Alex Velea X Micutzu – Bani pe tine | melodie sau parodie?

Bani pe tineBani pe tine este ultima melodie scoasa de Alex Velea in colaborare cu Micutzu. Nici nu stiu daca sa ii spun melodie sau parodie. Ideea e ca daca ar fi fost scoasa sub forma de parodie probabil m-ar fi amuzat. Dar asa, nu pot sa inteleg cum cineva poate sa asculte o melodie parodie ca asta pe repeat.

Nu pot sa nu observ ca in ultimul timp este din ce in ce mai prezent motivul manelei in piesele comerciale romanesti. Daca asta cere publicul, eu ma bucur ca nu fac parte din categoria care ar asculta asa ceva.

Despre versurile melodiei Bani pe tine

Pe langa faptul ca masura versurilor difera cam mult pentru o melodie ce se vrea cat de cat buna, logica lor da cu punct virgula si asterix.

Draga muza, hai da din bluza, sa ma lipesc ca o ventuza. What?!
Si continua.
Ce te-amuza felu-n care vreau sa te combin. Acesta este momentul in care recunoaste ca orice tipa ar incepe sa rada la replicile astea atat de proaste de agatat. 

Apoi urmeaza refrenul:

Vreau s-arunc c-un ban pe tine, sa-mi ploua cu bani trei zile
Am un sac de bani, stii bine, golden boy, am aur kile
Vreau s-arunc, vreau s-arunc cu bani pe tine
Vreau s-arunc, vreau s-arunc cu bani pe tine
Si zic bani bani bani
Vreau s-arunc, vreau s-arunc cu bani pe tine
Si zic bani bani bani pentru tine

Refrenul incepe linistit, doreste sa arunce doar cu un ban, apoi ne surprinde cu faptul ca are mai multi bani de aruncat pe ea, ba chiar si aur, kile. Sper ca nu prea multe ca sa nu pateasca fata ceva.

Strofa cu numarul doi subliniaza faptul ca in clip au fost folositi mai multi bani decat are Rusia-n tezaur. Saraca imprimanta… cat a printat ea, nopti si zile. Apoi aflam ca hainele vin in camioane si ca sarmalele se fac in foita de aur. Cool, nu?

Din ultimele doua versuri ale melodiei `Fumam si purple haze, God bless, nu stiti, dar nu-i stress / Baiatu’ are deja iPhone7 S`, aflam ca atunci cand ai iPhone7 S nu trebuie sa-ti mai faci probleme sau sa dai pe la scoala pentru ca oricum banii vin cu carul si cu melodia lu` Velea sigur vei agata ceva.

Pareri despre videoclip | Alex Velea X Micutzu – Bani pe tine

Videoclipul incepe cu o scena demna de filmele cu mafioti, apoi apare un cadru cu ceva care seamana ca mierea cu foite de aur in ea turnata pe trei lingouri de aur. Pai nu inseamna asta #valoaredaiamare? Apoi isi fac aparitia si dansatoarele care, de data asta, canta si la propriu si la figurat pe bancnote.

Acesta se incheie cu mesajul `Acest videoclip este pur fictiv. Orice asemanare cu persoane si fapte reale este pur intamplatoare`. Eu chiar sper sa ne anunte cineva ca tot ceea ce am vazut in aceste 3 minute si 27 de secunde sa fie, de fapt, o parodie muzicala.

*Alex Velea are si melodii bune, dar de data asta #dislike.

Lasa un comentariu