Criminal (2016) | recenzie

Introducere | Criminal

CriminalCand am citit descrierea oficiala a filmului si cand am vazut posterul m-am gandit ca o sa fie un fel de copie dupa Self/Less. Povestea era cam aceeasi, memoria unui spion CIA este transferata in capul altcuiva… pana cand si Ryan Reynolds apare in ambele filme, ce coincidenta.

Dupa primele minute din film mi-am dat seama ca singura legatura intre Criminal si Self/Less era partea cu transferul memoriei. In rest am avut parte de o experienta foarte placuta pentru ca regizorul si scenaristii au reusit sa combine scenele de actiune cu cele de comedie si nu am simtit cand a trecut timpul si filmul s-a terminat. Eu spun ca un film e bun sau prost si din perspectiva asta, daca ma face sa vreau sa ma uit la ceas din 5 in 5 minute inseamna ca nu prea mi-a trezit interesul.

Rezumat | Criminal

Pe scurt, un spion CIA care detine informatii importante cu privire la o misiune este grav ranit si singura sansa de a recupera acele informatii este sa transfere memoriile acestuia in capul altcuiva. Astfel, un criminal pe nume Jericho ajunge sa imparta memoriile si amintirile cu agentul Bill Pope.

Opinii | Criminal

Criminal

Mi-a placut povestea cu transferul memoriei de la o persoana la alta. Incep sa vad in multe filme tot felul de scenarii SF care incep sa para din ce in ce mai reale. Tin minte cand vedeam prin filme hologramele si spuneam ca asa ceva n-o sa apara niciodata pentru ca e imposibil. Cativa ani mai tarziu… ghiciti ce a aparut?

Dar ca sa ne rezumam la film, mi-a mai placut si faptul ca actiunea este imbinata cu scene de umor si putin romantism care face filmul perfect pentru o iesire in doi sau alaturi de prietenii la cinema. Scenele nu sunt exagerate ca in multe filme de actiune pe care le-am vazut si povestea nu este departe de ceva care se poate intampla si in realitate. Ca sa va fac sa intelegeti ceea ce vreau sa spun o sa scriu ceva care este la limita unui spoiler. Eu cred ca hackerii pot face mult rau sau mult bine din spatele unui calculator, intr-un mediu in care se afla in siguranta. Problema apare atunci cand informatiile pe care le aduna ajung in maini gresite, aici intervin baietii buni care trebuie sa recupereze acele informatii.

 Cateva detalii in plus:

Regizor: Ariel Vromen.
Scenariu: Douglas Cook, David Weisberg.
Actori principali: Kevin Costner, Ryan Reynolds, Gal Gadot.
Cand apare? Filmul intra in cinema pe data de 15 aprilie si este distribuit de Freeman Entertainment.

Trailer:

Lasa un comentariu