Draga domnule Iohannis,

Iohannis

Tin sa va multumesc ca ne demonstrati cu atata perseverenta ce inseamna limbajul de lemn si nepasarea. Dar nici nu ma asteptam la prea multe de la un presedinte care urmareste cu mare atentie ceea ce e intampla. Uneori am vazut ca urmariti si cu preocupare. Poate cu alta ocazie o sa va preocupe atat de mult incat o sa va implicati. E bine cu urmaritul, dar parca e mai bine sa si facem ceva.

Tin sa va multumesc si pentru ca ati acceptat cotele refugiatilor in tara noastra. Ce-i drept noua ne cam lipseste adrenalina pe strada. Parca ma simteam prea in siguranta atunci cand ieseam sa cumpar paine. Singura mea grija era sa nu se surpe asfaltul sub mine sau sa cad in vreo groapa din asfalt ca si d-astea avem multe. Poate ca nu stiati, dar noi avem mame, surori, prietene si iubite pentru care ne facem griji atunci cand ies pe strada. In caz ca nu stiati, nu toate job-urile vin cu serviciile unei firme de securitate.

Tin minte ca citeam cum planul era sa aduceti refugiatii in caminele de studenti in conditiile in care un sfert dintre studenti nu au unde sa locuiasca. Ce-i drept ca student nu poti da meditatii ca sa-ti iei 5 case, ghinion cum ar spune cineva.

Stiu ca nu va pasa, lumea se vede altfel de pe bancheta unei limuzine acompaniata de o coloana oficiala. Lumea se vede bine de acolo. Noi, insa, avem bilete in primul loc la cel mai prost show de stand up comedy. Un spectacol in care doar presedintele rade si ceilalti plang. 

Terorismul NU a ramas in inima Europei, el n-a fost oprit. E bine ca va ingrijorati doar pe Facebook de ce se intampla. Ceea ce nu stiam noi cand ne bucuram ca ati castigat alegerile este faptul ca atunci noi n-am votat un presedinte, ci un expert in social media.

Un expert social media care-si face treaba prost! 

Da, recunosc ca v-am votat si regret asta acum. Regret ca v-am votat cand vad ca urmariti cu mare atentie tot ce se intampla si cand apare o problema va faceti frumos treaba de a posta pe Facebook despre ea si apoi va intoarceti la meditatii probabil.

Ati ales sa bagati banii de care avem nevoie pentru scoli, spitale si infrastructura in biserici si catedrale. Si aici nu vorbesc doar despre presedinte pentru ca nu s-a impotrivit legii. Decizia nu e numai a lui, e vorba despre modul de gandire pe care il au politicienii din care este format Parlamentul. Ce ne mai ramane sa intelegem din asta? Ca suntem un caz pierdut si ca singurul lucru care ne mai ramane de facut este sa ne rugam?

La ce sa ne rugam? Ca o sa intelegeti ca un presedinte nu trebuie sa fie nici expert in social media nici urmaritorul de serviciu?

 

 

 

Comments

  • Nu o sa intru in polemica refugiatilor si a catedralelor insa e important ca dupa 10 ani de Traian Basescu sa nu uitam ceva: presedintele nu este guvernul. Puterile presedintelui sunt limitate in tipul de republica cu care se identifica Romania. Presedintele nu mareste pensiile, nu decide daca primim sau nu refugiati si nici daca sa alocam bani la catedrale si nu la scoli. Poate sa isi exprime punctul de vedere in fata guvernului, insa daca guvernul spune nu, nu prea are ce sa faca (amintiti-va de cazul Basescu-Tariceanu). In cazul atacului de la Bruxelle nu vad ce putem noi sa facem, sincer. Sa ne oferim noi sa dam ajutoare financiare unei tari cu PIB-ul de 5 ori cat al nostru, sa le dam niste arme ruginite, ce? Romania si-a exprimat clar pozitia si e motivata sa actioneze impotriva terorismului ca o membra a UE, inca nu ca un lider in asa ceva pentru ca nu avem posibilitatile.
    Observ cu mare tristete ca acum, cand avem un presedinte si un guvern competent, nu este bine nici asa pentru romanul contemporan. Am ajuns in punctul de sus al curvei lui Bell si de aici o sa decadem din nou, cu presedinti de partide si guverne interesate politic la urmatoarele alegeri.

  • Soarta Europei a ajuns in mainile unora, care ori sunt rauvoitorii Europei ori sunt INCOMPETENTI!!! ei sa fie opriti si JUDECATI!!!! Au murit prea multi nevinovati, din vina lor, doar pana acum!!! si inca nu stim ce urmeaza.

Lasa un comentariu