Digitaliada | proiectul care isi propune sa aduca tehnologia in scoli

Fundatia Orange a dat startul proiectului-pilot Digitaliada prin care isi propune sa aduca tehnologia in scoli.

Zece scoli din mediul rural au primit tablete, videoproiector si laptop, dar si continut educational digital si materiale suport pentru Matematica si TIC. Acest proiect urmareste imbunatatirea sistemului educational prin introducerea unor metode alternative care au la baza aplicatiile pe tableta si metode interactive de invatare.

digitaliada

Mie imi place foarte mult initiativa asta pentru ca stiu cum e sa asculti in fiecare zi la scoala lectii plictisitoare si sa pleci acasa stiind mai putine lucruri decat atunci cand ai ajuns. Treaba asta cu gamification mege foarte bine la copii (bine, merge cam in orice domeniu, dar acum vorbeam despre ei) si poate aduce foarte multe beneficii daca este folosita cum trebuie.

Astazi am vizitat, la Poiana Marului, una dintre scolile care beneficiaza de acest proiect si am avut parte de o demonstratie din partea elevilor in cadrul careia ne-au aratat cum functioneaza aplicatiile si am vazut lucrurile pe care le-au invatat datorita lor.

Am incercat si eu cateva aplicatii si pot spune ca nu sunt cele mai usoare lucruri. Bine, e vorba de matematica si pe mine ma cam bate. Adica ma bate rau, sa ma pui sa rezolv o problema de geometrie e ca si cum m-ai pune in ring cu Muhamad Ali si mi-ai lega mainile, nu ca ar fi nevoie.

Intrebarea mea retorica este: oare as fi invatat mai bine daca as fi avut astfel de aplicatii? Tind sa spun ca raspunsul e da. Oricum copiii pierd o gramada de timp pe tablete si pe pc fara sa faca ceva folositor si jocurile astea chiar nu sunt plictisitoare, adica cel putin pe mine nu m-au plictisit si chiar ma gandeam si eu sa imi downloadez una dintre aplicatii ca sa vad daca reusesc sa rezolv si problemele de la nivelele superioare.

Momentan, acest proiect este implementat in 10 scoli din mediul rural, dar aplicatiile sunt disponibile oricui. Poti afla mai multe accesand site-ul www.digitaliada.ro si www.fundatiaorange.ro.

Lasa un comentariu