Black Panther | cel mai bun film din 2018 (până acum)

Articolul cu recomandari de filme de luna asta ar trebui să vină pe 28, dar Black Panther și-a adjudecat frumos locul din februarie cu efecte speciale, scene de luptă și un soundtrack genial.

Black Panther

Acțiunea începe cu înlocuirea regelui T’Chaka de către fiul său, T’Challa. Conform tradiției, ca acest lucru să se întâmple, T’Challa trebuie să se dueleze cu reprezentanții celorlalte triburi din Wakanda și singurul care îl provoacă la duel este M’Baku pe care îl învinge în urma unei lupte cu final previzibil, dar cu niște cadre foarte faine.

Killmonger apare într-o antinteză destul de interesantă cu T’Challa. Deși pare că amândoi vor același lucru, modul prin care ar vrea să-l obțină este foarte diferit și uneori te pune pe gânduri dacă Killmonger n-ar fi fost un conducător mai bun pentru Wakanda.

În ultimul timp mă obișnuisem cu multe scene de umor în filmele cu supereroi, dar de data asta au cam lipsit și nu pot spune că lucrul ăsta m-a deranjat, ba chiar mi s-a părut mai potrivit ca pentru Black Panther să păstreze un film cu mai multă acțiune și să se concentreze pe prezentarea personajelor pentru filmele care urmează.

De menționat ar mai fi faptul că îmi place rolul pe care sora sa, Shuri, îl joacă în film. Ea se ocupă cu dezvoltarea tehnologiei Wakandiene și are grija ca Vibraniumul să fie transportat și păstrat în siguranță în interiorul Wakandei.

E de văzut, clar. La cinema, IMAX și cu un suc lângă tine din care să bei încet să nu vrei să te duci prea repede la baie. Și să nu uitați de scenele de după credits, sunt două.

La cât de mult îmi place muzica și cât v-am înebunit cu articolele de la festivaluri vă dați seama că  trebuie să menționez iar faptul că Kendrick Lamar a făcut o treabă foarte bună în ceea ce privește soundtrack-ul și primul lucru pe care l-am făcut când am ajuns acasă după film a fost să caut melodiile și am făcut o listă mai jos și pentru voi.

1. Kendrick Lamar – Black Panther
2. Kendrick Lamar & SZA – All The Stars
3. ScHoolboy Q & 2 Chainz & Saudi – X
4. Khalid & Swae Lee – The Ways
5. Vince Staples & Yugen Blakrok – Opps
6. Jorja Smith – I Am
7. SOB X RBE – Paramedic!
8. Ab-Soul & Anderson .Paak & James Blake – Bloody Waters
9. Jay Rock & Kendrick Lamar & Future & James Blake – King’s Dead
10. Zacari – Redemption Interlude
11. Zacari & Babes Wodumo – Redemption
12. Mozzy & Sjava & Reason – Seasons
13. Kendrick Lamar & Travis Scott – Big Shot
14. The Weeknd & Kendrick Lamar – Pray For Me

*Black Panther este distribuit de Forum Film România şi are premiera pe 16 februarie 2018, în format 3D, IMAX 3D şi 4DX 3D.

Avatar pentru Marius Calin

Scriu despre lucruri care îmi atrag atenția, locuri prin care merg, festivaluri și uneori îmi mai dau cu părerea despre ce se întâmplă pe internet. În timpul liber mă uit la filme, seriale și nu ratez vreo ocazie de a cunoaște oameni sau de a merge la un concert bun.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.