The Divergent Series: Allegiant (2016) | recenzie

Introducere | The Divergent Series: Allegiant

Allegiant, cea de-a treia parte a seriei Divergent ii readuce pe ecranele din cinema pe Tris si Four, doi tineri hotarati sa schimbe lumea in care traiesc.
Allegiant
Este un film cu multa actiune, o parte SF care nu pare asa de departe de realitate si cu o poveste de dragoste atipica. Spun atipica pentru ca nu este genul ala de poveste de dragoste plictisitoare care apare in majoritatea filmelor unde actiunea se petrece doar in jurul a doua personaje. Aici este vorba despre prietenie, curaj, sacrificiu si familie.

Rezumat | The Divergent Series: Allegiant

Allegiant

Filmul incepe cu un scurt reminder despre revelatiile pe care le-a avut Tris in Insurgent. Apoi continua cu decizia pe care o ia alaturi de Four de a trece peste zidul care incojoara orasul Chicago in speranta ca revelatia pe care a avut-o este reala.

Dar pentru ca nici lumea de dincolo de zid nu este asa cum se asteptau, cei doi eroi ai filmului trebuie sa aiba grija in cine au incredere si de partea cui vor lupta.

Opinii | The Divergent Series: Allegiant

Allegiant four

Asa cum am spus si la inceputul articolului, apreciez faptul ca povestea de dragoste dintre Tris si Four nu este una tipica si ne putem bucura de actiunea filmului fara sa fim intrerupti de scene romantice care nu prea-si aveau locul intr-un film de genul.

Efectele speciale se ridica la inaltimea filmului, avem parte de peisaje post-apocaliptice realizate in mod realist si de tehnologia viitorului care nu pare asa departe de realitate. Acestea vin ca un contrast intre ceea ce se intampla in interiorul zidului, in Chicago, si ceea ce se intampla in exteriorul sau unde tehnologia a avansat mult mai rapid.

Relatiile dintre personaje au fost foarte bine realizate, avem parte de lectii de prietenie, curaj, dar si de rasturnari de situatie si momente in care poti doar sa banuiesti ce se va intampla in urmatoarea scena.

Per total este un film bun care merita vazut, iar singurul meu regret este ca nu exista in format 3D.

Cateva detalii in plus:

Regizor: Robert Schwentke.
Scenariu: Noah Oppenheim, Adam Cooper, Bill Collage.
Actori principali: Shailene Woodley, Zoe Kravitz, Naomi Watts.
Cand apare?
Filmul intra in cinema pe data de 11 martie 2016 si este distribuit de Freeman Entertainment.

Trailer:

Lasa un comentariu