Deepwater Horizon (2016)

Imi place ca in ultimul timp au aparut mai multe filme care sunt bazate pe fapte si evenimente reale. Va povesteam intr-un articol precedent ca si Sully face parte din aceeasi categorie si ramasesem uimit de puterea pe care o au banii asupra deciziilor pe care oamenii le iau.

Pe scurt, in Deepwater Horizon este vorba de o explozie care s-a intamplat pe 20 aprilie 2010, la 80 de km de Venice. Platforma petroliera cu numele Deepwater Horizon a fost distrusa intr-o explozie care avea sa ucida 11 oameni si sa raneasca alti 17. Acest dezastru a fost atat de mare incat mii de barili de petrol erau eliberati in fiecare zi in Golful Mexic si a afectat foarte mult echilibrul natural.

Deepwater Horizon

Fiind vorba de un film cu caracter documentar, imi permit sa imi dau mai mult cu parerea fara sa risc vreun spoiler important.

Asa cum sustineam si in articole precedente, ma uimeste foarte mult ca oamenii inca nu realizeaza cate probleme poate cauza faptul ca incearca sa faca economii riscand viata celorlalti. Chiar daca singurul scop pe care il au este sa faca un profit cat mai mare, asta nu ii ajuta cu nimic daca se intampla un accident si ajung sa fie arestati si acuzati de omor calificat.

Acestea fiind zise, te invit la cinema sa vezi evenimentele din spatele dezastrului de la Deepwater Horizon. Filmul intra in cinematografe pe 30 septembrie si este distribuit de Freeman Entertainment.

Lasa un comentariu