I.T. | sau despre cum sa nu te pui cu tipul de la I.T.

In centrul actiunii se afla conflictul dintre Mike Regan si un tanar specialist I.T. pe care il cheama acasa la el ca sa ii rezolve ceva probleme cu Wi-Fi-ul. Cum era de asteptat, tanarul se indragosteste de fiica lui Mike si povestea ia o intorsatura ciudata. Nu o sa mai spun foarte multe despre film ca nu as vrea sa dau spoilere, dar ideea sa principala m-a cam pus pe ganduri.

I.T.

Oare suntem in siguranta din moment ce avem toata viata noastra pe un smartphone foarte usor de hack-uit? Filmul ne demonstreaza ca pana si cele mai moderne sisteme de securitate ale unei case pot fi accesate cu usurinta si se transforma intr-o arma impotriva ta.

Mi-a placut foarte mult ideea filmului prin care au vrut sa atraga atentia asupra pericolelor la care ne supunem atunci cand facem exces de tehnologie, dar au fost acolo cateva faze care nu s-au legat deloc si nu pot trece asta cu vederea. In momentul in care iti dai seama ca un hacker putin cam psihopat intra in viata ta cu un singur scop: cel de a-ti face rau, prima reactie pe care trebuie sa o ai este sa contactezi un hacker mai bun ca el ca sa iti rezolve problemele si sa platesti cativa avocati buni ca sa te asiguri ca hackerul acela nu va mai pune mana pe o tastatura pentru ceva vreme. Asta fiind varianta de baiat bun.

Cand ajungi la nivelul lui Mike Regan si ai cunostintele pe care le are el, cu siguranta iti permiti sa angajezi cativa baieti sa rezolve treaba direct de la sursa sau faci o donatie substantiala catre politie ca sa te asiguri ca nu te ignora si ca hackerul primeste atentia de care are nevoie.

Acestea fiind spuse, voi incheia acest articol prin a-ti da cateva sfaturi cu privire la securitatea in online.

  • ai grija ce postezi pe retelele de socializare/forumuri/etc. pentru ca nimic nu dispare de pe internet.
  • in cazul in care ai un sistem de securitate pentru casa ta, ideal ar fi ca acesta sa fie cu sistem inchis ca sa il faca cat mai greu de hack-uit din afara.
  • cele mai sigure masini sunt cele care nu au computer de bord.
  • pastreaza-ti cele mai pretioasa informatii/poze/date de cont/parole pe un stick pe care ar fi preferabil sa-l conectezi la un laptop doar atunci cand e pe airplane mode sau la un PC cu firul de internet scos.
  • si cel mai important lucru, daca simti ca esti tinta unui atac informatic, apeleaza la autoritati si la persoane in masura sa te apere.

Cateva detalii in plus:

Regizor: John Moore.
Actori principali: Anna Friel, Pierce Brosnan.
Cand apare? Filmul intra in cinema pe data de 9 septembrie 2016 si este distribuit de RoImage.

Trailer:

Lasa un comentariu