Confortul termic chiar contează atunci când lucrezi

Povesteam într-un articol anterior despre durerile de spate și am ajuns la concluzia că una dintre cauzele care au dus la producerea lor a fost aerul condiționat și temperatura mult prea scăzută. O parte se datorează celui de la birou care a bătut în mine timp de vreo 2 luni, dar și a celui din STB-uri unde altă setare decât 17 grade se pare că nu există. E groaznic să intri de la cele 30 de grade de afară într-un loc unde îngheață efectiv hainele pe tine, acesta fiind și motivul pentru care evit cât de mult pot STB-ul, mai ales pe timp de vară.

Nici iarna lucrurile nu sunt mai roz deoarece nici să intri de la cele mai puțin de 15 grade de afară într-un loc cu 28+ nu este tocmai bine pentru sănătate. În birou temperatura ridicată avea ca efect o stare de somn pe toată durata zilei, iar cu STB-ul efectul era ca cel de mai sus doar că invers: în loc să intru cu hainele ude de afară la frig, coboram cu ele așa.

Dar asta e altă poveste, voiam să punctez faptul că acest confort termic este des trecut cu vederea și în majoritatea cazurilor ajungem să stăm, constrânși de situație, în temperaturi care nu ne fac bine și ne trezim cu probleme de sănătate sau nu suntem deloc productivi și nu știm de ce.Atunci când a început pandemia au apărut perioadele de lucru de acasă și am văzut cum productivitatea me a crescut datorită faptului că aveam un anumit grad de confort care mi-a permis să mă concentrez mai ușor la ce am de făcut.

Drept urmare, de curând am început să caut modalități prin care să cresc nivelul de confort termic și confortul în general.

Prima concluzie la care am ajuns a fost că am nevoie de un termostat inteligent care să mă ajute să controlez temperatura în funcție de perioada zilei.

Noi avem un termostat clasic pe care îl ținem la 22 de grade pe toată durata zilei și din cine știe ce motiv dimineața simt frig, iar seara prea cald. Nu știu dacă e ceva ce ți se întâmplă și ție, dar mi-ar plăcea să setez temperatura în funcție de intervalul orar.

Termostatul inteligent are și opțiunea de a seta o temperatură mai mică atunci când nu ești acasă (chiar să oprești centrala) și să o pornești atunci când ești în drum spre casă.

Acum câteva săptămâni am făcut și revizia la centrala pe care o avem și am constatat că s-au strâns deja mulți ani de când ne aduce căldură iarna așa că cel mai probabil va trebui să o schimbăm curând, moment în care a început o sesiune de research pentru a vedea care sunt cele mai bune.

Așa am aflat și de ENGIE Thermo Smart, un pachet destinat celor care vor să înlocuiască vechea centrală și să facă pasul spre o soluție inteligentă cu termostat smart. În felul acesta tu stai fără griji si se ocupă ei de tot.

Pachetul presupune înlocuirea centralei vechi cu o centrală termică Viessmann Vitodens 050W 24 kW cu garanție 5 ani, dar și reciclarea centralei termice vechi. În felul acesta primești o centrală nouă și nici nu-ți bați capul cu cea veche, mai ales dacă stai la etaj și nu o poți căra pe scări.

engie centrala

Celelalte beneficii sunt:

• Servicii complete de instalare echipamente;
• Servicii tehnice de verificări/revizii periodice pentru instalația de gaz și centrala termică;
• Reciclarea centralei termice vechi;
• Monitorizare 24/7 și asistență tehnică proactivă pentru centrala termică;
• Echipamente premium tado° (termostat smart și kit extensie);
• Furnizare gaze naturale la un preț fix timp de 12 luni (15% reducere la prețul gazelor naturale în primele 6 luni);
• Sistem de plată cu zero avans pentru echipamentele și serviciile tehnice din pachet, plată eșalonată printr-un abonament lunar, timp de 60 luni, direct pe factura de gaz.

Practic nu mai ai nici o grijă cu centrala deoarece este în garanție, iar termostatul smart trimite date despre centrală echipei ENGIE, iar în cazul în care ceva nu funcționează cum trebuie și parametrii centralei indică o posibilă viitoare defecțiune, un tehnician te va contacta pentru a remedia situația fără costuri suplimentare. Astfel scad și șansele ca centrala să te lase în mijlocul iernii, nu apar costuri surpriză și tu stai fără griji.

În ceea ce privește termostatul smart, pot spune că sună foarte tentant. Pe lângă posibilitățile de care spuneam mai sus, acesta are o funcție care detectează dacă ai fereastra deschisă și se poate conecta la aplicațiile meteo pentru a adapta temperatura. De asemenea, primești informații cu privire la calitatea aerului, te ajută să controlezi eficient temperatura și umiditatea din casă și se conectează la o aplicație de pe telefonul mobil.

Și din punct de vedere vizual arată bine și se integrează perfect într-un concept de casă smart.

termostat tado

În concluzie, nu știu dacă toate schimbările astea se vor întâmpla curând în cazul nostru, dar deja centrala se cere schimbată și un termostat smart are beneficii pe care ni le dorim.

Scriu despre lucruri care îmi atrag atenția, locuri prin care merg, festivaluri și uneori îmi mai dau cu părerea despre ce se întâmplă pe internet. În timpul liber mă uit la filme, seriale și nu ratez vreo ocazie de a cunoaște oameni sau de a merge la un concert bun.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.