Cum mi-am schimbat tema blogului

Atunci cand am facut blogul si nu stiam prea multe despre Wordpress i-am lasat pe cei de la TheCon sa se joace pe aici si sa schimbe cate ceva la tema. Desi au facut o treaba buna, eu mi-am schimbat strategia si am inceput sa scriu despre cu totul alte lucruri decat cele pe care le aveam in plan asa ca tema ajunsese sa nu se mai potriveasca.

De ce mi-am schimbat tema blogului?

O parte din raspuns l-ai citit si mai sus, dar pe langa faptul ca ceea ce scriu nu se mai potrivea cu vechea tema, si culorile inchise au avut o parte din vina. Era un fel de 50 Shades of Black. Desi filmul este o comedie, tema mea parea mult prea trista pentru de lucrurile despre care scriu acum pe blog. Ea arata cam asa:

schimbat tema blogului

In 6 luni de blogging am invatat foarte multe despre cum se foloseste wordpress-ul si despre plugin-urile de care am nevoie. Asa ca am inceput sa caut teme pe Google si sa incerc sa aleg una. Daca esti blogger si ai facut asta macar o data ma intelegi cand zic ca e foarte greu sa alegi ceva ce-ti place din multimea aia de teme.

Am avut 4 candidati pentru postul principal si  dupa ce am intrebat cativa prieteni ce s-ar potrivi cel mai bine am ajuns la tema de acum. Apoi am inceput s-o editez. Nu ma pricep prea bine la programare, dar intotdeauna am spus ca un tutorial bun si rabdarea fac minuni.

Dupa ce am schimbat toate lucrurile care puteau fi modificate din interfata grafica a temei am trecut la editarea in cPanel. Primul lucru pe care l-am facut a fost sa-mi creez un widget nou care sa afiseze in dreapta ultimele articole din categoria in care se afla cititorii. Lucrul asta l-am facut simplu, am copiat alt widget care apare pe homepage si am sters cateva randuri de cod ca sa nu apara poza prea mare, butoanele de share si rezumatul articolului.
Al doilea lucru pe care l-am facut a fost sa imi adaug un buton de RSS in header si in footer deoarece tema avea doar pentru retelele sociale gen Facebook, Google+, Twitter, etc. Pe langa asta, am scos si latest post din homepage astfel incat sa am un control mult mai bun asupra modului in care continutul apare cu ajutorul widget-urilor. Am ales ca in prima parte a paginii sa afisez ultimele postari, iar apoi sa afiseze postarile specifice fiecarei categorii.
In final m-am mai jucat putin cu fontul, culorile si lungimea rezumatului care apare la postari pe homepage.

Toate astea mi-au luat aproximativ doua zile si acum am ajuns sa am o tema de care sunt multumit si despre care am invatat foarte multe cautand prin fisierele ei. Asa ca data viitoare cand mai am de modificat ceva la ea sunt sigur ca n-o sa-mi mai ia asa de mult timp.

Comments

Lasa un comentariu