Copacul cu Povesti | A Monster Calls (2017)

1

A Monster Calls – Copacul cu povesti este un film ce iese din sfera normalului si scoate la iveala faptul ca inocenta unui copil poate naste monstri de nedescris. Avem parte de o poveste tragica pentru ca asistam la modul in care viata unui copil este transformata atunci cand mama sa cade prada unei boli cumplite (cancerul) si acesta trebuie sa preia si treburile casnice. Copacul cu povesti este o lectie de curaj, bunatate, furie si determinare ce te tine pe scaun chiar si dupa terminarea genericului de final.

Connor O’Mailey (Lewis MacDougall) este un baietel de 12 ani a carui copilarie este greu incercata de boala mamei sale si acesta este obligat sa ocupe si rolul de stalp al casei, dar si acela de elev care trebuie sa invete cum sa rezolve probleme de matematica si sa se inteleaga bine cu colegii. Confruntandu-se cu probleme mult prea serioase pentru varsta lui pentru a putea ramane in sfera umana si a face fata tuturor provocarilor bolii mamei, baietelul isi creeaza o lume imaginara, o lume in care desenele sale iau forma viselor si sentimentelor sale.

Copacul cu Povesti | A Monster Calls

Iubirea infinita a mamei si lipsa tatului il transforma pe baietel intr-un introvertit, fiind perceput diferit chiar si de copiii de varsta sa. In momentul in care Connor afla ca boala mamei s-ar agravat si ca ar trebui sa locuiasca cu bunica lui (Sigourney Weaver), baietelul devine furios si este in stare sa distruga tot ce ii sta in cale. Obsedat de neputinta, imaginatia lui creeaza un copac monstruos care il viziteaza aproape in fiecare seara.

Deseori, frica ii supune pe oameni unor chinuri grele. De teama ca ar putea fi vinovat de moartea mamei sale, Connor distruge tot ce-i sta in cale pentru a gasi iertarea. Pentru ca intotdeauna gasim adapost si refugiu in natura, Copacul este cel care il ajuta pe baietel sa constientizeze complexitatea vietii si sa se redescopere cu ajutorul a patru povesti.

Sfarsitul filmului ne zdruncina putin din radacini, transpunandu-ne in lumea copilariei, unde orice se rezolva cu carti si desene, mai ales stiind ca vom fi intoteauna vegheati de al nostru copac, dar pentru mai multe va invit sa vedeti filmul la cinema.

Regizor: J.A. Bayona.
Scenarist: Patrick Ness.
Genul filmului: Drama, Fantastic.
Actori principali: Lewis MacDougall, Sigourney Weaver, Felicity Jones.
Durata: 108 de minute.

Copacul cu Povesti intra in cinematografele din Romania pe 24 februarie 2017 si este distribuit de Freeman Entertainment.

De data asta am convins un Biscuite ca sa scrie acest articol, asa ca daca va place sa dati like-ul pentru ea 😀

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.