Recomandări de seriale pe care le-aș urmări din nou

M-am gândit că indiferent de perioada anului, o listă cu recomandări de seriale e fix ce ai nevoie ca să facă frigul, căldura sau jobul mai ușor de suportat. Așa că o să îți recomand serialele care m-au ținut în fața monitorului indecent de mult.

Voi începe cu o listă de 4 seriale și voi adăuga în fiecare lună nume noi. Asta ca să nu mă înjurați prea mult de la primul share și să spuneți că vreau să vă las fără viață socială.

Înainte de a trece la lista propriu-zisă ar mai fi de menționat faptul că am trecut și în paranteză anul în care apărut serialul și anul în care a ajuns la o încheiere ca să știți de la început în ce vă băgați. De asemenea, dacă știți seriale bune și încă nu le-ați găsit prin lista de aici puteți să îmi spuneți în comentarii sau pe mail și promit că revin cu un feedback/le adaug în listă dacă mi-au plăcut și mie.

Acestea fiind spuse, lista cu recomandări de seriale începe:

Power (2014-)

recomandari de seriale power

Power este un serial despre mafie, familie și prietenie. Toate acestea sunt redate prin povestea din jurul lui James Ghost St. Patrick care duce o viață dublă. În una este proprietarul unui club din New York care se adresează elitei orasului. iar în cealaltă este un lord al drogurilor pe nume Ghost.

De ce Ghost? Pentru că, în copilărie știa tot timpul cum să dispară fară ca cineva să iși dea seama. Va imaginați, deci, cât de utila e abilitatea asta în domeniile în care e implicat.

Tocmai am terminat sezonul 4 din acest serial și trebuie să vă spun că mi-a plăcut foarte mult pentru că reuseste să te faca să te simti ca și cum ai fi parte din poveste în sensul că știi ce fac celelalte personaje, dar nu și ce gândesc cu adevarat. Lucrul asta aduce acțiunea mai aproape de realitate și nu prea poți să prevezi următoarea mișcare a personajelor.

Iar ca bonus are un soundtrack pur și simplu genial și foarte multe piese au intrat în playlistul meu și nu cred că or să mai iasă de acolo o perioadă lungă de timp.

Narcos (2015-)

recomandari de seriale narcos

Narcos spune povestea lui Pablo Escobar care vrea să devina cel mai mare producător și distribuitor de droguri din lume.

Mi-a plăcut faptul ca serialul respectă adevărurile istorice și toată povestea asta te face să realizezi că uneori viața chiar bate filmul.  Până la urmă Pablo era un tânăr sărac cu un vis pentru care a făcut tot ce a putut și a reușit să și-l îndeplinească într-un final.

Sunt sigur că și dacă nu ai văzut vreun episod din serial vei asocia numele cu influență, droguri și mafie. Exact despre asta este vorba în serial și vei vedea pe parcursul său cum străzile micului oraș Medellin se transformă într-un imperiu condus de Regele Cocanei.

Shameless (2011-)

recomandari de seriale shameless

Am dat de serialul acesta cu o saptămână înainte să înceapă sesiunea din anul 2 de facultate și nu știu dacă a fost o combinație așa de bună, dar cu toate astea am trecut cu bine de sesiune și am avut apoi destul timp în care să recuperez orele de somn pierdute.

Ideea serialului pornește de la o familie disfuncțională unde mama este plecată, iar cei șase copii trebuie să supraviețuiasca sub același acoperis cu tatăl care este alcoolic și alege să dea toți banii pe care îi are pe băutură. Asta cand nu vinde ceva de prin casă ca să-și cumpere de băut. Pentru început, Fiona Gallagher (fiica cea mare) trebuie să aibă grijă de sora și frații ei mai mici, dar apoi rolurile se diversifică.

E o combinație genială între comedie și dramă și îmi place că după 7 sezoane nu simt că ar fi lungit povestea fără sens cum se întampla în cazul altor seriale (care probabil or să apară într-o listă de seriale pe care le-am început și n-am reușit să le termin). Ai ocazia să vezi evoluția personajelor care este făcută într-un mod uneori prea realist încat te pune pe gânduri și realizezi că în lume există multe familii de genul. Dar cu toate astea, daca nu stai să overthink prea mult, vei rade în hohote la anumite scene și întâmplări din serial.

Game of Thrones (2011-)

recomandare games of thrones daenerys

Legenda spune că nu există persoana care să nu fi văzut până acum Game of Thrones, așa că în mod normal nu l-aș fi inclus în lista asta cu recomandări de seriale, dar am prieteni care au rezistat tentației și sper că prin articolul de față să-i conving să urmărească și ei serialul și povestea care s-a creat în jurul lui.

La prima vedere ai putea să-l numesti Game Of Porns dacă numeri scenele de nuditate din primul sezon, dar imi pare rău să vă anunț că scenele alea vor apărea din ce în ce mai rar și fix după ce reusesc să îți atragă atenția accentul începe să fie pus mult mai mult pe personaje și pe poveste. Mie asta mi se pare o tehnică de marketing foarte bună și chiar nu m-a deranjat.

Acum urmăresc serialul pentru a vedea evoluția personajelor, tacticile militare și tehnicile de manipulare care sunt folosite pentru a ajunge la tron, dar și luptele care arată din ce în ce mai bine și mă fac să-mi doresc ca măcar un sezon să apară și pe ecranele din cinematografe.

Black Mirror (2011-)

black mirror recomandare

Patru sezoane, 18 episoade și 2 zile. Cam așa sună povestea Black Mirror spusă de mine.

Nu știu de ce am descoperit serialul ăsta atât de târziu, dar majoritatea scenariilor din episoade mi se par mult prea realiste încât să nu te ingrijorezi puțin atunci când vezi ce s-ar putea întâmpla.

Episodul meu preferat a fost Hang the DJ care spune povestea dusă la extrem a unei aplicații de dating. Aici nu mai alegi tu de cine îți place sau nu, ci aplicația îți spune cu cine să ieși și pe ce perioadă. Dacă totul merge bine te vei trezi după câtiva ani cu un perfect match și cu mesajul că trebuie să îți petreci toată viața cu persoana respectivă. Nu știu despre voi, dar eu nu știu nici ce o să fac diseară și gândul că o aplicație ar decide asta pentru mine mă cam sperie puțin.

Multe nu prea ar mai fi de zis despre Black Mirror. Poate doar faptul că fiecare episod vine cu scenariu propriu și nu contează dacă nu le vezi în ordine. Punctul comun este faptul că serialul încearcă să arate cum ar arăta lumea dacă tehnologia ne-ar scăpa de sub control.

Younger (2015-)

younger recomandare

Te-ai gândit vreodată cum ar arăta viața ta dacă pe la 40 de ani te-ai decide că vrei s-o iei de la capăt, să-ți dai demisia și să te duci la un interviu unde să spui că ai 26 de ani (asta așa, în glumă)?

Ei bine, Liza spune da provocării și gluma devine atât de reală încât ajunge în punctul în care nu mai poate da înapoi. Se trezește cu un job entry level unde vrea să avanseze și să conducă propria ei editură, își face profil de Instagram ca să între în rândul tinerilor și își mai găsește și iubit de vârsta ei, noua vârstă.

Cam asta e lista mea cu recomandări de seriale până acum. Voi ce seriale ați mai văzut și care v-au plăcut mai mult din listă?

P.S. Îmi plac atat de mult listele încat am făcut și un Wishlist unde poți vedea câteva dintre lucrurile pe care încerc să le fac cu viața mea cănd nu mă uit la seriale.

Comments

Lasa un comentariu