook pentru blog, dar voi scrie și despre impactul acesteia asupra traficului. Așa arată acum pagina mea de Facebook, e under construction cum s-ar zice.

După curs a urmat o probă practică unde 21 de participanți au scris un articol și mi-a plăcut foarte mult să văd cum fiecare venea cu ceva nou, mai adăuga un twist și la final chiar a ieșit ceva cu sens.

Pe lângă plugin-urile pe care deja le foloseam, imediat după curs mi-am instalat BackWup. Acum nu mai îmi fac griji pentru articolele și informațiile pe care le am pe blog și partea cea mai tare e că plugin-ul face un back-up pe care îl trimite direct în contut tău de DropBox, astfel toate datele tale sunt în siguranță într-un cont unde numai tu ai acces.

#ScoalaFlanco nu s-a terminat și încă te mai poți înscrie la cursul lui Vlad despre videoblogging.

Categorii Diverse

Înscrie-te la newsletter


Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.