Mingi in scoli | un proiect care isi propune sa aduca handbalul in salile de sport din scolile din Romania

Saptamana trecuta am fost, in cadrul proiectului mingi in scoli, la Ploiesti pentru a vedea nationala feminina de handbal a Romaniei la un antrenament si am avut privilegiul de a fi antrenat de Tomas Ryde. Pentru cei care nu stiti, trebuie sa va spun ca fetele de la nationala au reusit in ultimul timp sa obtina niste rezultate foarte bune si ne vor reprezenta la JO de la Rio.

Faptul ca fotbalul este cel mai mediatizat sport din lume nu este o noutate. Ingrijorator este ca pentru multa lume acesta este singurul sport pe care il urmaresc si treaba asta trebuie sa se schimbe. Avem sportivi foarte buni care ne reprezinta in lume si de care trebuie sa fim mandri.

Problema nu este ca ne place fotbalul, dar consider ca in orice avem nevoie de putina diversitate pentru ca viata noastra sa nu devina o caseta pusa pe repeat. Si eu am descoperit mai tarziu decat trebuia celelalte sporturi. Mi-a luat vreo 14 ani de viata ca sa descopar tenisul si totul a fost doar dintr-o intamplare, eram la bunici la tara si pentru ca deja stateam de cateva ore pe afara si caldura m-a bagat in casa, am inceput sa caut ceva interesant la televizor. Asa am dat de un meci al Mariei Sharapova de la Wimbledon si de atunci am continuat sa urmaresc meciuri de tenis de cate ori am avut ocazia. Apoi am descoperit handbalul, sporturile de contact si multe alte, dar o sa ma opresc aici ca sa nu divagam de la subiectul articolului.

Federatia Romana de Handbal si Henkel Beauty Care Romania au inceput proiectul Mingi in scoli prin care isi propun sa sustina handbalul romanesc. Acest lucru este posibil cu ajutorul fiecaruia dintre noi deoarece orice produs din gamele FA, Schauma, Gliss, Essence Ultimate si Taft achizitionat in perioada 24.06 si 7.08 contribuie la dotarea a sute de scoli din Romania cu mingi de handbal.

Am auzit cate ceva despre Tomas Ryde in trecut, dar aceasta a fost prima data cand ne-am intalnit si am putut schimba cateva vorbe. Dupa antrenamentul avut cu el, mi-a lasat impresia ca este un antrenor foarte bun si stie cu se se mananca handbalul, iar rezultatele echipei nationale sustin aceasta afirmatie. Imi place modul in care abordeaza jocul, jucatorii si are o filosofie de joc moderna si deschisa la a gasi tactici cat mai bune pentru a le usura efortul jucatorilor.

Mingi in scoli

Sistemul educational din Romania are foarte multe probleme si nu stiu cand le-am putea rezolva pe toate, dar apreciez fiecare initiativa in acest sens si consider ca fiecare pas conteaza. Iar cand spun de aceste probleme, nu ma refer doar la faptul ca treaba sta foarte prost in scoli, adesea si acasa educatia nu este asa cum trebuie si ajungem sa ne confruntam cu abandonul scolar si lipsa de interes fata de sport. Sunt sigur ca proiectul Mingi in scoli va reusi sa atraga un numar important de elevi spre acest sport si, asa cum probabil ai mai auzit, pentru a deveni un sportiv de performanta ai nevoie de 10.000 de ore de antrenament. Asa ca imagineaza-ti cum e sa incepi sa practici un sport din copilarie si cum ai reusi sa recuperezi toate acele ore de joaca/antrenament daca ai incepe sa-l practici de la 25 de ani, de exemplu.

 

Lasa un comentariu