Sunt un taran si vreau sa recunosc asta si pe blog

La Social Media Summit a fost lansata o campanie foarte faina, #suntuntaran.

Sunt un taran

De ce Sunt un taran?

In ultimul timp, termenul taran a ajuns sa fie asociat doar cu lucruri negative precum: badaran, necioplit sau mitocan. Nici macar nu stiu de unde a inceput toata treaba asta sau faptul ca taranii nu au maniere. Poate pentru ca cei care stau la tara sunt mai dintr-o bucata si zic lucrurilor pe fata, dar crede-ma cand iti zic, sunt oameni care stiu sa-i respecte pe cei din jur.

A fi sincer inseamna ca esti taran? Adica daca spun ce gandesc si supar cativa oameni pot fi consiferat taran? Ma gandesc ca poate de la asta a inceput treaba asta cu esti taran si apoi s-a generalizat si pentru cei care arunca gunoaie, sunt nesimtiti, etc. Oamenii astia nu doar ca-i respecta pe cei din jur, dar se respecta si pe ei si nu prea au chef sa minta pe cineva doar ca sa fie acceptati intr-un grup format din complimentisti*.

Țăran nu e omul care scupia seminte si arunca gunoaie pe strada sau care sta pe telefon la intalniri. Asta e doar un om prost crescut. Cand aud cuvantul taran, ma gandesc la oamenii aia care stau la tara si care muncesc in fiecare zi pentru ceea ce au. Oamenii aia pe langa care mi-am petrecut o buna parte din copilarie si pe care i-am vazut cum muncesc zi de zi pe camp si in gradina ca sa puna mancare pe masa.

Stiu si cum e viata la tara, dar si cum e la oras. Iar daca ma pui sa compar oamenii de acolo cu oamenii de aici, atat iti zic: acolo se coboara din ratb inainte sa se urce si atunci cand se loveste cineva de tine pe stada isi cere scuze de vreo 3 ori.

Desigur, exista si la tara oameni nesimtiti sau care fac subiectul stirilor de la ora 5. Sunt peste tot, fiecare societate ii are si din pacate s-au cam inmultit destul de mult si pare ca nu mai scapam de ei. Dar haideti sa nu mai ne luam de toti taranii din cauza lor si sa le spunem pe nume: badarani, mitocnai, nesimtiti sau neciopliti si sa lasam in pace taranii care isi traiesc viata muncind ca sa nu fim noi nevoiti sa dam cu sapa ca sa mancam rosii sau alte legume si fructe.

Nu stiu cum ganditi voi treaba asta, dar eu sper sa ma intalnesc cu cat mai multi tarani.

Daca vrei sa vezi motivul pentru care si tu esti un taran, intra pe suntuntaran.ro.

*cuvant ce defineste acea parte de oameni din societate care folosesc complimentul ca moneda de schimb, imi faci unul, iti fac unul

Comments

Lasa un comentariu