Nerve: Adevar sau Provocare | nimic nu e nebunesc pentru pretul corect

Nerve, sau mai bine spus adevar sau provocare, mai putin partea cu adevarul este un film care surprinde cele mai mari nevoi ale societatii de astazi, banii si atentia. Nu e nimic nou daca va spun ca vedete si bloggerite de fashion au ales sa renunte la haine pentru like-uri si vizualizari, dar cat de mare ar deveni dependenta de adrenalina daca asta ti-ar aduce faima?

Totul incepe ca o joaca, pana la urma ce poate fi rau la o aplicatie care iti trimite niste provocari in urma carora primesti bani? Ei bine, atunci cand zeci de mii de oameni, ascunsi sub protectia unor nickname-uri, voteaza provocarile pe care le primesti, treaba se complica putin.

nerve

Oare cand o provocare devine prea riscanta?

Sa fie oare atunci cand trebuie sa saruti un strain de sex opus? Cred ca multi dintre noi am facut asta.
Sa te dezbraci in public? Multi ar face-o pentru suma corecta.
Sa te urci pe acoperisul unei cladiri si sa tipi la luna? E o joaca de copii.

Cum ar fi sa fii provocat sa conduci pe strada legat la ochi si singurul lucru care sa te ghideze sa fie persoana de pe locul pasagerului? Ah, si cum ar fi daca trebuie sa treci de o anumita viteza?

Tu ce provocari ai da cuiva daca te-ai afla sub protectia anonimatului? Ai trece de limitele impuse de securitate, constiinta si ratiune?

Filmul surprinde fenomenul prin care oamenii dintr-un grup se dezinvidualizeaza si incep sa isi modifice valorile morale raportate la constiinta grupului. Astfel, nimic nu mai pare atat de nebunesc in conditiile in care vina este a cuiva pentru ca cineva a venit ideea si nimeni nu e acolo ca sa suporte consecintele.

Vrei sa stii cum arata Nerve in viata reala? Exista o aplicatie pe care o poti descarca de aici pentru android si ios.

Inainte de a vedea trailerul voiam sa-ti mai las link-ul acesta catre lista cu filme bune de vazut pe care o am pe blog.

Scriu despre lucruri care îmi atrag atenția, locuri prin care merg, festivaluri și uneori îmi mai dau cu părerea despre ce se întâmplă pe internet. În timpul liber mă uit la filme, seriale și nu ratez vreo ocazie de a cunoaște oameni sau de a merge la un concert bun.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.