War Dogs: tipi cu arme (2016) | tu ai stii cand e cazul sa te opresti?

Introducere | War Dogs: tipi cu arme (2016)

Regizorul trilogiei Marea Mahmureala revine cu o noua comedie in acelasi stil inconfundabil. De data aceasta, filmul se bazeaza pe fapte reale si se invarte in jurul vietii lui David Packouz si a celui mai bun prieten al sau din copilarie, Efraim Diveroli. Mi-a placut ca regizorul a reusit sa imbine cateva elemente de documentar cu cele de cinematografie si astfel a iesit un film cu valoare educationala, dar si o comedie buna.

Rezumat | War Dogs: tipi cu arme (2016)

War Dogs: tipi cu arme

Actiunea filmului incepe atunci cand Efraim da din intamplare peste David la o inmormantare. Apoi acestia petrec ceva timp impreuna si isi amintesc de zilele in care nebunia de care dadeau dovada reusea sa bage frica in toti copiii din cartier. Pe parcurs povestea se complica putin si cei doi isi dau seama ca nu e asa de usor sa faci trafic cu arme, mai ales in conditiile in care sotia lui David era o pacifista convinsa si probabil s-ar fi transformat in Harley si l-ar fi luat la bate prin casa daca ar fi aflat asta. Am zis pacifista? toata lumea e calma pana la un moment.

Opinii | War Dogs: tipi cu arme (2016)

War Dogs

Te-ai gandit vreodata ce inseamna un razboi? Adica sa te gandesti pe bune la asta, dincolo de baieti cu arme si toate chestiile alea pe care le vezi intr-un film SF. Si mai ales, te-ai gandit vreodata de ce nimeni nu recurge la o metoda extrema precum o bomba atomica ce ar putea sterge in cateva clipe o tara de pe harta? Ei bine, filmul vine cu un raspuns la intrebarile astea, razboiul este o economie si ca orice economie are nevoie de cati mai mult participanti ca sa scoata un profit cat mai mare.

As putea sa continui o analiza pe baza lucrurilor pe care le-am vazut in film, dar nu as vrea sa iti stric surpriza si te invit sa il vezi si tu la cinema. Te pot asigura ca este un film care iti va oferi o noua perspectiva asupra razboiului, iar faptul ca este gandit ca o comedie il face mult mai usor de vizionat.

Iar daca ar trebui sa invatam o lectie din film, aceea ar fi ca intotdeauna sa stii cand e cazul sa renunti sau sa lasi de la tine. Pentru ca e foarte usor sa cazi prada unei placeri si sa iti repeti in gand maine va fi ultima data si ziua asta de maine vine mai greu ca de luni incep sa fac sport. 

 

Cateva detalii in plus:

Regizor: Todd Phillips.
Actori principali: Jonah Hill, Milles Teller.
Cand apare? Filmul intra in cinema pe data de 18 august 2016 si este distribuit de Freeman Entertainment.

Trailer:

Lasa un comentariu