Oportunitati pentru tineri | Scoala o` SCAR

Poza-copii-oficiala-o'SCAR

Sectia Comerciala a Ambasadei Austriei pregateste pentru tineri un program de invatamant de tip dual pentru a sustine formarea profesionala a acestora in domeniul retail. Sub deviza Invata o meserie! Incepe o cariera cu o` SCAR!, tinerii absolventi de gimnaziu vor avea ocazia sa urmeze timp de trei ani cursuri teoretice aplicate domeniului in care invata si apoi vor avea ocazia sa dobandeasca experienta in magazinele partenere acestui program, Billa, C&A, Deichmann, Hervis, Humanic, Kika sau Telekom Romania.

„O particularitate a sistemului dual este legătura strânsă între economie şi procesul de instruire, care pune un accent sporit pe pregătirea practică. Scopul este formarea profesionistilor şi începutul unei cariere de succes în domeniul retail, în care nu există limite pentru cât de departe aceștia pot avansa.” explică Rudolf Lukavsky, Consilier Comercial în cadrul Ambasadei Austriei.

Mie imi place ideea asta, stiu ca parintii de obicei isi indeamna copiii catre meseri total nepotrivite si ca cei mai multi ajung la o facultate de informatica sau economie doar pentru ca asa le-au zis ai lor si e destul de naspa sa vezi ca la 22 de ani ajungi sa nu mai stii ce vrei de la viata ta. Bine, nici meseria asta in retail nu e asa wow daca stai sa analizezi treaba. Dar e o sansa in plus care le este oferita unor elevi care vor sa faca ceva cu viata lor dupa ce termina liceul. Asta, combinata cu oportunitatile de avansare si pregatirea pe care orice student ar trebui sa o aiba pe langa orice tip de curs, facultate sau scoala poate fi reteta spre succes si, de ce nu, un absolvent al acestei scoli poate ajunge intr-o functie destul de importanta intr-unul dintre magazinele partenre.

„Dezvoltarea programului o`SCAR a pornit de la necesitatea tinerilor din România de a-și găsi un drum în viață. Dorim să demonstrăm tuturor că o carieră nu se rezumă doar în a urma și finaliza cursurile unei facultăți. Ceea ce este de-a dreptul îngrijorător este faptul că majoritatea părinților își îndeamnă copiii către meserii total nepotrivite, numai prin prisma eșecurilor din viața lor. Absolvenții de la Școala Comercială Austriacă au posibilitatea de a dobândi o meserie în numai 3 ani de zile și beneficiază de prioritate de angajare într-una dintre cele șapte multinaționale, după terminarea anilor de studii.” a explicat Rudolf Lukavsky, Consilier Comercial în cadrul Ambasadei Austriei.

Avantajele programului o`SCAR constau in faptul ca ai acces direct la informatia dorita pentru ca ii ai drept profesori pe specialistii in domeniu, certificatul profesional este recunoscut in Europa, ai prioritate la angajare in cadrul companiilor partenere, primesti o bursa lunara de 400 de lei, adica in loc sa dai tu bani ca sa faci o facultate, primesti. Pe langa asta, poti primi si prime pentru excelenta si ai cheltuielile de transport asigurate.

„Trăim într-o societate în care bunurile materiale ocupă primele locuri pe scara nevoilor personale. De aceea, în cadrul programului o`SCAR tinerilor li se oferă șansa să conștientizeze faptul că o meserie este mult mai valoroasă decât orice alt bun material. Atunci când toate celelalte bunuri materiale se devalorizează, meseria este cea care capătă sens!” a completat Loredana Viorela Popescu, Directorul Colegiului Economic “Costin C. Kirițescu”.

Acest program educational este dezvoltat in parteneriat cu Colegiul Economic „Costin C. Kiritescu” si ofera locuri pentru 56 de candidati. Cursantii vor invata meseria de comerciant-vanzator in domeniile alimentar si non-alimentar direct de la profesionisti din companii cunoscute.   La finalul cursurilor, elevii vor primi calificarea de Comerciant-Vanzator.

Inscrierile la cursurile o` SCAR se vor desfasura in trei etape:

  • 13-17 iunie şi 21 iunie 2016
  • 16-17 august 2016
  • 1-2 septembrie 2016

Pentru mai multe detalii puteti intra pe site-ul oficial scolii.

Lasa un comentariu