Assassin’s Creed: Codul Asasinului | din consola in salile de cinema

0

Assassin’s Creed: Codul Asasinului este un film la care am mers cu anumite asteptari pentru ca nu am incercat jocul si voiam sa vad scene de actiune foarte multe si asasinate tipice anilor 1400. Nu pot spune ca asteptarile mi-au fost indeplinite in totalitate pentru ca filmul a urmarit un scenariu care n-a fost liniar si partea de actiune a fost prezenta doar pe alocuri. Cu toate acestea, ideea scenariului mi s-a parut una foarte potrivita tinand cont de faptul ca deja stim ca un asasin este trimis in trecut cu ajutorul unei masinarii (Animus) pentru a descoperi secretele stramosilor sai.

Personajul principal al filmului este Cal Lynch, ultimul descendent al lui Aguilar, asasin spaniol din perioada 1492. Acesta nu are nici un habar despre codul asasinilor si lumea in care se trezeste in momentul in care Sophia Rikkin il readuce la viata pentru a incerca un experiment care are ca scop gasirea Marului Edenului. Mar despre care se credea ca are puterea de a controla liberul arbitru, deci implicit constiinta oamenilor.

Assassin’s Creed: Codul Asasinului

Filmul urmareste evolutia lui Cal din momentul in care este declarat mort si este dus la o facilitate din Madrid pentru a lua parte la acest experiment condus de Sophia. In aceasta locatie se intalneste si cu alti asasini care au fost supusi acestor tehnici, dar din partea lor nu au aparut rezultate si au ramas prizonieri acolo.

Per total, Assassin’s Creed: Codul Asasinului este un film care are o poveste construita cu grija, dar care este ametitoare pe alocuri si te lasa cu multe intrebari apoi. Mi-a placut ideea de a adapta grafica filmului, mai ales momentele care se petreceau in Andaluzia anilor 1400 la cea a jocurilor de pe PC si console. Acest lucru il face mai indragit in randul fanilor seriei de jocuri.

In incheiere pot spune ca filmul nu se adreseaza doar fanilor Assassin’s Creed, desi cu siguranta acestia il vor aprecia mai mult. El se adreseaza pasionatilor de povesti cu asasini, mistere si istorii secrete.

Regizor: Justin Kurzel.
Genul filmului: Actiune, Aventura, Istoric, SF.
Actori principali: Michael Fassender, Marion Cotillard, Jeremy Irons.
Durata: 140 minute.

Assassin’s Creed: Codul Asasinului  are premiera pe 6 ianuarie 2017 si este distribuit de Odeon Cineplex.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.