Cum reduc nivelul de stres din viata mea? (P)

Acum cateva luni eram o persoana extrem de stresata. Nu mai dormeam cum trebuie, nu mancam, nu reuseam sa ma mai concentrez ca inainte si traiam intr-un stres continuu, fara a avea neaparat motive. Nu reuseam sa ma relaxez, indiferent ce incercam sa fac. Insa, mi-am dat seama ca toate astea erau din cauza stresului. Mi-am zic ca trebuie sa schimb ceva si am inceput prin a incepe sa ma relaxez. Insa, nu oricum, ci cumparandu-mi de la Komoder un fotoliu cu masaj . De atunci, cand sunt acasa, zilnic petrec minute bune de relaxare in acest fotoliu de masaj si cred ca am facut o alegere minunata.

Insa, pentru eliminarea stresului nu e suficient un masaj, ci pe langa el mai ai nevoie si de alte lucruri. Urmatorul lucru pe care l-am facut a fost acela de a dormi suficient. Am observat ca lipsa de somn ma epuiza din ce in ce mai mult. Acum insa, nu mai am aceasta problema. Fotoliu de masaj ma ajuta sa am un somn mai linistit si prin urmare sa fiu mai putin stresata.

Un alt lucru pe care l-am facut a fost acela de a privi totul dintr-un alt unghi. Nu pot spune ca eram stresata de faptul ca aveam o serie de probleme grave. Nici pe departe. Insa, ma stresam fara motiv, din situatii banale. M-am hotarat sa caut mereu partea buna a lucrurilor si sa nu ma mai ingrijorez de ceea ce nici macar nu s-a intamplat. Acum chiar simt ca stresul nu isi mai are loc in viata mea.

Totodata, am inceput sa petrec tot mai mult timp cu cei dragi mie. Din cauza stresului incepusem sa ma indepartezi de cei dragi, inclusiv de familie. Intr-o zi insa mi-am dat seama ca nu e bine ce fac si am inceput sa ma apropii de ei din ce in ce mai mult. Acum petrecem timpul impreuna si ne bucuram de fiecare moment. Si asta ma relaxeaza.

Am inceput sa fac si sport si chiar ma simt mai bine. Nu credeam ca sportul poate elimina stresul, insa am simtit-o pe propria mea piele. Acum sunt convinsa de asta.

Nu am uitat nici sa rad des si sa ma bucur de tot ce e in jurul meu.

Cred ca daca vei proceda astfel te vei simti si tu o persoana mai relaxata si mai putin stresata.

Lasa un comentariu