Cum poți șterge preseturi din Lightroom Classic CC

0

Lightroom Classic CC 7.3 a primit un update care afectează modul în care sunt stocate preseturile și oferă mai multe moduri de utilizare pentru acestea.

Lightroom Classic CC

Până acum preseturile erau stocate în C:\Users[username]\AppData\Roaming\Adobe, dar de la ultimul update, toate vor fi converite în fișiere XMP pentru a putea fi folosite și cu Adobe Camera Raw. Acest lucru înseamnă că va permite folosirea preseturilor și în Photoshop, lucru care poate doar să te bucure pentru că atunci când știi exact ce vrei de la o fotografie nu trebuie să o mai deschizi în două programe.

Cu toate astea s-ar putea să pățești ca mine să vrei să ștergi o parte din preseturi și să nu înțelegi de ce nu reușești. 

Ei bine, atunci când mergi în locația pe care o știai până acum pentru a șterge un preset vei observa că atunci când deschizi Lightroom, toate preseturile for fi intacte.

Cum rezolvi problema?

Pentru a șterge un preset trebuie să mergi și în locația veche pentru a șterge fișierele în format vechi, dar și în CameraRaw pentru a le șterge pe cele de tip XMP. Practic, trebuie să le ștergi din două locuri ca să dispară. 

Noua locație în care sunt stocate fișierele de tip XMP este -> C:\Users[username]\AppData\Roaming\Adobe\CameraRaw\Settings

Concluzie: pentru a scăpa de preseturile pe care le ai în acest moment tot ce trebuie să faci e să le ștergi din C:\Users[username]\AppData\Roaming\Adobe și din C:\Users[username]\AppData\Roaming\Adobe\CameraRaw\Settings.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.