Ce trebuie sa faci ca sa mergi cu Work & Travel in America

Travel in America

Ca sa pleci cu Work & Travel in America trebuie sa ai intre 18 si 30 de ani, sa fii student la zi la o facultate acreditata, sa stii engleza la nivel conversational si sa ai cat mai putine restante. Asta ca sa il convingi pe consul ca nu ai de gand sa ramai ilegal in America.

Daca indeplinesti toate conditiile astea (simple), esti gata de plecare. Ei, nu chiar. Intai te duci la o agentie de Work & Travel si te inscrii in program (de preferat ar fi sa mergi in vizita la cat mai multe agentii, sa vezi ce ofera fiecare, ce preturi au si unde iti plac mai mult oamenii, pentru ca va trebui sa interactionezi cu ei cam jumatate de an si vrei sa ai o experienta cat mai placuta).

Odata inscris in program o sa primesti o lista cu job-uri din care o sa iti alegi unde vrei sa aplici – de obicei ti se cere un top 3 sau 5 cu job-urile preferate. Dupa ce angajatorul se convinge ca esti un om fain cu care vrea sa lucreze pe timpul verii, urmeaza interviul pe skype sau la targul de joburi. Poti chiar sa sari peste partea cu interviul si sa obtii direct job-ul, dar asta difera de la angajator la angajator. In orice caz, interviul nu trebuie sa va sperie. Nu va pune nimeni sa faceti strategii de comunicare pe un an de zile pentru compania X sau planuri pentru gestionarea crizelor. E mai mult o discutie amicala in care angajatorul vrea sa vada nivelul de engleza.

Dupa ce ati obtinut job-ul urmeaza interviul la Ambasada SUA. Acesta dureaza in medie cam 5 minute si va intreaba chestii generale la modul: unde esti student, ce studiezi, unde pleci, ce o sa lucrezi, ce vrei sa vizitezi etc. Si acum ai viza si…. pleci in Americaaaaa! Acolo o sa cunosti oameni faini, muncesti, te distrezi, vizitezi… si dupa te intrebi cand au trecut atat de repede 3 luni si vrei sa te intorci cat mai repede in locul asta care o sa devina a doua ta casa.

Acum haideti sa va spun cate ceva despre drumul spre America.