Câteva cuvinte despre pasiune și de ce cred că ar trebui să facem ceea ce ne place

M-am întors de la F64 Photo Story și după conferință am zis că primul lucru pe care trebuie să-l fac când ajung acasă e să scriu articolul ăsta pentru că vreau să rămână undeva și să-l pot citi de fiecare dată când nu mă simt motivat suficient să fac un lucru.

Dacă ar fi să rezum toată ziua de azi într-un cuvânt, acela ar fi pasiune.

Pasiunea de a face ceea ce îți place fără să te gândești la ce vor spune alții despre tine.

Mi-au plăcut cel mai mult discursurile ținute de Vlad Eftenie, Laura Mușuroaea și Daniel Chindea. Sunt foarte subiectiv când spun asta pentru că și Nick Driftwood a avut un discurs foarte bun despre videografie și am aflat foarte multe lucruri pe care nu le știam, dar deocamndată subiectele mele de interes rămân scrisul și fotografia, iar cea din urmă câștigă foarte mult teren în ultimul timp.

Apropo de videografie, am aflat astăzi de DaVinci Resolve și pare un program foarte bun de editare video care mai e și gratuit. Poate vreți să îl incercați, am să fac și eu asta cu ocazia următorului clip pe care îl voi edita.

Dar să ne întoarcem la discuția despre pasiune.

 
Dacă nu ați fost până acum la vreo conferință sau curs cu Vlad, ar cam fi cazul să o faceți pentru că vorbește cu atât de multă pasiune încât nici nu mai ești atent la alte lucruri care se întâmplă în jur. Astăzi a vorbit despre fotografia cu telefonul și cu drona, dar și despre avantajele de a fi invizibil atunci când ieși la fotografiat pe stradă.

https://www.instagram.com/p/BYiA8bzH8LE/

Pe Laura am cunoscut-o vara asta la Electric Castle și n-am putut să nu observ că atunci când face ceva nu se lasă până nu îi iese bine. Când văd oameni care fac asta îmi dau seama că lor chiar le pasă de cei care se uită la vlogurile lor și vor să le ofere un content cât mai bun. Iar legat de conferință, vreau să vă spun că cei care n-ați fost, ați ratat o poză cu fața ei la 6 dimineața. Adică fix ora aia la care nu-mi amintesc să mă fi trezit în ultimul timp.

https://www.instagram.com/p/BWw17khDZ5g/

Daniel a avut glumele la el și pentru un moment mă simțeam ca la stand up comedy și asta mi-a plăcut mult. A pus accentul în prezentare pe faptul că nu contează cu ce faci o fotografie atâta timp cât reușești să surprinzi o emoție și tu și clientul sunteți mulțumiți de rezultat. Până la urmă, în fotografie, e vorba despre emoțiile pe care le transmite fotografia și ce înseamnă ea pentru cel care o primește. În plus față de asta, ne-a dovedit că nu trebuie să faci compromisuri cu care nu ești fericit ca să faci bani din asta.

Acum și un mic paragraf de la mine pe care o să îl detaliez într-un alt articol în curând.

pasiune

Timpul trece atât de repede (ce dramatic sună) încât cea mai mare greșeală a noastră ar fi să îl pierdem făcând lucruri care nu ne plac. Ca o mică paranteză, în timp ce am luat o pauză din a scrie articolul am intrat pe Facebook și mi-a apărut în news feed articolul acesta în care Cabral vorbește despre faptul că dacă nu faci ceva acum s-ar putea să nu mai ai altă ocazie. Nu cred în semne, dar coincidența asta parcă îmi spune ieși din casă și fă ce-ți place, acum!

Există atât de multe posibilități și chiar cred că, în momentul de față, mai ales pe internet e loc pentru toți și chiar nu cred că mai avem vreo scuză că să nu facem ceea ce ne place. Și știți de ce? Pentru că atunci când faceți ceea ce vă place o să dați 110% și n-aveți cum să nu va iasă.

Avatar pentru Marius Calin

Scriu despre lucruri care îmi atrag atenția, locuri prin care merg, festivaluri și uneori îmi mai dau cu părerea despre ce se întâmplă pe internet. În timpul liber mă uit la filme, seriale și nu ratez vreo ocazie de a cunoaște oameni sau de a merge la un concert bun.

4 comentarii la „Câteva cuvinte despre pasiune și de ce cred că ar trebui să facem ceea ce ne place”

Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.