Recomandări de filme pe care le-aș revedea

0

Lista cu recomandări de seriale pe care le-aș urmări din nou a prins atât de bine încât m-am gândit că ar fi cazul să fac o listă și cu recomandări de filme în care să adaug filmele care mi-au plăcut și pe care le-aș revedea cu plăcere.

Un mic disclaimer ar fi faptul că văd foarte multe filme și în lista aceasta vor intra doar cele care m-au impresionat prin faptul că au trezit anumite sentimente în mintea mea sau m-au pus pe gânduri după ce le-am văzut. Prin urmare va fi o listă subiectivă.

Pe măsură ce descopăr filme noi voi face update articolului. Așa că n-ar fi rău să salvați linkul undeva și să mai reveniți din când în când pentru că îmi propun să adaug cel puțin câte un film la câteva luni.

Acestea fiind spuse, lista cu recomandări de filme începe:

Fight Club (1999)

fight club

Fight Club este de departe filmul meu preferat pentru că a trebuit să-l văd de două ori ca să înțeleg ce s-a întămplat de fapt și, fiind o persoană care rareori vede un film de două ori, cu Fight Club am ajuns la a patra vizionare și cred că o să mai adaug una curând.

În film este vorba despre Edward Norton care ajunge la doctor pentru a se trata de insomnie, dar în schimb i se sugerează să viziteze câteva grupuri de terapie pentru boli în faze terminale ca să vadă ce înseamnă cu adevărat suferința.

Pe lângă asta are câteva idei despre consumerism și problemele lumii în care trăim care cu siguranță te vor pune și pe tine pe gânduri și te vei întreba câte dintre lucrurile pe care le fac oamenii în general sunt doar pentru a impresiona și câte pentru a se simți împliniți cu adevărat.

Și cu asta am încălcat prima regulă, „să nu vorbeşti despre Fight Club”. Sper să ne auzim și lunile viitoare cu recomandări de filme. 

Deadpool (2016)

deadpool

Deadpool a fost primul film cu super eroi pe care l-am văzut în care au fost introduse o grămadă de scene amuzante și foarte multe glume, unele chiar și despre alte filme. Eu l-as clasifica mai degrabă ca un film de comedie, nu unul de acțiune și cred că este filmul pe care nu trebuie să-l ratezi dacă ești fanul producțiilor cu super eroi.

Alte lucruri nu prea ar fi de spus decât că de data asta trebuie să mă credeți pe cuvânt când vă spun că filmul ăsta e bun.

Are o coloană sonoră faină și personal consider că lui Ryan Reynolds i se potrivește perfect rolul acesta și abia aștept să văd Deadpool 2.

Nerve (2016)

nerve

Ce poate fi rău la o aplicație care îți trimite niște provocări în urma cărora primești bani? Ei bine, atunci când zeci de mii de oameni, ascunși sub protecția anonimatului, votează provocările pe care le primești s-ar putea să ai o problemă.

Filmul spune multe despre psihologia umană și felul în care gândim atunci când credem că nu putem fi trași la răspundere pentru ceea ce facem. Tocmai din acest motiv provocările din film devin din ce în ce mai nebunești și viața jucătorilor ajunge să fie în mâna unor oameni care ar face orice pentru amuzamentul personal știind că orice s-ar întâmpla în joc, ei nu vor putea fi acuzați.

Mafia Survival Game (2016)

mafia survival games

În Moscova anului 2072 televiziunea pare că epuizează toate subiectele de reality show-uri și trece la o versiune live de killer predă-te.

Avem un număr de jucători dintre care doi primesc rolul de mafioți, iar restul civili. Nimeni nu știe ce rol are celălalt și în fiecare rundă se votează eliminarea unuia dintre jucători. Ideea jocului este de a elibera civilii prin eliminarea mafioților. Dacă civilii greșesc și îl elimină pe unul de-al lor, mafia va ucide pe cineva la începutul următoarei runde.

La bază, jocul nu prezintă nici un pericol pentru că în versiunea copilăriei noastre, cei care erau uciși trebuiau doar să stea pe bară până se termină jocul. Lucru care aici nu se întâmplă, crimele sunt pe bune și se petrec într-un spațiu virtual care simulează cele mai adânci temeri are concurenților.

Poate că filmul nu are ceva prea special în el, dar te pune pe gânduri cu privire la modalitățile de entertaining care vor exista în viitor și oare cât de departe suntem de organizarea unor astfel de emisiuni?

P.S. Mafia Survival Games e în limba rusă. 

 The Hateful Eight (2016)

Recomandări de filme

Un film semnat de Quentin Tarantino. 187 de minute de scene de acțiune îmbinate cu cele de umor și de suspans. A ajuns în listă pentru că nu credeam că un film de trei ore mă va face să stau așa de atent și liniștit în sala de cinema, dar modul în care povestea e spusă e atât de bun încât nici după un pahar mare de pepsi nu întrăznești să vrei la baie de frică să nu pierzi ceva.

Pe scurt, acțiunea se învârte în jurul lui John Ruth și Daisy Domergue care se îndreaptă spre orașul Red Rock unde John plănuiește să o ducă pe Daisy în fața justiției. Planul se schimbă în momentul în care aceștia trebuie să se adăpostească de viscol și ajung într-un bar unde întâlnesc niște persoane cel puțin la fel de interesante ca ei. De aici avem parte de acțiune și de foarte multe dialoguri bine construite.

Me Before You (2016)

me before you

Poate că e puțin ciudat ca recomandarea asta să vină din partea unui tip, dar nu o să o fac pentru povestea de dragoste din film, ci mai degrabă pentru faptul că mi se pare o lecție bună de viață.

Filmul prezintă povestea unui tip care, după o viață trăită din plin, ajunge să fie paralizat într-un scaun cu rotile și nu trece o zi fără să se gândească la trecut și la toate lucrurile pe care putea să le facă

Acesta se îndrăgostește de tipa care trebuia să aibă grijă de el și încearcă să construiască alături de ea o frumoasă poveste de dragoste. Însă faptul că este într-un scaun cu rotile îl împiedică să se bucure de relația aceasta și să vrea ca totul să se termine.

Nu o să spun mai multe pentru a nu da spoilere, dar finalul filmului este destul de dezbătut în sensul că este blamat de mulți, dar în același timp sunt și susținători care consideră că a luat decizia corectă. Din ultima categorie fac și eu parte.

Cam asta e lista mea cu recomandări de filme până acum. Voi ce filme ați mai văzut și care v-au plăcut mai mult din listă?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.