London Has Fallen – Cod Rosu la Londra (2016) | recenzie

Cod Rosu la Londra
Introducere | London Has Fallen – Cod Rosu la Londra

Continuarea filmului Cod Rosu la Casa Alba se ridica la asteptarile mele si are la baza povestea agentului Mike Banning si a presedintelui. Actiunea incepe inca din primele minute ale filmului cand  ministrul britanic moare in circumstante misterioase si la funerariile sale sunt chemati toti liderii statelor din lume.

Este un film care promite sa-i tina pe pasionatii de actiune cu ochii pe ecranul de la cinema pe toata durata sa si care transforma un scenariu ipotetic intr-unul cat se poate de real. La un moment dat te face sa realizezi ca ceea ce se intampla acolo nu este asa departe de realitate si ca lumea nu este nici pe departe un loc sigur.

london-has-fallen-494137l

Rezumat | London Has Fallen – Cod Rosu la Londra

Dupa ce ministrul britanic este ucis, Londra devine orasul care avea sa-i gazduiasca funerariile si pe toti liderii care aveau sa vina la acestea. Evenimentul este unul destul de mare incat ar atrage atentia oricarui terorist. Chiar asa se intampla si Londra se transforma intr-un camp de razboi pentru mai bine de o ora.

Opinii | London Has Fallen – Cod Rosu la Londra

Imi place ca filmul continua actiunea primului si  pastreaza aceeasi imagine a lui Mike Banning si a presedintelui. Nu este vorba numai despre actiune, desi asta reprezinta aproximativ 90% din film. Printre scenele de actiune sunt presarate si cateva glume si umor situational care te fac sa zambesti si sa te gandesti ca un astfel de scenariu ar putea fi real.

Efectele speciale se ridica si ele la inaltime si cu ajutorul lor avem in fata noastra un scenariu in care Londra cade la propriu. Cladirile, podurile si atractiile turistice sunt darmate si nimic nu mai este ceea ce pare a fi. Mike nu mai stie in cine poate avea incredere si doar antrenamentul sau si cei mai apropiati prieteni il mai pot ajuta in lupta pentru supravietuire.

Cateva detalii in plus:

Regizor: Babak Najafi.
Scenariu: Creighton Rothenberger, Katrin Benedikt.
Actori principali: Gerald Butler, Aaron Eckhart, Morgan Freeman.
Cand apare? Filmul intra in cinema pe data de 18 martie 2016 si este distribuit de Ro Image 2000.

Trailer:

Lasa un comentariu