Samsung incepe productia unitatilor DRAM DDR4 de 10mm

DRAM DDR4 de 10mm

Samsung Electronics anunta ca incepe productia in masa a primelor unitati DRAM DDR4 de 10mm. Acestea vor avea o memorie de 8 GB si sunt cu 30% mai eficiente decat cele de 20 de nm.

DDR4 devine rapid unul dintre cele mai raspandite tipuri de memorie produse pentru industria IT. Aceasta lansare a unitatilor DRAM de 10nm marcheaza o noua etapa de inovatie pe care Samsung o aduce pe piata memoriilor dupa ce in anul 2014 au introdus modelul DRAM DDR3 de 4gb si 20nm.

„Samsung DRAM cu arhitectură pe 10nm va permite cel mai înalt nivel de eficienţă a investiţiilor in sistemele IT, devenind astfel un nou motor de creștere pentru industria de memorii la nivel global,” a declarat Young-Hyun Jun, președinte al Memory Business, Samsung Electronics. „În viitorul apropiat, vom lansa noi produse ce integrează tehnologia mobilă DRAM de 10nm cu densități înalte, pentru a ajuta producătorii de telefoane mobile să dezvolte dispozitive și mai inovatoare.”

DRAM DDR4 de 10mm suporta o rata a transferului de date de 3.200 Mbps si are un consum mai mic de energie comparativ cu celelalte modele. De precizat este si faptul ca aceasta va putea fi folosita si pentru calculatoarele personale si pentru servere.

Comments

Lasa un comentariu