Pantofii – iubirea secreta a femeilor

Femeile poarta pantofi cu toc din multe motive: se simt mai inalte, mai sigure pe sine si mai puternice, mai sexy, mai feminine, etc. Adevarul este ca pantofii cu toc ii dau unei doamne si domnisoare o alta alura, postura se schimba, iar ea pare mai zvelta, pe cand picioarele par mai lungi. Chiar daca pantofii cu toc inalt nu sunt neaparat cele mai comode incaltari, asta nu le impiedica pe reprezentantele sexului frumos sa ii poarte zilnic cu mandrie, indiferent daca sunt la birou, la cumparaturi sau in oras cu prietenele.

Chiar daca va pare incredibil, prima atestare documentara a pantofilor cu toc dateaza inca din anul 3500 IC din Egipt, asadar inca din cele mai indepartate timpuri femeile au purtat astfel de incaltari si vor continua sa le poarte si de acum incolo. Daca initial o pereche de pantofi de dama erau simbolul clasei sociale din care aceasta apartinea (cu cat era mai inalt tocul cu atat mai sus pe scara sociala se situa persoana), azi pantofii cu toc sunt accesibili tuturor doamnelor si domnisoarelor, indiferent de varsta sau statut social. Iar varietatea modelelor de pantofi cu toc este uimitoare. De exemplu, daca accesati pagina de Internet answear.ro veti gasi cateva sute de modele de pantofi de dama, potriviti pentru diferite ocazii si avand diverse dimensiuni si forme ale tocurilor.

Pantofii, la fel ca si imbracamintea au suferit foarte multe modificari de-a lungul timpului si s-au schimbat in functie de tendintele impuse de moda si creatori. Avand in vedere ca lumea este intr-o continua schimbare si procesul de evolutie nu se opreste niciodata, este foarte firesc ca si imbracamintea si incaltamintea sa se schimbe, pentru a putea tine pasul cu progresul. Daca in anii ’50-60 erau la moda pantofii cu toc mediu si cei cu toc stiletto, in anii ’70 toata lumea purta pantofi cu platforma si talpa din lemn, pentru ca in anii ’80 tocul inalt, dar patratos sa fie in trend. Anii ’90 si 2000 au readus la moda atat tocul stiletto, cat si platforma si talpa ortopedica. Moda vine, trece si se reintoarce, insa eleganta si rafinamentul nu se vor demoda niciodata.

Daca sunteti pasionate de incaltaminte, in general, pe langa pantofii cu toc de-a dreptul fascinanti, puteti sa va achizitionati si botine si cizme de la Answear. Cu siguranta nu veti regreta alegerea facuta! Toata incaltamintea de la Answear este de cea mai buna calitate, este confectionata din materiale deosebite si provine de la producatori consacrati.

Lasa un comentariu