Copiii si jucariile

0

Copiii nu au nevoie de jucarii scumpe. Ei nu stiu cat valoreaza un joc sau o jucarie si nici nu dau importanta acestui aspect. Copiii iubesc jucariile doar pentru simplul fapt ca sa pot juca cu ele. Ei nu cunosc valoarea obiectelor si nici inseamnatatea cuvintelor scump sau ieftin. In general, noi ca parinti, ne dorim sa achizitionam pentru copiii nostri toate jucariile si jocurile nou aparute, care mai de care mai avansate si care pe langa rolul de a-i distra pe cei mici, totodata sa aiba si rol educativ.

Insa, pentru acest lucru, nu trebuie sa scoatem foarte multi bani din buzunar. Exista numeroase jucarii ieftine cu ajutorul carora copiii sa se joace si totodata sa invete diverse lucruri, sa isi mareasca concentrarea si sa isi modeleze caracterul. Puteti oricand sa optati pentru jucarii lego duplo care pe langa faptul ca sunt destul de ieftine, le ofera copiiilor dumneavoastra si sansa de a invata diverse lucruri prin prisma construirii diferitelor obiecte. Copiii retin mult mai mult informatiile cand acestea le sunt oferite prin intermediul jocurilor, de aceea le sunt recomandate cele care nu sunt doar distractive ci si educative in acelasi timp. Cei mici trebuie sa isi ocupe timpul liber prin activitati din cele mai complexe, care sa ii distreze dar si sa le stimuleze imaginatia si creativitatea. Iar creativitate copiii au din plin, desi nu isi dau seama. Iar jocurile lego le ofera posibilitati nemarginite de a exprimenta noutati. Pot crea diverse lucruri cu ajutorul acestora, de la casute, masini, pana la roboti, castele, copaci, etc,. Acest joc le testeaza cu adevarat indemanarea, ii stimuleaza si le starneste curiozitatea astfel incat ii va ambitiona sa realizeze cat mai multe creatii si implicit sa invete lucruri noi raportat la ceea ce au creat cu ajutorul pieselor.

Copiii si jucariile

Un alt plus ce il au aceste jocuri este acela ca pot fi o activitate parinte – copil. Va puteti juca impreuna si ii puteti indruma pe cei mici catre ceea ce pot crea cu piesele de lego. Fiind curiosi din fire, copiii vor incerca sa afle cat mai mult despre fiecare lucru realizat in parte si se vor stradui sa creeze numeroase, diverse obiecte. Chiar daca nu vor reusi sa fac ceva care sa aiba o forma anume, prin toate aceste incercari vor reusi sa isi mareasca puterea de concentrare, calitate ce le va fi de mare ajutor pe viitor.

Astfel, cum spuneam mai devreme, este vorba doar despre joaca, nicidecum despre costurile pe care le implica achizitia unui joc sau a unei jucarii. Copiii se pot distra si pot invata lucruri noi fara cheltuieli masive, ci doar cu ajutorul unor simple jocuri si a unui gram de imaginatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.