Comic Con 2016 | cosplay, jocuri si oameni faini

Aproximativ 40 de mii de oameni au vizitat ESL Arena din cadrul Comic Con 2016 printre care m-am numarat si eu. Mi-a placut foarte mult ideea celor de la Amber Studio de a da startul unei competitii de tip game-jam unde sase echipe au putut participa la provocarea de a crea un joc video in 24 de ore.

Tema concursului a fost beneath the surface si echipa castigatoare a fost K-Games cu jocul numit Squidoom.

Comic Con 2016

 „Chiar daca am fost extrem de incantati de munca enorma depusa de fiecare echipa in parte, am considerat ca Squidoom ne-a oferit o experienta completa de joc intr-o forma competitionala: un joc multiplayer, cu grafica atragatoare, varietate in gameplay si emotie sincera. Un joc bun nu este doar despre tehnologia din spate, ci despre experienta si bucuria pe care acesta le ofera, iar Squidoom a facut tocmai asta: ne-a oferit bucuria de a face parte din experienta”, a declarat Dragos Hancu, manager general al Amber Studios.

Cele 6 jocuri care au fost create la Comic Con 2016 sunt:

  • Interrogation – un quest game creat de Critique Gaming in care ai la dispozitie 5 minute ca sa afli unde este plasata o bomba folosind metode de interogare.
  • Squidoom – jocul castigator creat de K Games in care doua sepii se lupta in adancul oceanului fiecare folosindu-si cerneala ca arma.
  • Another Day at the Office – un game realizat de Magic Mushroom in care petreci o zi la birou in doua dimensiuni in acelasi timp.
  • The Office – un joc realizat de echipa 404 Not Found care simuleaza o zi la birou in conditii neprietenoase.
  • Beaver Fivar – Grapefruit a realizat un joc in care avem aprte de o poveste de dragoste intr un castor, Scorburica si vulpea Aglaia.
  • Pirranah – echipa Best a creat un joc in care personajul principal este un pradator in cautare de hrana.

De mentionat este faptul ca ideea de a organiza acest game-jam a venit in urma unui concurs similar in interiorul Amber Studios unde a luat nastere nocul „Link Twin”, disponil pe Android, iOS si Microsoft din 26 septembrie 2016.

Blizzard si Riot Games au fost prezenti la Comic Con 2016 cu jocurile Overwatch si Leagues of Legends.

De asemenea, pe langa jocuri, atractia principala au fost costumele si concursul de cosplay alaturi de Ministerul Apararii Nationale care a atras mii de persoane la expozitia de arme, machete navale, uniforme militare si la fostul vehicol multirol de mare mobilitate (HMMWV), sau Humvee in limbaj familiar.

Comments

Lasa un comentariu