Draga patron de restaurant, ai o problema! | legea fumatului

pos

Poza apare si intr-un articol din cronicipebune in care se mai vorbeste si despre alt patron de restaurant care se plange ca nu mai trec oamenii pe la el si ca a bagat si mere in meniu, totul special pentru nefumatori. Cam asta e genul de mesaj care apare la cativa patroni de restaurant de cand cu legea fumatului in locurile publice. Mai interesant este faptul ca sunt foarte multi oameni care le iau apararea si ca vai doamne ce rau o duce afacerea lor acum ca nu mai pot fuma oamenii inauntru.

Asta sa fie problema! Un loc special creat pentru ca oamenii sa manance are probleme din cauza faptului ca nu pot sa puna si putin scrum de la tigara in ciorba sau sa faca vreun norisor ceva ca sa le tina umbra.

Hai sa-ti spun ceva, draga patronule de restaurant. 

Daca tu nu poti sa aduci oameni la tine in restaurant si pentru altceva decat sa fumeze, ai o problema mare si nu e legata de legea fumatului. Hai sa-ti vand un pont. De ce nu faci mancare cu gust de tutun si ii impaci pe toti? Am fost in Bruxelles si am vazut cum se fumeaza acolo si nimeni nu se plange. Lasi frumos lenea deoparte, iei pachetul de tigari si bricheta si iesi in fata restaurantului si fumezi. Nu are clientul unde? Pai cum sa-ti zic, problema e la tine ca trebuia sa te duca mintea sa faci o tereasa incalzita sau macar un spatiu amenajat special pentru asta. Dar nu, tu n-ai facut asta ca poate si tie ti-e cam lene.

Dar acum pe bune, inainte sa se dea legea asta oamenii chiar veneau in restaurantul tau sa comande mancare? Adica inteleg ca mere si alte chestii sanatoase nu prea se gaseau, dar macar o cafea, o maslina, o atentie ceva. Ca sa mearga cu tigara nu de alta.

Comments

  • Câte argumente am văzut împotriva legii fumatului zilele astea…
    Mare dreptate ai. Acum patronii sunt forțați să găsească soluții pentru fumători. Dar nu înțeleg de ce toată lumea se poartă de parcă țigările ar fi o necesitate primară, când nu-i deloc așa. Brusc toată lumea are drepturi. Când aveam spații separate îi durea în cot că este unul cu copil sau chiar un astmatic la masa alăturată.
    Am fumat și eu la viața mea, nu judec oamenii că vor să-și vadă în continuare de viciu. Dar mi-e greu să iert faptul că nu le pasă de mine, cea care s-a lăsat.

Lasa un comentariu